24.3.12

Κρητικη ψαροσουπα του Ευαγγελισμου


Του Ευαγγελισμού αύριο και η θρησκεία μας όχι απλώς επιτρέπει το ψάρι εν μέσω σαρακοστής, αλλά το επιβάλλει. «Αν δεν μπορείς να αγοράσεις ή να ψαρέψεις, να βρεις να γλύψεις έστω ένα ψαροκόκκαλο ακόμη κι απ’ το δρόμο» λέει το έθιμο στα μέρη μας. Στην Κρήτη παλαιότερα δεν ήταν καθιερωμένος ο μπακαλιάρος-σκορδαλιά. Ψάρι έλεγε το έθιμο κι όπως νάναι! Φυσικά ο μπακαλιάρος είχε τη θέση του, αλλά συχνότερα γινόταν βραστός, πλακί ή με μάραθα και άλλα χορταρικά. Αλλά και οποιοδήποτε άλλο ψάρι πλακί στο φούρνο ή στην κατσαρόλα, είναι ακόμη και σήμερα το «δεύτερο πιάτο» σε πολλά σπίτια. Το πρώτο είναι ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ.

Δείτε τη συνταγή στο ΜΑΓΕΙΡΕΙΟ μας.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP