21.12.10

Χειμερινο Ηλιοστασιο, Πανσεληνος ΚΑΙ ολικη εκλειψη Σεληνης!


Συνέβη το 1638 και θα ξανασυμβεί το 2094. Ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο θα παρατηρηθεί σήμερα, Τρίτη 21/12/2010, καθώς θα σημειωθεί ολική έκλειψη σελήνης αλλά ταυτόχρονα θα έχει Πανσέληνο, ενώ διανύουμε και το χειμερινό ηλιοστάσιο!

Το φαινόμενο θα είναι πλήρως ορατό μόνο στη βόρεια και νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Ευρώπη (Σκανδιναβικές χώρες και Ισλανδία) και στη νοτιοανατολική Ασία. Η έκλειψη δυστυχώς, δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας, καθώς θα συμβεί στη δύση του φεγγαριού, στις 08:33 ώρα Ελλάδος, και θα διαρκέσει περίπου τρεισήμισι ώρες. Αφού υποδεχθείτε την Ανατολή του Sol Invictus, στις 07:36, μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά το εντυπωσιακό φαινόμενο ΕΔΩ.


Κατά τη διάρκεια του εν λόγω φυσικού φαινομένου, η Σελήνη σταματάει να δέχεται το φως του Ήλιου καθώς ανάμεσα στα δύο αυτά ουράνια σώματα παρεμβάλλεται η Γη. Καθώς η Σελήνη μετακινείται σταδιακά στη ζώνη της σκιάς, την οποία ρίχνει πάνω της η Γη, ο δορυφόρος αλλάζει βαθμιαία χρώματα, από το γκρι προς το πορτοκαλί ή το βαθύ κόκκινο. Η αλλαγή χρώματος συμβαίνει, επειδή, έμμεσα, το ηλιακό φως μπορεί ακόμα να φτάσει στο φεγγάρι, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα της Γης και δημιουργώντας έτσι χρωματικές ανταύγειες πάνω στη Σελήνη.

Σε αναμονή της Χρυσής Αυγής για την Ελλάδα... Καλό Χειμερινό Ηλιοστάσιο!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP