18.5.11

Σουηδια: Εντατικα μαθηματα αντιρατσισμου στα σχολεια

...λόγω ανόδου των Εθνικιστών. 


«Όλοι έχουμε το κακό (ξενοφοβία) μέσα μας», λέει ο ‘θεραπευτής’.


H σουηδική κυβέρνηση την Παρασκευή ανακοίνωσε σχέδια προκειμένου να εντείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση του ‘ρατσισμού’, διορίζοντας ειδική επιτροπή για την έρευνα της ‘ξενοφοβίας’ στον απόηχο των εκλογικών κατακτήσεων που έγιναν από το αντι-μεταναστευτικό κόμμα των Σουηδών Δημοκρατών.

Ανακοινώνοντας το διορισμό του πρώην ηγέτη του Φιλελεύθερου Κόμματος (Folkpartiet) Bengt Westerberg στην ηγεσία της επιτροπής, ο υπουργός ‘Ένταξης’ της Σουηδίας Erik Ullenhag τόνισε, ωστόσο: «Αυτό δεν είναι μια έρευνα σχετικά τους Σουηδούς Δημοκράτες ή κατά αυτών, αλλά είναι η ανάγκη για την καταπολέμηση της ‘ξενοφοβίας’ που έχει αυξηθεί από τότε που οι Σουηδοί Δημοκράτες μπήκαν στο Riksdag (Βουλή)... Έχουμε κοινή ευθύνη να δούμε ότι οι δυνάμεις υπέρ του καλού υπερασπίζονται την ανοχή."

Ο Westerberg χαιρέτισε το διορισμό, αλλά πρόσθεσε ότι το έργο που έχει μπροστά του δεν είναι καθόλου εύκολο: "Θα κάνω έρευνα, μεταξύ άλλων, για την ‘ξενοφοβία’. Αλλά τι είναι αυτό; Αυτό δεν είναι ένα εύκολο έργο. Το πόσοι είναι ξενοφοβικοί εξαρτάται από το πώς κάποιος ορίζει την ξενοφοβία. Δεν πρόκειται για κάποια συγκεκριμένη ομάδα. Το πρόβλημα υπάρχει μέσα σε όλους μας. Είναι καλό και το κακό μέσα σε όλους μας. Και αυτό είναι που αποτελεί το μεγάλο κίνδυνο για τη διεύρυνση της κοινωνίας, ότι αυτή η δυνατότητα υπάρχει σε όλους μας. Το σημαντικό ερώτημα είναι πώς μπορούμε να κάνουμε την περιέργεια που έχουμε μέσα μας για το τι είναι ξένο να ξεπεράσει το κακό".

Ο Westerberg σκοπεύει να συλλέξει τις υφιστάμενες έρευνες σχετικά με την ‘ξενοφοβία’ και τις ‘αδιάλλακτες στάσεις’ και γιατί υπάρχουν, καθώς και να εντοπίσει τις ελλείψεις που διαπιστώθηκαν στις τρέχουσες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Μεγάλο μέρος του έργου αναμένεται να επικεντρωθεί στα σχολεία, τα οποία θεωρούνται ως κεντρική αρένα για την εφαρμογή των προσπαθειών για τη ‘μείωση της μισαλλοδοξίας’. Ο Westerberg σχεδιάζει να εξετάσει πώς η γνώση σχετικά με τη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα στις σουηδικές σχολικές αίθουσες.


Ο Björn Söder, εκπρόσωπος των Σουηδών Δημοκρατών, επιτέθηκε στην έρευνα της κυβέρνησης: "Αναμένεται κατήχηση και προπαγάνδα εναντίον των Σουηδών Δημοκρατών (SD) στα σχολεία μας!" έγραψε στον Twitter λογαριασμό του σχετικά με την ανακοίνωση της κυβέρνησης.

Αλλά ο Ullenhag αντέδρασε γρήγορα στους ισχυρισμούς ότι οι προσπάθειες αποτελούν κατήχηση: "Η κοινωνία και το σχολείο δεν θα πρέπει να είναι ουδέτερα όσον αφορά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα", είπε.

Η Επιτροπή πρόκειται να υποβάλει τα πορίσματά της τον Οκτώβριο του 2012.

Κόκκινος Ουρανός

Σημείωση ΜΓ: Το συγκεκριμένο κόμμα -όπως και άλλα πατριωτικά κόμματα της Ευρώπης με έλλειμα ιδεολογίας- έχουν τόσο πολύ επικεντρώσει στον αντι-ισλαμισμό, που φτάνουν στο σημείο να υποστηρίζουν το Ισραήλ! Πέφτουν δηλαδή από την άλλη πλευρά στο δόκανο που στήνει για την Ευρώπη ο διεθνής σιωνισμός...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP