26.9.11

Το Μετωπο Γυναικων στη Χαλκιδα ...μαγειρεψε


Η νεοσύστατη Τοπική Οργάνωση Εύβοιας-Βοιωτίας εγκαινίασε τα γραφεία της στην Χαλκίδα την Κυριακή 25/9. (Λεπτομέρειες και φωτορεπορτάζ θα βρείτε ΕΔΩ.) Αφού συγχαρούμε τους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες για τα πολύ όμορφα γραφεία τους και την μεγάλη επιτυχία της πρώτης επίσημης εκδήλωσης σ' αυτά, θα επικεντρώσουμε σε μία παράγραφο του κειμένου τους:
"...Σημειώνεται ότι όλα τα παραδοσιακά κεράσματα (από τα οποία δεν έμεινε ούτε ψίχουλο) παρασκευάστηκαν από συναγωνίστριες του Μετώπου Γυναικών και όλα τα αναψυκτικά και ποτά που προσφέρθηκαν ήταν ελληνικά. Στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ οι πράξεις μας ταυτίζονται με τα λόγια μας."
Το Κίνημά μας δεν λαμβάνει κρατική επιδότηση (ακόμα), δεν έχει διαπλεκόμενους χρηματοδότες, δεν υπογράφει "γραμμάτια" εξυπηρετήσεων. Οι μοναδικοί του χορηγοί είμαστε εμείς οι ίδιοι. Με την οικονομική κατάσταση όλων μας, λοιπόν, και με το βάρος των προτεραιοτήτων μας σε λειτουργικά θέματα, στο ιδεολογικό και ενημερωτικό υλικό, δύσκολα καταφέρνουμε να προμηθευτούμε από ελληνικές επιχειρήσεις όλα τα απαιτούμενα κάθε εκδήλωσης.

Οι συναγωνίστριες από την Εύβοια και την Βοιωτία ανέλαβαν οι ίδιες την ετοιμασία του μπουφέ των εγκαινίων, χρησιμοποιώντας παραδοσιακές συνταγές και αγνά υλικά. Οι ποσότητες, όπως καταλαβαίνετε, ήταν μεγάλες και οι μαγείρισσες πέρασαν πολύ χρόνο στις κουζίνες τους. Το αποτέλεσμα της φροντίδας τους δυστυχώς δεν αποτυπώθηκε σε φωτογραφίες, λόγω των πολλών εργασιών και του πολύ μεγάλου αριθμού των συμπατριωτών μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση. Ωστόσο, σας παρουσιάζουμε το ...μενού:

Γαλατόπιτα από την Ελένη   
Επειδή πολύ ζητήθηκε η συνταγή, δείτε την στο Μαγειρείο μας

Τυρόπιτα από την Κατερίνα

Μπεκρή μεζέ από την Έφη

Λουκουμάδες από τη Βάλια

Κέικ ολικής από τη Ράνια

Ένας φίλος του Κινήματος, επαγγελματίας ζαχαροπλάστης, έφτιαξε και προσέφερε δύο μεγάλα κουτιά φρεσκότατα αμυγδαλωτά και καριόκες, γλυκαίνοντας ακόμη περισσότερο το τραπέζι.

Και, βέβαια, σερβιρίστηκαν αναψυκτικά και μπύρες ελληνικών εταιριών.


Γιατί... ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΑΣ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP