23.3.11

Καμινης vs Μιχαλολιακου - Νομικη vs Δημαρχειου


Σχετικά με την τηλεοπτική εμφάνιση του νέου δημάρχου Αθηναίων, Γεωργίου Καμίνη, και την λάσπη που πήγε να ρίξει προσωπικά στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής και δημοτικό σύμβουλο, Νικόλαο Μιχαλολιάκο.

Κατ'αρχάς, να πάρουμε το θέμα από την ουσία του. Η πλήρης αδιαφορία του κου Καμίνη σχετικά με το μέλλον των συμβασιούχων του Δήμου, τα αιτήματά των και τα αίτια που οδήγησαν τους ανθρώπους αυτούς σε μια τέτοια κίνηση. Δεν κοιτάζει ότι οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι, δεν έχουν ευκαιρίες στον χώρο εργασίας και μόλις λήξει η σύμβασή των (για όσους δεν έχει λήξει ακόμη) δεν θα έχουν χρήματα ούτε για τα προς το ζειν, πόσο μάλλον για να θρέψουν ή για να ξεκινήσουν οικογένειες. (Σκόπιμα δεν θίγω ότι καλύπτουν πάγιες και λειτουργικά αναγκαίες θέσεις και σχεδιάζεται αντικατάστασή τους με ανάθεση εργολαβιών, που -μόνιμα πια- χρησιμοποιούν αλλοδαπούς). Οι άνθρωποι αυτοί, καθ' όλα έντιμοι και με όλα τα δίκαια με το μέρος των, αφού εδώ και καιρό καλούσαν σε διάλογο τον δήμαρχο, κι αν όχι τον ίδιο κάποιον υπεύθυνο επί του θέματος, κι η δημαρχεία επιδείκνυε την αδιαφορία της, εννοείται πως έπρεπε να βρουν έστω την ύστατη λύση της κατάληψης του δημαρχείου, προκειμένου ν' ακουστούν. 

Όταν όμως παρόμοια -δήθεν- λύση έχει συμβεί ξανά στο κοντινό παρελθόν με άλλα δεδομένα, είναι μοιραία η σύγκριση! Πριν ενάμιση μήνα κάποιοι αριστεροί πήραν 300 λαθραίους μετανάστες, εισβολείς στην πατρίδα μας, και κατέλαβαν έναν ιερό χώρο, ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα, εμποδίζοντας ακόμη και την εξεταστική των φοιτητών να συνεχιστεί, κι όλοι έτρεξαν σε διάλογο, ευαισθητοποιήθηκαν και, φυσικά, πήραν όλα τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να μην τραυματιστούν καν οι "κακόμοιροι" μετανάστες. Μέχρι και πρόσφυγες τους βάφτισαν για να δικαιολογίσουν τ'αδικαιολόγητα. Και φυσικά, έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν για να μην χαλάσουν ούτε ένα χατίρι στους παράνομους, από το πιο μικρό μέχρι το πιο μεγάλο: προσεγμένη μεταφορά, νοσηλευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη και τέλος νομιμοποίηση.

Ούτε κατά διάνοια δεν έχουν δείξει μέχρι στιγμής την ίδια ευαισθησία για τους Έλληνες καταληψίες του δημαρχείου κι ούτε το περιμένουμε. Θα ευτελίσουν κάθε τι στον αγώνα αυτό των συμβασιούχων, θα τους βρίσουν κιόλας και στο τέλος δεν αποκλείεται να δώσουν εντολή να "μπουκάρουν" οι ειδικές μονάδες της αστυνομίας στον καταληφθέντα χώρο, μέχρι να βγάλουν έξω διά της βίας κάθε Έλληνα. Κι ούτε λόγος για το χρονικό δίαστημα στο οποίο θα αντέξουν να διαπραγματεύονται στα τηλεοπτικά κανάλια με αερολογίες και ευτελείς κατηγορίες προς άλλους. Όχι ενάμιση μήνα που διήρκησε η κατάληψη και η -δήθεν- απεργία πείνας των λαθρομεταναστών, αλλά μερικές μέρες! Κι ούτε λόγος για το αν αποπειραθούν οι Έλληνες να κάνουν απεργία πείνας...

Και πάμε στα "δικά μας". Πότε θα ξεκινήσουν να ασχολούνται με την ουσία του θέματος, αντί για τις πράξεις, τα λεγόμενα, τις θέσεις κλπ των άλλων; Δεν εξετάζω τί κάνει ο κος Μιχαλολιάκος ή ο όποιος Μιχαλολιάκος, αλλά τί κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος, ποιες είναι οι δικές του θέσεις και κατά πόσο τα λεγόμενά του αντικατοπτρίζουν τα πεπραγμένα του.

Ακολουθώντας κανείς την απλή λογική, μην έχοντας διαβάσει εγχειρίδια προπαγάνδας, αντιλαμβάνται ότι για να νικήσεις έναν ιδεολογικό ή πολιτικό αντίπαλο πρέπει πρώτα να τον εκμηδενίσεις ιδεολογικά ή πολιτικά αντιστοίχως κι ύστερα να "λάμψεις" παραθέτοντας τις ιδίες ιδέες και θέσεις. Όταν όμως δεν έχεις ιδέες και θέσεις, μένει μόνο η προσπάθεια εκμηδένισης του αντιπάλου, η οποία από μόνη της είναι επίδειξη στεγνής εμπάθειας, ενοχικότητας κι αντιζηλείας. Ειδικά όταν η κουβέντα λαμβάνει χώρα σε τηλεοπτικά παράθυρα (ανεξαρτήτως απ' το αν είναι παρόντες όλοι οι ενδιαφερόμενοι) όπου ο χρόνος που αντιστοιχεί σε καθένα είναι περιορισμένος, απευθύνεσαι σε ένα κοινό το οποίο μπορεί να μην ξέρει ποιος είσαι, άρα και τί πρεσβεύεις, πρέπει πρώτα να παρουσιάσεις εαυτόν με όλα τα παρελκόμενα (ιδεολογία, πεποιθήσεις, θέσεις κλπ) κι ύστερα να επιδείξεις τις διαφοροποιήσεις σου σε σχέση με τους αντιπάλους, ν'αναδείξεις τα σημεία όπου πιστεύεις υπερέχεις κι ύστερα να κατηγορήσεις για κάποιες ενέργειες που θεωρείς λανθασμένες, κατακριτέες ή οτιδήποτε άλλο. Τοιουτοτρόπως, φαίνεσαι εσύ ως ο κακός και μοιραία οδηγείς τους ακροατές σου να πάρουν το μέρος του αντιπάλου σου, ακόμη κι αν και για τη δικής τους "αισθητική" λανθάνουσες ιδεολογίες ή θέσεις.

Φυσικά κι είναι επιεικώς γελοίες οι κατηγορίες υποκίνησης της κατάληψης από τον κο Μιχαλολιάκο, αλλά ας υποθέσουμε ότι είναι γεγονός κι ότι η Ελληνική Αυγή παραδεχόταν ότι υποκίνησε την κατάληψη. Για ποιο λόγο πιστεύει ο κος Καμίνης ότι θα στρέψει την κοινή γνώμη ενάντια στον κο Μιχαλολιάκο και τη Χρυσή Αυγή; Ο κόσμος στάθηκε απέναντι από τους "αλληλέγγυους" διότι δεν ήταν δίκαιος ο "αγώνας" τους. Υπερασπίστηκαν τους διώκτες της δουλειάς, της ελευθερίας και της ίδιας της ζωής των Ελλήνων. Οποιοσδήποτε νοήμων άνθρωπος φυσικά και θα βρσικόταν στην αντίπερα όχθη, όχι από δόλο, αλλά κοιτάζοντας απλώς το ιδίον συμφέρον (πόσο μάλλον το εθνικό). Στην περίπτωση της κατάληψης του δημαρχείου, ο αγώνας είναι από Έλληνες που διεκδικούν τη δουλειά των και την εξασφάλιση του μέλλοντός των ιδίων και των οικογενειών των. Κάθε Έλληνας, όσο ανθέλληνας και να είναι, αντιλαμβάνεται τον αγώνα ενός άλλου για να ζήσει και να ξέρει ότι υπάρχει κι αύριο (αυτό ήταν και το πρόσχημα αλληλεγγύης στους λαθρομετανάστες) και φυσικά υποστηρίζει κάθε τέτοιο αγώνα, που μόνο δίκαιος μπορεί να είναι όταν διέπεται από νόμιμες πράξεις.

Συνεπώς, ο κόσμος αντίληψη έχει και βλέπει ότι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που βρίσκεται πάντα στο πλευρό των Ελλήνων (έχουμε παραδείγματα από τον Άγιο Παντελεήμονα επί σειρά ετών, τις ετήσιες συγκεντρώσεις απόδοσης Τιμής και τελετές Μνήμες σε Ίμια, Θερμοπύλες κλπ) είναι ο κος Μιχαλολιάκος και φυσικά θα πάρει το μέρος του, όπως θα έπαιρνε το μέρος οποιουδήποτε άλλου ήταν στη θέση του Μιχαλολιάκου αυτές τις μέρες. Δεν είναι δα και τόσο χαζός ο κος Κακλαμάνης που, ναι μεν δεν ταυτίστηκε με τον κο Μιχαλολιάκο, αλλά δίνει δίκαιο στους συμβασιούχους.

Κατά τα άλλα, ευχαριστούμε θερμά τον κο Καμίνη για τις ανόητες και απερίσκεπτες πράξεις του, που για ακόμη μια φορά μας δικαιώνει τόσο για τις δικές μας θέσεις, όσο και για την ανυπαρξία των δικών του! Δεν είμαστε ψηφοθήρες, ούτε θα γίνουμε ποτέ. Συνειδητά ή μη, σύσσωμο το πολιτικό συνάφι στέλνει ψηφοφόρους, ακόλουθους, υποστηρικτές, μα πάνω απ'όλα, συνειδητούς ιδεολόγους στις τάξεις της Χρυσής Αυγής και στο Εθνικιστικό κίνημα εν γένει!

Μετά τιμής, 
Ελίνα Γ.Κ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP