12.7.12

"Ελληνοποιησεις" στην Εθνικη Ομαδα Συγχρονισμενης Κολυμβησης


Στην εθνική ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης υπάρχει μια Βουλγάρα αθλήτρια που ονομάζεται Γκεοργκίεβα Γιάννα (γεν.1997). Η συγκεκριμένη αθλήτρια εκμεταλλευόμενη τον νέο νόμο περί ιθαγένειας (6 χρόνια σχολείο) "ελληνικοποιήθηκε". (Οι δύο γονείς είναι Βούλγαροι και η ίδια γεννήθηκε στη Βουλγαρία). Η μητέρα της, Μπιλιάνα Κόντοβα, είναι προπονήτρια συγχρονισμένης κολύμβησης στο Ναυτικό όμιλο Χανίων και την προηγούμενη χρονιά συνεργάστηκε με την ομοσπονδία ως εθνική προπονήτρια της κατηγορίας comen με αντάλλαγμα, όπως δήλωνε η ίδια, την "ελληνοποίηση" της κόρης της για να μπορεί να συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα και στην εθνική ομάδα.

Όλη την προηγούμενη χρονιά η ομοσπονδία την καλούσε στην εθνική ομάδα ως κόρη της προπονήτριας παράνομα (χωρίς ιθαγένεια), όπως και την κόρη της άλλης Ουκρανής προπονήτριας Τσερνέτσκα Ναταλίας και παρακολουθούσαν τα camp προετοιμασίας της εθνικής ομάδας με πλήρη διαμονή και διατροφή δωρεάν (κάνοντας διακοπές...), επειδή προέρχονταν από την επαρχία, εις βάρος των υπόλοιπων αθλητριών που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα και επωμίζονται όλα τα έξοδα (υπέρογκα) οι οικογένειες τους. Από τη στιγμή που έβγαλε τα χαρτιά της "ελληνοποίησης" (νόμιμα ή παράνομα δεν γνωρίζουμε) απολαμβάνει της απεριόριστης στήριξης και συμπαράστασης όλης της ομοσπονδίας και φυσικά των προπονητριών. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι είναι η μόνη αθλήτρια η οποία δεν υποβλήθηκε στα επίσημα τεστ της Εθνικής Ομάδας (Ομοσπονδίας) για την επιλογή αθλητριών.

Με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων στα πανελλήνια πρωταθλήματα που είχε δικαίωμα να αγωνίζεται (μέχρι 15 ετών) ποτέ δεν θα εξασφάλιζαν σε καμία άλλη αθλήτρια Ελληνίδα τη σιγουριά της Εθνικής Ομάδας με το δεδομένο ότι στα ατομικά της αγωνίσματα (τεχνικά και χορευτικά) ποτέ δεν πρώτευσε γιατί υπήρχαν Ελληνίδες αθλήτριες πολύ καλύτερες από την ίδια και με διαφορά (υπάρχουν τα επίσημα αποτελέσματα στην Oμοσπονδία) παρ' όλο που πάντα πριμοδοτούνταν έναντι των άλλων αθλητριών λόγω της μητέρας της (εθνική προπονήτρια).

Τελευταία πρόκληση της ομοσπονδίας ήταν η επιλογή της συγκεκριμένης αθλήτριας για να συμμετάσχει στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών που πραγματοποιήθηκε το Μάιο στο Αιντχόβεν της Ολλανδίας εις βάρος άλλων αθλητριών και χωρίς καν να έχει αγωνισθεί στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γυναικών (open) που θα ήταν και για την ίδια ένα κριτήριο επιλογής αφού δεν είχε λάβει μέρος στα επίσημα τεστ της ομοσπονδίας και φυσικά να επωφεληθεί των προνομίων που δίνει η πολιτεία για μαθητές - αθλητές για την εισαγωγή στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση (20% - 30%) σε όλες τις σχολές.

Τι συμβαίνει λοιπόν κύριοι της ομοσπονδίας; Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από την συγκεκριμένη επιλογή που τόσο απροκάλυπτα στηρίζετε;

Εκ των αποτελεσμάτων υπάρχουν Ελληνίδες αθλήτριες που μπορούν επάξια να στηρίξουν την ελληνική εθνική ομάδα και να σηκώσουν την ελληνική σημαία στο εξωτερικό όπως το πράττουν χρόνια τώρα.

Τι ανταλλάγματα υπήρξαν με τη μητέρα της που όλη την περσινή χρονιά συνεργαζόταν με την ομοσπονδία; (Κάποιοι λένε ότι συνεργάσθηκε αμισθί με αντάλλαγμα την ελληνοποίηση και στήριξη της κόρης της).

Γιατί, κύριοι, αφού είναι τόσο καλή αθλήτρια δεν αγωνίζεται με την εθνική της χώρας της; Η δε μητέρα της γιατί δεν συνεργάζεται με την ομοσπονδία της Βουλγαρίας;

Γιατί κύριοι της Ομοσπονδίας είστε τόσο ρατσιστές με τις Ελληνίδες αθλήτριες και προπονήτριες και προωθείτε τις "Eλληνίδες" Βουλγάρες και Ουκρανές;


Περιφερειακή Οργάνωση Θεσσαλίας

Σημαντική σημείωση: Διαβάστε στοιχεία για την πλήρη υπόθεση εδώ και εδώ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP