7.3.11

Η προπαγανδα στα γυναικεια περιοδικα

Είναι ομολογουμένως αντιληπτό ότι η αυξανόμενη παρουσία της Χρυσής Αυγής στην κοινωνία έχει προβληματίσει πολύ κόσμο. Εξεπλάγην όμως τις προάλλες, όταν έπεσε στα χέρια μου έντυπο μόδας στις γραμμές του οποίου δεν αναμενόταν να βρω τη λέξη «εθνικισμός»! Μιλάω για γνωστό «γυναικείο» περιοδικό ευρείας κυκλοφορίας, του οποίου η εκδότρια-διευθύντρια, ακολουθώντας προφανέστατα τη γραμμή που επιτάσσει ο πανικός του συστήματος, έσπευσε να εκφράσει τις ανησυχίες της για την άνοδο του "εθνικισμού" και των φαινομένων "ρατσισμού" στην Ευρώπη και ειδικότερα στην Ελλάδα. Σε ένα άρθρο χυδαίων ανακριβειών και απόκρυψης πληροφοριών, μας εξηγεί μεταξύ άλλων πόσο...παράλογο και αφύσικο είναι που σε πολλές περιοχές του πλανήτη οι άνθρωποι δεν αποδέχονται ούτε αφομοιώνουν τον πολυπολιτισμό και συγκρίνει τους Έλληνες ομογενείς με τους λαθραίους απεργούς "πείνας" που έχουν καταλάβει το «Υπατία»:


Ας δούμε όμως στην επόμενη φωτογραφία πόσο "υγιείς" και «ευαισθητοποιημένες» απόψεις και νοοτροπίες πρεσβεύει ένα περιοδικό σαν αυτό για τη Γυναίκα:1. «Η πιο sexy νύφη»: Ακόμα και στην ιερή στιγμή της ένωσης δύο ανθρώπων για τη δημιουργία οικογένειας, εκείνοι θεωρούν πως προτεραιότητα της νύφης θα πρέπει να είναι πώς να δείχνει αναλώσιμο προϊόν! Ουσιαστικά δηλαδή πώς να τη βλέπουν οι άλλοι άνδρες έτσι, ακόμα και τη στιγμή που ενώνει τη ζωή της με κάποιον άνδρα για τεκνοποίηση.
2. «Τέλος στο λίπος, 2 νέα χάπια υπόσχονται θαύματα»: Σε πλήρη υπηρεσία ενίσχυσης των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιριών και κυρίως ωθώντας τη γυναίκα σε ακατάσχετη λήψη φαρμάκων αμφιβόλου αξιοπιστίας, ακόμα και για την απώλεια μερικών περιττών κιλών, μας ενημερώνουν για το πώς να γίνουμε χαπάκηδες, ώστε να χωρέσουμε στα - χωρίς υπερβολή - παιδικά νούμερα των μοντέλων που προωθούνται στις σελίδες του περιοδικού της. Και κάπως έτσι καταλήγουμε στο απόλυτα «υγιές» φαινόμενο του να βλέπουμε 10 και 11 ετών κορίτσια να υποβάλλουν τον εαυτό τους σε δίαιτα, προκειμένου να ταιριάξει η εικόνα τους με αυτή που προωθούν οι "ανθρωπιστές" εκδότες και συντάκτες.
3. «1.200 κομμάτια που βάζουν χρώμα & αισιοδοξία στη ζωή μας»: Εδώ διαφαίνεται άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα «υγιής» θέση του περιοδικού: Αγοράζοντας τα αμέτρητα προϊόντα των πολυεθνικών με τα οποία «βομβαρδίζεται», η Γυναίκα θα αποκτήσει αισιοδοξία και θα αρχίσει να βλέπει τη ζωή με χρώμα, παρά τα σαφώς δυσβάσταχτα προβλήματά της. Επιχειρείται, λοιπόν, αφενός παραπλάνησή της με την καλλιέργεια της νοοτροπίας του «Αγοράζω άρα Υπάρχω» και αφετέρου εκμετάλλευση της δύσκολης θέσης στην οποία βρίσκεται η Γυναίκα σήμερα. Ο βιασμός της προσωπικότητάς της, καθημερινός και σε όλα τα επίπεδα: Φοβάται να κυκλοφορήσει μόνη σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας, υπό τον φόβο κλοπών, επιθέσεων και βιασμών από λαθραίους εισβολείς που κατακλύζουν τις τοπικές κοινωνίες. Πασχίζει ώστε να προλάβει να ανταποκριθεί σε όλες τις δραστηριότητες και σε όλους τους ρόλους που της επέβαλε το σύστημα, πολλές φορές αναποτελεσματικά. Έχει λοιπόν κάθε λόγο να είναι απαισιόδοξη και να νιώθει ότι η ζωή της «δεν έχει χρώμα». Η απάντηση των περιοδικών για όλα αυτά, οι οποίοι εφαρμόζουν παράλληλα τη «μέθοδο απόσπασης της προσοχής», είναι (!) πως αγοράζοντας τα πανάκριβα κομμάτια που προτείνουν (για τα οποία πιθανότατα θα χρειαστεί να χρεωθεί σε τράπεζες μέσω πιστωτικών καρτών) θα αποκτήσει νόημα η ζωή της. 
4. «Αισθητική Ιατρική 2011, όλες οι καινούριες τεχνικές για υγιές και νεανικό δέρμα»: Υπό τον κομψό και ανώδυνο τίτλο «Αισθητική Ιατρική», οι συντάκτες του περιοδικού ενημερώνουν την αναγνώστρια για το πώς μπορεί να εναντιωθεί στην ίδια της τη φύση, τρυπώντας συστηματικά το δέρμα του προσώπου της και εγχύοντας σε αυτό «νέες», «καινοτόμες» χημικές ουσίες ( ; ). Στη σελίδα όπου βρίσκεται το θέμα εξάλλου μπορούμε να δούμε την εικόνα μιας νεαρής ελκυστικής κοπέλας με κάτι που μοιάζει με επίδεσμο να καλύπτει μέρος του προσώπου της, κάτι που συμβαίνει μετά από «επεμβάσεις ομορφιάς»:


Όποιος έχει παρατηρήσει πρωτοσέλιδους τίτλους του ίδιου περιοδικού στο παρελθόν, μπορεί να διαπιστώσει την «πλαστικολαγνεία» που διακατέχει τους δημιουργούς του συγκεκριμένου περιοδικού. Σε κάθε τεύχος υπάρχει είτε αφιέρωμα στις καθαρά αισθητικές πλαστικές επεμβάσεις (στήθους, λιποαναρροφήσεις, ανόρθωσης γλουτών, προσώπου κ.λπ.). οι οποίες φυσικά εκτός του σαφούς κινδύνου που ενέχουν ως χειρουργικές επεμβάσεις, είναι αρκετά επώδυνες και πολλές φορές αποτυγχάνουν, αφήνοντας την ασθενή παραμορφωμένη ή μολύνοντάς τη με κάποιο μικρόβιο που ο ταλαιπωρημένος οργανισμός της δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Αυτά όμως δεν πρόκειται να τα διαβάσει ποτέ η αναγνώστρια σε άρθρο των «ευαίσθητων» συντακτών του περιοδικού. Αυτού του είδους η «εξαθλίωση», πλήθους γυναικών που εξαρτούν την ευτυχία τους από μία ρυτίδα ή 1 παραπανίσιο κιλό, γυναικών που δεν αναρρώνουν ποτέ λόγω εσωτερικών αιματωμάτων καθώς και εκατοντάδων περιπτώσεων ανασφαλών – εξαιτίας του συστήματος - γυναικών που είναι ακόμα και εξαρτημένες από τις πλαστικές επεμβάσεις, δεν «αγγίζει» τις ευαίσθητες καρδιές της συντακτικής ομάδας. Αυτό που αγγίζει όμως την καρδιά τέτοιων δημοσιογράφων είναι η υγεία και η ακεραιότητα των απεργών «πείνας» με τα καλοαναθρεμμένα μάγουλα...

Ένας μέσος νους μπορεί να εξάγει τα συμπεράσματά του σχετικά με το πόσο «υγιείς» νοοτροπίες εισάγει στο μυαλό μας το «lifestyle» των περιοδικών.

Αγαπητή αναγνώστρια, το σύστημα δεν θέλει προσωπικότητες και μοναδικότητες, θέλει ισοπέδωση και πολυπολιτισμό. Δεν είσαι αρεστή αν είσαι εθνικίστρια με ανησυχίες που σου δημιουργούν η λαθρολαγνεία τους και οι βρώμικοι σχεδιασμοί τους για την Ελλάδα. Δεν είσαι αποδεκτή αν θεωρείς τη φυλή σου άξια προστασίας και συνέχειας και αν έχεις ως Αρχή τον σεβασμό στη Γυναίκα και στη Φύση, γιατί έτσι χάνουν την αξία τους οι «αρχές» που σου προωθούν. 

Αυτές είναι οι αρχές της πλήρους πνευματικής, συνειδησιακής και φυλετικής αλλοίωσής σου, της υποταγής και εξομοίωσής σου με άλλες γυναίκες που τυφλές μπαίνουν στην κρεατομηχανή και θεωρούν επιτακτική ανάγκη να συμμορφωθούν με τα πρότυπα αυτής. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ να νιώθεις ξεχωριστή και να είσαι υπερήφανη για το Αίμα σου, για την ίδια σου τη Φύση.

Γιατί; Το Γιατί είναι αυτόδηλο τόσο στο κείμενο-έκτρωμα της εκδότριας όσο και στους παραπάνω τίτλους: Παθητική καταναλωτική προσωπικότητα, ψυχολογία ερωτοπαίγνιου, μουμιοποιημένο πρόσωπο και σώμα, συνεχής ανάγκη για σεξουαλική πρόκληση του άλλου φύλου, λιπόσαρκα και αδύναμα πλάσματα χωρίς ζωή, εξάρτηση από χάπια κάθε μορφής, χρέη μέχρι τον λαιμό μέχρι να κορεστούν οι τεχνητές επιθυμίες που σου ενσταλάζουν... Τα διάσημα πρότυπα του «καλλιτεχνικού» χώρου που σου προβάλλουν παραπλανητικά ως φυσική εξέλιξη μιας νεαρής λευκής γυναίκας σου το αποδεικνύουν ζωντανά και έμπρακτα αυτό.Δεν είσαι υποχρεωμένη να συμμορφώσεις τον εαυτό σου στις ιδεολογικές τους επιταγές.

Μπορείς να επιλέξεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP