5.4.12

Εφηβες και σχολειο


Είναι γεγονός ότι η νοοτροπία και η συμπεριφορά, των νεαρών κοριτσιών που βρίσκονται στην εφηβεία στις ημέρες μας δεν έχει καμία σχέση με την αντίστοιχη των παλιότερων χρόνων. Δεν αναφέρομαι βεβαίως μόνο στην εποχή των γονέων μας αλλά και στην εποχή έως το 2004-2005!!! Από τότε έως τώρα 7 χρόνια πέρασαν και τα πάντα έχουν αλλάξει προς το χειρότερο. Κοριτσίστικες φιγούρες γεμάτες ανούσια χαρακτηριστικά.

Την εποχή των γονέων μας οι νεαρές μαθήτριες έδειχναν τον ΜΕΓΙΣΤΟ σεβασμό απέναντι στους δασκάλους και τους καθηγητές τους και η συμπεριφορά τους ήταν κάτι παραπάνω από κοσμιοτάτη. Ακόμα και στα πιο πρόσφατα χρόνια κρατιόντουσαν τα προσχήματα, ο σεβασμός και η πειθαρχία στα σχολεία. Ο λόγος των δασκάλων και των καθηγητών ήταν νόμος!!! Οι μαθήτριες πάντα ήταν υποχρεωμένες να εισέρχονται στον χώρο του σχολείου ευπρεπώς ντυμένες και όχι υπερβολικά 'μακιγιαρισμένες', και παλιότερα ο όρος βάφομαι ήταν ανύπαρκτος. Μέχρι την ηλικία της ενηλικίωσης οι μαθήτριες ακολουθούσαν κάποιος απλούς μεν αλλά απαραίτητους δε κανόνες, που ήταν χρήσιμοι για την διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας τους. Και μέσα στο σπίτι και στο σχολείο. Αυτό τις βοηθάει να κάνουν και τις σωστές επιλογές σε πολλούς τομείς, προσωπικούς, επαγγελματικούς κτλ. Διότι κατ'εμε ρόλο δεν παίζει μόνο η οικογένεια στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς μιας νεαρής κοπέλας , αλλά και το σχολικό περιβάλλον από μικρή ηλικία, καθώς το σχολείο επρόκειτο για ένα δεύτερο σπίτι που προσφέρει τα μαγικά εφόδια της γνώσης και της μάθησης.

Σήμερα που τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί, δεν μπορούσε φυσικά και όλο αυτό να μην γκρεμιστεί. Σήμερα οι νεαρές μαθήτριες προβαίνουν από μικρές σε διαφόρου είδους αίσχη. Το σοβαρό ντύσιμο αντικαταστάθηκε από το άθλιο προκλητικό ντύσιμο για να.αρέσουν.όπως ισχυρίζονται. Σενιάρουν τους εαυτούς τους έχοντας την υπόνοια ότι πάνε σε χώρο διασκέδασης τύπου καφετέριας και όχι σε έναν επιμορφωτικό χώρο(ο Θεός να τον κάνει)!!! Τα διαφόρου είδους παιχνίδια την ώρα του διαλλείματος αντικαταστάθηκαν από το κρυφτό στις διάφορες γωνίες και στις τουαλέτες των σχολείων για να καπνίσουν. Κοπάνες, διακοπή συμμετοχής τους στις σχολικές δραστηριότητες και φυσικά γεμίζουν τους εαυτούς τους με τα λεγόμενα piercing γιατί βλέπετε είναι.της.μόδας. Μαθήτριες 14 και 15 ετών εμφανίζονται στην τάξη τους με σκουλαρίκια στα μάτια, στην γλώσσα ή στην μύτη, την στιγμή που παλιότερα αυτό, όχι απλά δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει, αλλά ήταν μια ανύπαρκτη σκέψη.

Τις νεαρές γυναίκες σήμερα όχι μόνο κατά την διάρκεια των σχολικών χρόνων, αλλά και αργότερα, στα φοιτητικά τους χρόνια και στο επόμενο στάδιο της «επαγγελματικής αποκατάστασης» τους μέσα στα χρόνια, δεν δείχνει να τις ενδιαφέρει να μάθουν την σωστή και πρέπουσα συμπεριφορά που πρέπει να έχει μια γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της. Και όχι να έχει το νου της, στο τι θα ψωνίσει για να φαίνεται προκλητική, να μαθαίνει όλα τα τελευταία νέα των επωνύμων στην τηλεόραση και να ψάχνουν άντρα από κυριλέ περιοχή με μεγάλο αμάξι. Πρώτον και κυριοτέρον, για τον ίδιο τους τον εαυτό και μετά για όλα τα υπόλοιπα. Και αυτό είναι μια κατάσταση που δυστυχώς ξεκινάει από νωρίς και αν δεν αλλάξουν τρόπο ζωής και σκέψης τις κυνηγάει για πάντα και τελικά πεθαίνουν μέσα σε αυτή.

Η γυναίκα πρέπει να είναι δυναμική και να έχει φιλοδοξίες και στόχους. Στα μαθητικά/εκπαιδευτικά της χρόνια να ρουφάει ότι γνώση της επιτρέπουν οι δυνατότητές της, να αναπτύξει έναν τρόπο σκέψης, να αναζητάει την εργασία, και πάνω από όλα να είναι ευγενής, να διατηρεί την θηλυκότητά της και να έχει σαν ισχυρό όπλο της την ευγένεια, τον καλό χειρισμό του προφορικού λόγου και του γραπτού.

ΜΑΙΑΝΔΡΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP