25.8.11

Monsanto: Οι μεγαλυτεροι εγκληματιες στην ιστορια της ανθρωποτητας

«Ελέγξτε το πετρέλαιο και θα ελέγχετε τα κράτη.
Ελέγξτε το φαγητό και θα ελέγχετε τον κόσμο»
Henry Kissinger
Ένας αδυσώπητος παγκόσμιος πόλεμος είναι σε εξέλιξη για τον έλεγχο των τροφίμων και της γεωργικής παραγωγής. Νικητής και απόλυτος κυρίαρχος του παιχνιδιού αναδεικνύεται η εταιρεία Monsanto. Ένας πολυεθνικός γίγαντας, με έδρα στις ΗΠΑ, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων, των φαρμάκων, των χημικών και της βιοτεχνολογίας και που στα 100 και πλέον χρόνια ζωής του βρίσκεται στο επίκεντρο σκληρής κριτικής, ταυτισμένος με μεταλλαγμένους σπόρους, ζιζανιοκτόνα και φυτοφάρμακα, ακραία γενετικά πειράματα αλλά και με μια σειρά πολιτικοοικονομικών συνωμοσιών, που περιλαμβάνουν δωροδοκίες, εκβιασμούς, πιέσεις, αλλοιώσεις ερευνών και αποκρύψεις απόρρητων εκθέσεων.

Η παγκοσμιοποιημένη οικονομία προσέφερε εύφορο έδαφος στην εταιρεία, για ανάπτυξη, επιτυχίες και κέρδη. Οι μεταλλαγμένοι σπόροι καλαμποκιού, βαμβακιού, σόγιας και σιτηρών και οι γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες της Monsanto απαντώνται από τις πάμπες της Αργεντινής μέχρι τα χωράφια της Σεβίλλης στην Ισπανία και τις αχανείς εκτάσεις των κρατιδίων της Ινδίας. Το ότι η Μonsanto ελέγχει το 90% της παγκόσμιας παραγωγής μεταλλαγμένων σπόρων και το 85% των γενετικά τροποποιημένων καλλιεργειών σε όλο τον πλανήτη μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί για μια αυτοκρατορία που χτίστηκε βήμα βήμα τον περασμένο αιώνα. Κι επειδή μόνο «ο ουρανός είναι το όριο», η Monsanto έχει θέσει ως απώτερο στόχο την επέκταση των καλλιεργειών και των σπόρων της σε μεγαλύτερη έκταση από το 1,5% της παγκόσμιας καλλιεργήσιμης γης που καλύπτει σήμερα. 

Ταυτόχρονα, η Monsanto είναι η κατασκευάστρια του πρώτου σε χρήση ζιζανιοκτόνου ανά τον κόσμο (και την Ελλάδα), του Roundup - το οποίο, αν και το διαφήμιζε ως "βιοδιασπώμενο" και "απολύτως ασφαλές για το περιβάλλον και τους έμβιους οργανισμούς",  πλέον στην Ευρώπη φέρει αναγκαστικά τη σήμανση "Μολύνει τον υδροφόρο ορίζοντα - Επικίνδυνο για το περιβάλλον". Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ και ΕΔΩ - και ενημερώστε τους γνωστούς σας αγρότες και κηπουρούς.

Ποια είναι η Monsanto;
Μάθετε όσα κρύβουν για τους ιδρυτές της σιωνιστικής εταιρίας: 
Η οικογένεια MONSANTO ήταν εβραίοι δουλέμποροι

Πρόκειται για την παγκόσμια κυρίαρχο στην παραγωγή γενετικά μεταλλαγμένων οργανισμών. Πρώτο της προϊόν υπήρξε η ζαχαρίνη, το 1902, μετά η ασπαρτάμη, που βρίσκουμε ως τεχνητό γλυκαντικό σε προϊόντα διαίτης ή για διαβητικούς. Και τα δύο αργότερα αποδείχθηκαν εργαστηριακά ως καρκινογόνα.
 
Την δεκαετία του 1940, παρήγαγε το "Agent Orange" - κωδική ονομασία ενός χημικού που χρησιμοποιήθηκε κατά τον πόλεμο του Βιετνάμ για την αποψίλωση των δασών, με αποτέλεσμα να μολυνθούν χιλιάδες άνθρωποι, βιετναμέζοι και αμερικάνοι στρατιώτες, από την τοξική ουσία διοξίνη. Δείτε σοκαριστικές εικόνες με τ' αποτελέσματα ΕΔΩ και ΕΔΩ. Την ίδια εποχή, παρήγαγε (μαζί με άλλες 15 εταιρίες) και το περίφημο -απαγορευμένο πλέον- DDT.

Πρώτο μεταλλαγμένο προϊόν της Monsanto ήταν το γάλα Prosilac, το οποίο είχε ενισχύσει με μια γενετικά τροποποιημένη αυξητική ορμόνη (rBGH). Αν και το προϊόν θεωρήθηκε αρχικά ασφαλές, πολύ σύντομα εμφανίστηκαν προβλήματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία του (οι Η.Π.Α. πάντως, όχι), καθώς οι άνθρωποι που πίνουν γάλα rBGH κινδυνεύουν να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού και προστάτη (σε ποντίκια η ορμόνη αυτή προκαλεί λευχαιμία και κακοήθεις όγκους).

Σήμερα η Monsanto είναι η πρώτη εταιρεία σπόρων στα λαχανικά και φρούτα (μετά και την απόκτηση της εταιρίας Delta & Pine Land, το 2007), δεύτερη στις γεωπονικές σοδειές και τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία γεωχημικών στον κόσμο.

Για περισσότερα διαβάστε "Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της Monsanto"και "Monsanto Food Poisoning".

Δείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ το παρακάτω ντοκιμαντέρ της Marie-Monique Robin, «Ο κατά Μonsanto κόσμος», με ελληνικούς υπότιτλους:


Watch live streaming video from freeandrealtv at livestream.com

Για όσους κατανοούν την σοβαρότητα του θέματος συστήνουμε και το βιβλίο «Φάκελος Monsanto, ένας γενετικός εφιάλτης» της ίδιας, από τις εκδόσεις «Πάπυρος», για το οποίο μπορείτε να πάρετε μια ιδέα ΕΔΩ.

Kαι, βέβαια, οι υποστηρικτές της εταιρείας, εκτός την "αμερικάνικη" κυβέρνηση, οι γνωστοί... Διαβάστε το άρθρο υπεράσπισής της από το Forbes, αφού παρακολουθήσετε το άνωθεν ντοκιμαντέρ.

-Στις παραπομπές εντός του κειμένου θα βρείτε πολλά επιπλέον στοιχεία.-
Κάποιες από τις πληροφορίες είναι από το άρθρο του Stephen Lendman, "Η συνωμοσία των τροφίμων", που δημοσιεύτηκε στο Hellenic Nexus, τεύχος 26 (Ιούνιος-Ιούλιος 2008). 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ

Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP