11.4.11

13/4: Σεμιναριο προληψης καρκινου μαστου


Το Μέτωπο Γυναικών διοργανώνει ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ, την Τέταρτη, 13 Απριλίου, στις 7 μμ, στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής (Δηλιγιάννη 50, σταθμός Λαρίσης, Αθήνα). ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Είναι λυπηρό το γεγονός πως σε αντίθεση με την Δυτική Ευρώπη, όπου το ποσοστό των γυναικών που πεθαίνουν από τον καρκίνο του μαστού έχει μειωθεί, στην δική μας χώρα το ποσοστό έχει μια σταθερά ανοδική πορεία. Αυτό οφείλεται στο ότι το 60% των υπολοίπων Ευρωπαίων υποβάλλονται σε συχνό προληπτικό έλεγχο, ενώ στην χώρα μας αυτό συμβαίνει μόνο με το 5% του πληθυσμού.

Για ακόμη μια φορά παρατηρούμε το σάπιο σύστημα υγείας. Ο ρόλος του, όσον αφορά την πρωτογενή πρόληψη, την ανακάλυψη δηλαδή των καρκινικών παραγόντων και την εφαρμογή μέτρων, είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Άλλο τόσο παθογόνος είναι και ο τομέας της δευτερογενούς πρόληψης, η οποία βασίζεται στην προσυπτωματική διάγνωση κατά την διάρκεια της προ-διηθητικής φάσεως (in situ phase) των κακοηθών νεοπλασιών.

Όλες οι γυναίκες οφείλουν στον εαυτό τους και στα αγαπημένα τους πρόσωπα να ενημερωθούν για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Η μορφή αυτη του καρκίνου είναι η πιο συχνή στις γυναίκες, ενώ -εάν διαγνωστεί εγκαίρως- έχει μεγάλα ποσοστά επιβίωσης.

Ευγενία Χρήστου
ΜΕΤΩΠΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP