1.3.11

Προς τους οπαδους συναγωνιστες


Με αφορμή τον τελευταίο κρίσιμο αγώνα μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο γήπεδο Καραϊσκάκη, τις αντιδράσεις οπαδών έκαστης ομάδας και πάνω απ' όλα την ντροπή και την απέχθεια που μου δημιούργησαν, σας παραθέτω ένα "λογοκριμένο" κείμενο που έγραψα και δημοσίευσα σε μορφή σχολίου σε έναν σύνδεσμο που αφορούσε το θέμα αυτό και είδα συναγωνιστές και φίλους να "πλακώνονται" για...τις ομάδες!

Γιατί ρε παιδιά δεν κουνάτε τα κεφάλια σας να κάνετε φραπέ; Κάθεστε κι ασχολείστε με ένα στημένο γεγονός, που σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει τη δική μας ζωή (όπως θα ήταν μια νομοθετική μεταρρύθμιση), εκτός φυσικά αν είστε τόσο ηλίθιοι που πήγατε και παίξατε τον αγώνα...

Πρώτον, κάνετε λες και δεν ξέρετε πως οτιδήποτε γίνεται σε οποιαδήποτε τέτοια οργάνωση είναι στημένο! Οι λόγοι ποικίλουν, αλλά βασικά αφ' ενός απ'τη στιγμή που δεν υπάρχει θέαμα, πρέπει με κάποιο τρόπο να κρατηθεί το ενδιαφέρον, κι ειδικά σε σημαντικό αγώνα, όπως ο αναφερθής κι αφ' ετέρου είναι πολλά τα λεφτά... Όταν ακόμη και στην Αγγλία, που παίζουν μπάλα, και σε όλη τη διάρκεια του 90λέποτου τρέχουν, έχουν σκάσει δημοσιεύσεις και σκάνδαλα για πληρωμένους αγώνες, εμείς, οι πρωτοστάτες λαμόγοι, θα έχουμε διαφάνεια;;

Δεύτερον, λες και δεν ξέρετε ότι κάτι τέτοιοι αγώνες, και όλα τα λοιπά, "σημαντικά πολιτισμικά" γεγονότα, συμβαίνουν ακριβώς για να αποσπάται η προσοχή του κόσμου από τα σημαντικά: επικαιρότητα, πολιτική, διεθνή νέα, οικονομία κλπ. Εδώ θέλω να δώσω λίγο πιο αφηρημένο χαρακτήρα ερωτώμενη: Πόσοι πολιτικώς ορθολογικοί, ιδεολόγοι και "ψαγμένοι" άνθρωποι ασχολήθηκαν με τις εξελίξεις στη Λυβίη, με τις δηλώσεις του παπάρα του Καρατζαφέρη, με τους λαθρομετανάστες, με τους απεργούς, τις εξελίξεις στην οικονομικη κατάσταση της χώρας και τις νεοδημοσιευθήσες παραμέτρους του συμβολαίου θανάτου που υπογράψαμε, κατά κόσμον Μνημόνιο;

Τρίτον, γιατί ξεχνάτε ότι στις -υποτίθεται- Ελληνικές ομάδες παίζουν τόσοι αλλοδαποί; Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο Cisse συγκεκριμένα, αλλά και στον επί σειρά ετών αρχηγό του Ολυμπιακού και έναν εκ των "ηρώων" των Γαύρων, τον Djorgevic. Τώρα τη λένε όλοι στους Βάζελους διότι έχουν τον καινούριο παιχταρά, που δυστυχώς είναι αράπης, και μένουν όλοι εκεί. Γαύροι, τί έγινε; κάναμε γαργάρα το Σέρβο; Κι εντάξει, ο Σέρβος πάει στο διάολο, είναι λευκός. Το Karebeu δε σας λέει τίποτα πλέον (εκτός από την Andrianna); Θα μου πείτε "μα οι περισσότεροι δεν μένουν στην Ελλάδα, όπως ο Djorgevic, φεύγουν μετά τη λήξη του συμβολαίου τους". Ε, και; Και πάλι, οι αμοιβές των παικτών από τις εταιρείες μπαίνουν σε λογαριασμούς εξωτερικού, δεν πληρώνονται οι φόροι που πρέπει στο Ελληνικό κράτος τόσο για τη μεταφορά, όσο για τη διαμονή των, όσο και για την αμοιβή των, δημιουργούνται τρύπες, και τόσα εκατομμύρια Ελληνικών χρημάτων, κάνουν φτερά για τράπεζες εξωτερικού.
Φυσικά δε βγάζω τον εαυτό μου απέξω, κι εμείς έχουμε ξένους στην ομάδα, κι εμείς συμμετέχουμε στο πρωτάθλημα, και μάλιστα φτύσαμε αίμα για ν'ανεβούμε (καλά και που ανεβήκαμε, με εξαίρεση το ότι επιτέλους παίζουμε σε μεγάλο γήπεδο με τον κόσμο μας και τ'ότι επιδοτούμαστε, δεν τρέχει και κάστανο που παίζουμε Α'), αλλά ευτυχώς, οι οπαδισμοί από τη διοίκηση ακόμη είναι καταδικαστέοι και πρόταση της ομάδας είναι ο φιλαθλητισμός και η παιδαγωγική φύση του αθλητισμού, και όχι μόνο του ποδοσφαίρου απ'τα τόσα αθλήματα ή μόνο του Εργοτέλη απ' τις τόσες ομάδες και μάλιστα ήμασταν οι πρώτοι και μόνοι στην εκστρατεία "αφοπαδοποίησης", και όλοι οι υπόλοιποι μας κορόιδευαν, αλλά όταν είδαν ότι το πρότυπο "πουλάει", τρέξανε στο κοκό...

Τέταρτον, μιας κι έπιασα το θέμα του οπαδισμού, οι τύποι σας δουλεύουν στεγνά κι εσείς (επαναλαμβάνω, όχι απαραίτητα εσείς, αλλά μεγάλη μερίδα κόσμου) πάτε και τους τ'ακουμπάτε, επίσης στεγνά, τόσο στις μπουτίκ τους, όσο και στα παιχνίδια προβλέψεων των αγώνων, όσο και εδώ μέσα, όσο και στο δρόμο, όπου κάποιοι παίζουν ξύλο ή ακόμα ακόμα σκοτώνουν στο όνομα μιας ομάδας ποδοσφαίρου.

Πέμπτο, κι ελπίζω να μη θυμιθώ κάτι άλλο επί δακτυλογράφισης προκειμένου να κλείσω, μπαίνει στη μέση και αυτό που....πως το λένε....κάτσε να δεις, εδώ τό'χα....α! ναι! ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ!!! Αυτούς που πολεμάτε πάτε και τους προσκυνάτε.
Είναι μεγάλες οικονομικές δυνάμεις, που σαφώς κινούν νήματα. Ένα κεφάλαια που εκμεταλλεύονται αισχρά την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.
1) Αλήθεια, αναρρωτηθήκατε ποτέ πόσο πληρώνονται οι καθαρίστριες των εγκαταστάσεων (γήπεδα διεξαγωγής αγώνων, γήπεδα προπόνησης, γραφεία κλπ) επί παραδείγματι;
2) "Δουλειά στον Έλληνα εργάτη": τί δουλειά έχουν οι ξένοι να πληρώνονται από τα λεφτά που δίνετε εσείς στα εισητήρια των αγώνων, στις μπουτίκ, στα παιχνίδια προβλέψεων κλπ...; Να τους χαίρεστε,  Σέρβους, Νιγηριανούς, κι απ' όπου αλλού προέρχονται! Ή μάλλον, για να είμαι και δίκαιη, να τους χαιρόμαστε!
3) Τσακώνεστε Έλληνες με Έλληνα για τα λεφτά που παίρνουν ποιοι; Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες καρχαρίες, εβρίαοι που τα παίρνουν απ'το όλο κύκλωμα, αλλοδαποί που παίζουν στις Ελληνικές ομάδες κλπ.
4) Και να το πάω στο ακόμη πιο ακραίο; Έχετε σκεφτεί ότι εκεί που παίζετε ξύλο οι οπαδοί της μίας ομάδας με τους οπαδούς της άλλης μπορεί να βαράτε Συναγωνιστές πατριώτες ή εθνικιστές;

Φυσικά, δεν το παίζω Πόντιος Πιλάτος! Κι εγώ μέχρι πριν κάποια χρόνια ήμουν πορωμένη με τη μπάλα. Έπαιζα μπάλα, έπαιζα Στοίχημα, παρακολουθούσα ενελλειπώς, όμως ας είναι καλά οι πανελλήνιες που σταμάτησα να παίζω, με τον καιρό σταμάτησα ν'ασχολούμαι κι ύστερα είδα καθαρά την εκμετάλλευση που πέφτει!

Φίλοι μου ο αθλητισμός πρέπει να είναι αθλητισμός κι όχι επιχείρηση, και πρέπει να μένουμε στο φιλαθλητισμό. Φυσικά καλό είναι να αγαπάμε και να στηρίζουμε μια ομάδα, είτε τοπική είτε πανελλήνιας επιρροής, όμως αυτά τα έκτροπα καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Υπάρχουν διάφοροι άλλοι τρόποι, πολύ πιο επικοδομητικοί, τόσο για εμάς όσο και για το συνολικό κοινωνικό συμφέρον, όπου μπορούμε να ξεσπάσουμε κάθε λογής αγανάκτηση, κι όχι εναντίον συμπολιτών και συμπατριωτών μας.

Ώρα να σας υπενθυμίσω ένα ακόμη σύνθημα της Χρυσής Αυγής:
"Ξυπνάτε Έλληνες!"

Μετά τιμής,
Ελίνα ΓΚ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP