19.5.11

19 Μαΐου: Ημερα μνημης και οργης


19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, με 353 χιλιάδες νεκρούς αδικαίωτους. Καθόλου συμπτωματικά την ίδια ακριβώς ημέρα οι Τούρκοι γιορτάζουν! Η 19η Μαΐου είναι για το κράτος του Κεμάλ Ατατούρκ, ημέρα εθνικής εορτής, είναι η ημέρα της τουρκικής νεολαίας. Και ενώ, στην Ελλάδα των γραικύλων, θα φροντίσουν να περάσει η 19η Μαϊου, με υποτυπώδεις αναφορές χωρίς σημασία, στην απέναντι ακτή του Αιγαίου οι Τούρκοι με παρελάσεις, πορείες και συγκεντρώσεις θα γιορτάσουν την σφαγή των Ελλήνων, αμετανόητα βάρβαροι.

Στις 19 Μαϊου το 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα, όπου οργάνωσε τη δεύτερη και πιο άγρια φάση της Γενοκτονίας του Ποντιακού πληθυσμού στα παράλια του Ευξείνου Πόντου.

Τα μέτρα εξοντώσεως, δολοφονίες, βιασμοί, εκτοπισμοί, συλλήψεις, συνεχίστηκαν μέχρι την υπογραφή της Συνθήκη της Λωζάννης τις 30 Ιανουαρίου 1923. Στις 27 Αυγούστου του 1922, οι Τούρκοι εισέρχονται στην Σμύρνη. Για πολλές μέρες οι Τούρκοι έσφαζαν, βίαζαν, βασάνιζαν, κατάστρεφαν σπίτια και μαγαζιά και λεηλατούσαν περιουσίες. Οι Τούρκοι εξέφραζαν τα ήθη και βάρβαρα ένστικτα τους καθ' ολοκληρίαν. Τελικά, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1922 και για 4 μέρες, παρέδωσαν την πόλη στις φλόγες, που την κατέστρεψαν ολόκλρη - εκτός την μουσουλμανική και την εβραϊκή συνοικία της.

19 Μαΐου, ημέρα μνήμης, μία ημέρα μνήμης ιστορικής, ημέρα οργής για τους νεκρούς του λαού μας, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαγράψουν οι εντός και εκτός των πυλών εχθροί του Έθνους μας. 

ΠΟΝΤΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΘΑ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP