24.9.11

Η ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Σε δηλώσεις της συντονίστριας του Κέντρου Γυναικείων Δικαιωμάτων του δικηγορικού συλλόγου Κωνσταντινούπολης, Αιντενίζ Αλισμπάχ Τουσκόν, τονίζεται ότι το ποσοστό αύξησης δολοφονιών γυναικών τα τελευταία 7 χρόνια σημείωσε αύξηση κατά 1400% . Η βία κατά των γυναικών καταλαμβάνει το 85% στις αιτίες διαζυγίων, και οι ποινές για χρήση βίας προσπερνιούνται με την καταβολή χρηματικού ποσού ή αναβάλλονται.

Η γείτονος Τουρκία, εμπλουτίζει τον πλούσιο σε καταχρήσεις βίας πολιτισμό της, προσθέτοντας δίπλα στις γενοκτονίες, στις σφαγές και στην κατακρεούργηση κάθε ηθικού φραγμού, την ασύδοτη βία εις βάρος γυναικών, με απόρροια μέχρι και τον θάνατο. Η σύνοδος του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων (ΗSYK) εξήγγειλε προτάσεις, που αφήνουν ενεό κάθε άνθρωπο, λόγω του ασύλληπτου μισογυνισμού τους, αναγάγοντας την γυναίκα στην έσχατη μορφή ζωής και ελευθερίας.

Οι δικαστές και οι εισαγγελείς προτείνουν την σύναψη γάμου ανάμεσα στις κακοποιημένες γυναίκες και στους βιαστές τους, αποβλέποντας στην μείωση του αριθμού των δικών, προσθέτοντας την κατάργηση της ψυχιατρικής εκτίμησης των βιασθεισών γυναικών προς αποφυγήν αύξησης της ποινής των ανθρωπόμορφων κτηνών. Η παράνοια συνεχίζεται με πιο επαίσχυντες προτάσεις νόμου όπως: η βία κατά των γυναικών να μην συμπεριλαμβάνεται στα αυτεπάγγελτα αδικήματα, σε περιπτώσεις σύναψης σεξουαλικής δραστηριότητας με ανήλικη κάτω των 15 ετών να προβλέπεται μείωση ποινής, αν είναι με ιδία βούληση, και σε περιστάσεις γάμων σε νεαρή ηλικία να μην τιμωρούνται καθόλου οι άντρες! Με την πρόταση αυτού του νόμου οι Τούρκοι διανθίζουν τον ανύπαρκτο πολιτισμό τους, αφήνοντας να καταφανεί πόσο στερούνται ανθρωπίνων αξιών. 

Η γυναίκα πρέπει να χαίρει της εκτιμήσεως όλης της κοινωνίας, γιατί πρωτίστως, σε αυτήν επωμίζεται το δύσκολο έργο της μητρότητας, χωρίς τον παραγκωνισμό του εξίσου δύσκολου ρόλου της πατρότητας. Πριν καν φέρει την νέα ζωή στο φως, συνδέεται μαζί της με έναν τρόπο μοναδικό. Έχοντας αναπτύξει άρρηκτους δεσμούς με το παιδί της, αυτή είναι που θα του μεταλαμπαδεύσει τις Ηθικές αξίες και θα του διδάξει την Πίστη και την Αρετή. Το έργο της όμως, συνεχίζεται και στην στήριξη του ανδρός της, ως σύζυγος, καθώς και στον θεσμό της οικογενείας ως αδερφή.

Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να υφίστανται μιάσματα της κοινωνίας, οι υπέρμαχοι της ελληνοτουρκικής φιλίας, που υποστηρίζουν αυτά τα ανδρείκελα, που κακοποιούν και δολοφονούν γυναίκες, με την συγκάλυψη του νόμου πια.

«Ας τους αφήσουμε να μηρυκάζουν την αθλιότητά τους, δεν είναι άξιοι να τους κηρύξουμε την αλήθεια.»
(Μαρκήσιος Ντε Σαντ)

Κατερίνα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP