10.8.12

Υποκρισιες και Ψεματα


«Παναγιά μου, διώξε μακριά τον Πούτιν»* ούρλιαζαν στην εκκλησία του Σωτήρος στη Μόσχα οι νεαρές πανκ ροκ τραγουδίστριες με τις χρωματιστές μπαλακλάβες. Με την συναυλία-αστραπή που διοργάνωσαν μέσα σε μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες της χώρας, την εκκλησία-σύμβολο της Ρωσίας, διαμαρτύρονται, λένε, για την στενή σχέση της Ρωσικής κυβέρνησης με την Ορθόδοξη Εκκλησία.


Δεν είναι καθόλου σίγουρο πόσο ουσιαστική και ειλικρινής είναι η σχέση του Κρεμλίνου με το Πατριαρχείο Μόσχας. Η Ιστορία θα δείξει ποια θα είναι η στάση του καθενός στις μέρες και τα χρόνια που θα έρθουν, κι αν πράγματι η ηγεμονία Πούτιν είναι θεόσταλτο θαύμα για τη Ρωσία όπως είχε δηλώσει ειλικρινά ή μη ο Ρώσος Πατριάρχης. Αυτό που έχει σημασία είναι η ωμή παρέμβαση της «ανησυχούσης» διεθνούς κοινής γνώμης σε ένα ήσσονος σημασίας για τη διεθνή πολιτική ζήτημα μιας κυρίαρχης χώρας, και μάλιστα παγκόσμιας υπερδύναμης. Τα διεθνή ΜΜΕ δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν όποιο θέμα εξυπηρετεί τους σκοπούς των αφεντικών τους με τον τρόπο που τους εξυπηρετεί.

Επιπλέον, η περίπτωση των τραγουδιστριών του ρωσικού συγκροτήματος που βεβήλωσαν την Αγία Τράπεζα με την «προσευχή» τους, είναι χαρακτηριστική των έξωθεν οργανωμένων δήθεν αυθορμήτων εκφράσεων αντίδρασης σε καθεστώτα που κάποτε υποστήριζαν και τώρα δεν αρέσουν στους παγκόσμιους επικυρίαρχους, καθεστώτα που είναι πλέον αποφασισμένοι να τερματίσουν δι' ασήμαντον αφορμήν. Είναι επίσης χαρακτηριστική του παραλογισμού και της υποκρισίας που απροκάλυπτα χαρακτηρίζει τους καιρούς που ζούμε. Την ανερυθρίαστη εισβολή ενός τρόπου σκέψης και ζωής που θαρρεί ότι μπορεί να παρασύρει στο βίαιο πέρασμά του τους λαούς του κόσμου σε έναν τρόπο ζωής υπαγορευόμενο, δημοκρατικό και γι' αυτό διάτρητο, παγκοσμιοποιημένο άρα αυτοδίκαια δικαιότερο και ανώτερο αυτού που οι λαοί ζουν.


Διεθνής Αμνηστία και λοιποί σεσημασμένοι επαγγελματίες πρόμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υποστηρικτές του οτιδήποτε και του οποιουδήποτε αντιμάχεται τις παραδοσιακές αξίες των λαών, σπεύδουν να υποστηρίξουν τις διαμαρτυρόμενες αρτίστες.** Δεν είναι τάχα η δήθεν τέχνη τους βίαιη κι ενάντια σε μια θρησκεία; Όχι, λένε οι διεθνείς χωροφύλακες των ιδεών, αν η φυλή είναι λευκή και η θρησκεία χριστιανική.

Μένει στους λαούς της Ευρώπης να διατρανώσουν με κάθε πράξη και σε κάθε βήμα τους την διαφορετικότητά τους, την ξεχωριστή ιδιοσυγκρασία τους που καθιστά κάθε έναν μοναδικό και ενδιαφέροντα. Η παγκόσμια πούλπα που χρόνια ετοιμάζουν μέσω της τέχνης και ιδιαίτερα της μουσικής, μπορεί να φαίνεται αξεπέραστη, υπάρχουν όμως και τα σκληρά καρύδια, οι σκληροί πυρήνες των λαών που πέρα από σκευωρίες και φαιδρά σχέδια μαζικής κατανάλωσης ξέρουν να επιβιώνουν και να σηκώνουν μαζί τους τους λαούς τους.

Ο Ρωσικός λαός είναι ένας θαυμάσιος, ρωμαλέος και ρομαντικός λαός και είναι βέβαιο πως όπως κράτησε αδιαπέραστη την ψυχή του από τις δεκαετίες του δια πυρός και μαχαίρας επιβληθέντος κομμουνισμού, θα πράξη το ίδιο και με τον αχαλίνωτο καπιταλισμό, την άλλη όψη του κάλπικου νομίσματος των παγκόσμιων τοκογλύφων.

Η ΟΧΙΑ 


* Οι στίχοι του τραγουδιού στα αγγλικά, καθώς και περισσότερες πληροφορίες, ΕΔΩ.
** Τις υποστηρίζουν: αναρχικοί, μπολσεβίκοι, αριστεριστές, κίναιδοι και λεσβίες, η Διεθνής Αμνηστία, η καμπαλίστρια Μαντόνα, και λοιπές παρδαλές "προοδευτικές" μειοψηφείες ανά τον κόσμο.
Ενταντίον όλων των ανωτέρω οι Ορθόδοξοι Ρώσοι:

Ρώσοι Εθνικιστές στην προστασία του ναού
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP