6.1.11

Αργυρο μεταλλιο Ανδρειας για τη Χαρα


Η Χαρά Νικοπούλου βραβεύτηκε από την Ακαδημία Αθηνών με το αργυρό μετάλλιο ανδρείας. Σε μια έκλαμψη της πολύπαθης Ακαδημίας βραβεύτηκε αυτή η δασκάλα για την φιλοπατρία της και το πείσμα της να διδάξει τα ελληνόπουλα του νομού Έβρου την γλώσσα, την θρησκεία και την ιστορία τους.Αυτό ενόχλησε το γνωστό σε όλους μας παρατηρητήριο του Ελσίνκι το οποίο προχώρησε σε παραληρηματικές δηλώσεις, οι οποίες δείχνουν ξεκάθαρα τον προδοτικό του ρόλο.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω λόγια: "Το ΕΠΣΕ προσυπογράφει το ακόλουθο σχόλιο στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» στο οποίο αναφέρεται πως η Ακαδημία Αθηνών θα έπρεπε αντίθετα να είχε βραβεύσει την Άννα Φραγκουδάκη και τη Θάλεια Δραγώνα που εδώ και πολλά χρόνια υλοποίησαν πρόγραμμα που βελτίωσε την εκπαίδευση της μειονότητας στη Θράκη με σεβασμό στις ταυτότητες των μελών της. "Ακόμη με μεγάλη λύπη αναφέρουν και τα εξής "Με τη βράβευση της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου «για την εθνοπρεπή της στάση» η Ακαδημία Αθηνών εκπέμπει το μήνυμα ότι η υπόθεση της μειονότητας είναι χαμένη".

Σε κάθε έκλαμψη της πολύπαθης αυτής χώρας βλέπουμε τους κέρβερους να ξυπνάνε θέλοντας να μας κρατήσουν στο σκότος που τόσο περίτεχνα έχουν πλέξει. Βλέπουμε όμως και φωτεινές προσωπικότητες όπως της Χαράς Νικοπούλου οι οποίες ξέρουν να αποστομώνουν κάθε είδους εφιάλτη που παραμονεύει στις γωνίες... Μια ηχηρή απάντηση προς όλους αυτούς είναι η αντιφώνηση της στην Ακαδημία μετά την παρασημοφόρηση της. Τους το αφιερώνουμε...

"Ευχαριστώ θερμά την Ακαδημία Αθηνών, που στο πρόσωπό μου παρασημοφορεί τη Φιλοπατρία και τη διαμόρφωση Θρησκευτικής, αλλά κυρίως Εθνικής συνείδησης στους μαθητές μου, η οποία για όλους τους Έλληνες περιλαμβάνει τη σκλαβωμένη Βόρειο Ήπειρο από την οποία κατάγομαι, τη Μακεδονία μας στην οποία γεννήθηκα και η ελευθερία της οποίας τελεί υπό διαπραγμάτευση, τη Θράκη και την Κύπρο που καταδυναστεύονται από τους τούρκους και τους Ελεύθερους πολιορκημένους Έλληνες που ζουν στον Άγιο Παντελεήμονα.
Αυτό το Μετάλλιο Ανδρείας αποτελεί για μένα ηθική δέσμευση να συνεχίσω με μεγαλύτερη Πίστη τον αγώνα μου, μέχρι την τελική δικαίωση του Έθνους μας.

Το αφιερώνω στα δικά μου Πομακόπουλα της Θράκης."

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP