4.12.10

Εναντια στον συγχρονο κοσμο

Μαορί σε κηδεία
Η είδηση:
Το Εθνικό Μουσείο της Νέας Ζηλανδίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «απαγορεύει» στις γυναίκες που εγκυμονούν ή βρίσκονται στις «δύσκολες ημέρες» να επισκεφτούν έκθεση με αντικείμενα των Μαορί για δικό τους καλό... 
Η Τζέιν Κρεγκ, η εκπρόσωπος του Μουσείου Τε Πάπα στο Ουέλινγκτον, διευκρίνισε πως δεν πρόκειται για επίσημη απαγόρευση, αλλά για σύσταση με στόχο την προστασία των γυναικών αυτών των ομάδων από κάθε αρνητική ενέργεια. «Οι έγκυες είναι ιερά πλάσματα για τους Μαορί και εμείς θέλουμε να τις προστατεύσουμε», πρόσθεσε. Από την πλευρά της η Μισέλ Ιπολίτ, σύμβουλος σε θέματα των Μαορί, εξήγησε πως πολλά από τα εκθέματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολέμους και δολοφονίες και μπορεί να περιέχουν κακά πνεύματα τα οποία είναι ικανά να βλάψουν τις γυναίκες αυτές.
Αυτοί που ακόμη υπολογίζουν το μεταφυσικό, που τιμούν την παράδοσή τους, διατηρώντας τις πολιτισμικές και φυλετικές τους ιδιαιτερότητες,  είναι αυτοί που αντιμετωπίζονται ως "γραφικοί" και "παρωχημένοι" από τον αλλοτριωμένο σύγχρονο δυτικό κόσμο... Αλλά είναι οι πιο ισχυροί.

Μαορί σε διαδήλωση 
Και Εμείς είμαστε από αυτούς, τους ανθρώπους της Παράδοσης, περήφανοι ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΟΣΜΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP