18.6.11

"Πολυπολιτισμικη" και αναρχικη αισθητικη


Η εικόνα που αντικρίζει κανείς περπατώντας στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις της Ελλάδος είναι απογοητευτική, αποκαρδιωτική και αποκρουστική. Αλλοδαποί, λαθραίοι νυν και πρώην, να συμβιώνουν ομαδικώς σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, επιβαρύνοντας την ελληνική κοινωνία με άπειρο σκουπιδαριό, με ασθένειες κολλητικές και μολυσματικές και φυσικά με άπειρα, εγκληματικής φύσεως, περιστατικά.

Η οδός Πανεπιστημίου, ένας δρόμος με μερικά από τα πιο ωραία κτήρια της Αθήνας, έχει καταντήσει, εδώ και μήνες, το τσαντίρ-στέκι των αφγανών ψευτοπροσφύγων και των συμπαραστών τους εκ της χαβούζας του ΣΥΡΙΖΑ, του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λοιπών πολιτικών βόθρων της Ελλάδος. Μαζί δε με τις οδούς Ακαδημίας, Ερμού και τα λοιπά δρομάκια στο Θησείο, το Μοναστηράκι και την Πλάκα, αποτελεί την εμποροπανήγυρη έγχρωμων «εμπόρων» προϊόντων-μαϊμού. Μια εικόνα που μας υποτιμά, μας δυσφημίζει και μας προσβάλλει σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.


Και η εικόνα επιβαρύνεται επιπλέον, αν αντικρίσει κανείς τα αναρχικά σκουπίδια, που «ρυπαίνουν» την χώρα μας, τόσο με την φυσική τους παρουσία όσο και με τις έκνομες δραστηριότητές τους, δικαιολογώντας για πολλοστή φορά την -πάντα από το κράτος χρηματοδοτούμενη- ξεφτιλισμένη υπόστασή τους. Γιατί η «πολυκουλτουριάρικη» και πολιτιστική δραστηριότητα των φίλων των κκ. Καμίνη, Νταλάρα, Κωνσταντίνου και λοιπών πολιτικών περιττωμάτων είναι παγκοίνως γνωστή. Σας παρουσιάζουμε μερικά μόνο από τα πολύ πρόσφατα, για του λόγου το αληθές:

ΖΕΦΥΡΙ: Γνωστοί-άγνωστοι αφαίρεσαν την προτομή του Κολοκοτρώνη από την ομώνυμη πλατεία τα ξημερώματα της Παρασκευής 13 Μαΐου 2011. Πέρυσι είχε προηγηθεί η κλοπή της προτομής του Βενιζέλου.


ΛΑΡΙΣΑ: «Άγνωστοι» έσπασαν και αποκεφάλισαν την προτομή του Διγενή Γρίβα στην Λάρισα. Δεν είναι η πρώτη φορά που η προτομή του Γρίβα γίνεται στόχος επίθεσης μιας και στο παρελθόν είχε βεβηλωθεί και αποκολληθεί. Αυτή την φορά η προτομή του Αρχηγού της ΕΟΚΑ εξαφανίστηκε.. 


ΑΘΗΝΑ: Βανδαλισμός του αγάλματος του Ιωάννη Καποδίστρια από τους εκεί μαϊμού πολιτικούς πρόσφυγες και τους ΣΥΝ-χορηγούς τους. Τα αναρχοπαίδια, εκτός από την ανυπαρξία μυαλού, διακρίνονται για το «ήθος», την «παιδεία» τους, αλλά και για τις «καλλιτεχνικές» τους επιδόσεις...


Για να μην μιλήσουμε για την αγεληδόν κατάληψη πανέμορφων νεοκλασσικών κτηρίων της πόλης, τα οποία έχουν μετατραπεί σε στέκια διακίνησης ναρκωτικών και οργάνωσης των εγκληματικών τους δράσεων.
 

Ως προς την Αθήνα, δεν περιμένουμε, βέβαια, ο κ. Καμίνης να προβεί στην αποκατάσταση των βεβηλωμένων μνημείων (δεν έχει γλιτώσει ούτε καν η Ακρόπολη) και κτηρίων της πόλης. Αντικρίζοντας τα μουτζουρωμένα αγάλματα της πόλης μας, όμως, σκεφτόμαστε ότι καιρός είναι, μάλλον, ο εν λόγω κύριος να χορηγήσει υποτροφίες στα κα(ω)λοπαίδια του για την εισαγωγή τους στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών. Αλλά τι λέμε τώρα; Μην του βάζουμε και ιδέες...

Το άγαλμα στην είσοδο της Πρυτανείας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, 
εντός του Πανεπιστημίου, κατεστραμμένο μετά τις "εικαστικές παρεμβάσεις" αναρχικών.

Γεωργία Β.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP