29.4.11

Ελληνιδα μην ξεχνας


Να ευχαριστείς τον Θεό που γεννήθηκες Ελληνίδα!!! Ελληνίδα γυναίκα σημαίνει τόλμη, αρετή, καθήκον, δύναμη, μάνα.

Μην ξεχνάς ποτέ ότι υπήρχαν γενναιόψυχες γυναίκες πρόγονοι σου που τίμησαν το φύλο σου, αγωνίστηκαν, προσέφεραν, πολέμησαν με κάθε δυνατό τρόπο, για την πατρίδα τους. Από τα αρχαία χρόνια, οι γυναίκες κρατάγανε τους δεσμούς της οικογένειας και τους στηρίζανε ολοκληρωτικά. Οι Σπαρτιάτισσες γεννάγανε γιούς με ήθη, αρχές και έθιμα. Η αγάπη για το έθνος τους ήταν τόσο ατέρμονη που έστελναν με τιμή τα παλικάρια τους να πολεμήσουν γι' αυτό. «Ή τάν ή επι τάς» τους λέγανε. Μόνο μια Ελληνίδα μάνα έχει ξεστομίσει και έχει πάρει την βαρύτητα αυτής της καταπληκτικής έκφρασης.

Και αργότερα από την επανάσταση του 21 ως και τον αγώνα της ΕΟΚΑ, υπήρχαν πολλές γυναίκες που πολέμησαν ισάξια με τους άντρες στις δυσμενείς συνθήκες της κατοχής και του πολέμου, οι οποίες με το θάρρος, και το αίμα τους, σφράγισαν και εκείνες την ανεκτίμητη ελευθερία του έθνους και του εαυτού σου. Υπήρχαν και οι μάνες που εξακολουθούσαν να στέλνουν τους άντρες και τους γιούς τους με τιμή να πολεμήσουν για την Ελλάδα. Ήταν περήφανες που γεννούσαν Έλληνες για να στηρίξουν την πατρίδα και ακόμα και εάν τους στοίχιζε την απώλεια της ζωής τους στα χαρακώματα, εκείνες ήξεραν ότι έκαναν το καθήκον τους, το οποίο θα έκαναν χίλιες φορές ακόμα, όσες απώλειες και εάν είχαν, για την πατρίδα τους. Γνώριζαν ότι η δική τους μάνα ήταν η Ελλάδα και θα θυσίαζαν τα πάντα για αυτήν, το ίδιο δίδασκαν και στα παιδία τους.

Τώρα εσύ, γυναίκα, που πίνεις τον καφέ σου μπροστά στην τηλεόραση, θυμήσου ότι είσαι Ελληνίδα! Ξύπνα!
Δημιούργησε οικογένεια ηθικά και ενάρετα. Προετοίμασε τον εαυτό σου άμα χρειαστεί να αφιερώσεις και εσύ την ζωή σου, όπως οι πρόγονοι σου, για την δική σου μάνα Ελλάδα, για τις δικές σου Ελληνίδες κόρες, για τα δικά σου ιδανικά. Έχε θάρρος και πίστη. Γέννα στρατιώτες, γέννα Έλληνες. Τίμησε το αίμα που χύθηκε και μην διστάσεις να το προσφέρεις και εσύ μαζί με την ψυχή σου, για το Ελληνικό έθνος σου, το οποίο σε ανάστησε!!!

ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ ΕΛΛΑΣ!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP