26.3.11

Η (φθηνη) καλη ζωη


 Με τις οικονομικές δυσκολίες που έχουμε όλοι μας, είμαστε αναγκασμένοι να περικόπτουμε κυρίως από την ψυχαγωγία μας. Μπορούμε να ζούμε καλά και φθηνά ταυτόχρονα, περικόπτοντας έξοδα και όχι διασκέδαση. Βρείτε φθηνούς ή δωρεάν εναλλακτικούς τρόπους για τις αγαπημένες σας διασκεδάσεις. Παραθέτω μερικούς από τους δικούς μου:

Καφέ ή γεύμα σε ένα μαγαζί με ένα φίλο ---> Πικ νικ σε ένα πάρκο ή αλσύλλιο, όταν έχει καλό καιρό, ή σε ένα όμορφο δημόσιο κτίριο, όταν ο καιρός δεν βοηθά.
Αγορά νέου βιβλίου ---> Δανεισμός από την τοπική βιβλιοθήκη.
Έξοδος σε κλαμπ για χορό ---> Επιστροφή στα ρεφενέ πάρτι στο σπίτι, καλώντας φίλους και φίλους φίλων.
Κινηματογράφος ---> Ενοικίαση ταινίας και παρακολούθηση στο σπίτι με φίλους και σπιτικό ποπ κορν.
Αγορά καινούργιων ρούχων από εμπορικό κέντρο ---> Εξερεύνηση των στοκατζίδικων της πόλης ή/και εξερεύνηση των δημιουργικών ικανοτήτων μου στο ράψιμο.
Shopping με φίλη ---> Στην ουσία, χρόνος για κουβεντούλα, κάνοντας κάτι διασκεδαστικό μαζί. Παραλείψτε την συνήθεια της κακοποίησης του πορτοφολιού σας και επικεντρώστε στην ουσία, βρίσκοντας κάτι νέο να κάνετε μαζί: Βγείτε για περπάτημα σε όμορφες διαδρομές της πόλης σας, αρχίστε ένα κοινό πρόγραμμα άσκησης, πειραματιστείτε με αλλαγές στην διαρύθμιση των επίπλων στα σπίτια σας...


Κάντε τα πάντα να κρατούν περισσότερο


Υγρό πιάτων: Το μπουκάλι έχει μόλις ένα πόντο υγρό και δυσκολεύεται να φτάσει στο σφουγγάρι; Μην το πετάξετε ακόμη. Ξεβιδώστε το πώμα, γεμίστε το νερό μέχρι τη μέση και ανακινείστε. Θα διαρκέσει για μερικά πλυσίματα ακόμη και θα πετάξετε στο τέλος το μπουκάλι εντελώς άδειο, σε κάδο ανακύκλωσης πλαστικών.

Lipgloss: Όταν στη θήκη του αγαπημένου σας λιπ γκλος έχουν μείνει μόνο μερικά κατακάθια, γεμίστε μια κούπα με καυτό νερό, κλείστε καλά το λιπ γκλος και βυθίστε το μέσα για περίπου 10 λεπτά. Όταν το βγάλετε, όλα τα υπολείμματα, που είχαν μείνει κολλημένα στα πλάγια, θα βρίσκονται συγκεντρωμένα στη βάση και μπορείτε ξανά να το χρησιμοποιείσετε.

Ziploc σακούλες: Δεν είναι μιας χρήσης. Εάν δεν έχουν τρύπες, απλά ξεπλύνετέ τες με λίγο υγρό σαπούνι και ζεστό νερό και αφήστε τες να στεγνώσουν τοποθετώντας τες σε αναποδογυρισμένα ποτήρια, για να μείνουν ανοιχτές. Μοιάζουν ξανά ολοκαίνουργιες.

Χαρτί κουζίνας: Μην το σπαταλάτε χρησιμοποιώντας το αδιακρίτως για τα πάντα. Χρησιμοποιείστε το για όσα πρέπει: ματωμένα υπολείματα κρέατος, κολλώδη σιρόπια κλπ, χυμένα υγρά με θραύσματα γυαλιών, "ατυχήματα" κατοικίδιων ζώων... Για όλα τα υπόλοιπα χρησιμοποιείστε υφασμάτινες πετσέτες κουζίνας, βετέξ, κουρέλια και σφουγγάρια. 

Ρούχα: Γυρίστε όλα τα χρωματιστά ρούχα ανάποδα, τα μέσα έξω, και πλύντε τα με κρύο νερό. Θα αργήσουν πολύ να ξεθωριάσουν.

Κρέας: Να θυμάστε ότι είμαστε παμφάγα και όχι σαρκοφάγα όντα. Διατροφικά δεν χρειαζόμαστε κρέας συχνότερα από τρεις φορές την εβδομάδα και σε μικρές ποσότητες. Όταν αγοράζετε κρέας, επιλέξτε μεγάλα και φθηνότερα κομμάτια, κόψτε τα σε μερίδες, χρησιμοποιείστε όσο χρειάζεστε και καταψύξτε το υπόλοιπο χωρισμένο σε διαφορετικά δοχεία. Όταν χρησιμοποιήσετε το αποψυγμένο κρέας, προτιμείστε συχνότερα πιάτα που χρειάζονται μικρά κομμάτια (άρα μικρότερες ποσότητες κρέατος) -όπως σούπες, ζυμαρικά και τηγανητά-, αντί μεγάλα, ολόκληρα τεμάχια. Τρώτε περισσότερα λαχανικά στο ενδιάμεσο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP