24.1.13

Συμπραξη Ιερας Συνοδου με Αριστερα


"Σερφάροντας" στο διαδίκτυο έπεσε το μάτι μου σε μια αφίσα η οποία διαφήμιζε ένα επιστημονικό συνέδριο με θέμα: "ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ". Πιο συγκεκριμένα, μας προσκαλούσε σε ένα διήμερο 22-23 Ιανουαρίου στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Πρυτανείας αλλά και με τη συνεργασία της ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ της Εκκλησίας της Ελλάδος.Το σύμβολο του συνεδρίου μου θύμισε κομμουνιστικές αφίσες της εποχής των Λένιν και Στάλιν. Μια υψωμένη γροθιά που κρατάει έναν σταυρό σε κόκκινο φόντο. Άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως πρόκειται για κάποιο αστείο και με λύπη μου διαπίστωσα πως δεν ήταν.

Πώς είναι δυνατόν οι χριστιανοί αυτοί να ξεχάσουν τους διωγμούς που υπέστησαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα; Πώς είναι δυνατόν να το ξεχνάει η επίσημη Εκκλησία και οι εκπρόσωποί της; Πώς να γίνει μία έναρξη διαλόγου χωρίς να έχει προηγηθεί μια συγνώμη από τους αριστερούς διώκτες του Χριστιανισμού;

Έχουν καταλάβει όλες οι αριστερές παρατάξεις ότι χωρίς τους χριστιανούς δεν βγαίνουν πρώτοι. Οπότε προσπαθούν να προσεγγίσουν τους αγαθούς χριστιανούς που ακολουθούν τυφλοί το ιερατείο.

Καλό θα ήταν να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλοι και να μην καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας σερβίρουν. Οι μεγαλύτεροι διωγμοί στην σύγχρονη ιστορία των ορθοδόξων έγιναν στην Σοβιετική Ένωση από τους κομμουνιστές.

Ο Χριστιανισμός και η Αριστερά ΔΕΝ συναντιούνται ΠΟΥΘΕΝΑ και ΠΟΤΕ.


Μαίρη Μαστρογιάννη
Τ.Ο. Νίκαιας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP