7.10.10

Καιρος ν' αλλαξουμε ΕΜΕΙΣΤους τελευταίους μήνες παρατηρούμε έναν αγώνα ανάμεσα στα διάφορα υπουργεία, όπως τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στις διάφορες κυβερνήσεις, για την ανάδειξη του πιο αντεθνικού υπουργού και την χάραξη της πιο αντεθνικής πολιτικής, λες κι όσο πιο διεθνιστής είσαι, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα εύσημα.

Παρατηρούμε την συγκάληψη σημαντικών γεγονότων από τα Μέσα Μαζικής Αποχαύνωσης, και ταυτόχρονα γνωστούς δημοσιοκάφρους και πολιτικάντηδες να μιλούν για φίμωση των ιστολογίων επειδή δεν αντέχουν την αλήθεια. Όσο περνάει ο καιρός ο λαός αφυπνίζεται και στρέφει την πλάτη του τόσο στους πολιτικούς όσο και στην μονομερή ενημέρωση των ελεγχόμενων ΜΜΕ.

Η Διαμαντοπούλου και η Δραγώνα μέσω της θέσης τους στο Υπ. Παιδείας προσπαθούν ν'αφελληνίσουν τον ελληνικό πληθυσμό στις χώρες του εξωτερικού μειώνοντας τις ώρες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Λουκέτο μπήκε πριν από λίγες μέρες στην Ελληνική Ειδική Παιδαγωγική Ακαδημία της Θεσσαλονίκης, από όπου διορίζονταν εκπαιδευτικοί για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης. Οι παρατάξεις αποτελούν μάστιγα για τα Πανεπιστήμια και είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει φοιτητικούς αντιπροσώπους στην Ευρωπαϊκή ένωση, άλλοι αποφασίζουν για το μέλλον των παιδιών μας.

Το Υπ. Οικονομίας μιλά για περαίωση κι εξόφληση λογαριασμών ενώ αφήνει τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τους εφοπλιστές έξω απ'τον χορό. Οι μισθοί και οι συντάξεις διαρκώς μειώνονται σε μία χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία και τις μικρότερες απολαβές σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Σε μια χώρα όπου τα καρτέλ εξακολουθούν να υπάρχουν και οι ανατιμήσεις στα ράφια των σουπερ-μάρκετ είναι καθημερινές όταν σε χώρες του εξωτερικού βρίσκουμε τα ίδια ελληνικά προϊόντα στην μισή τιμή.

Μιλάμε για την ίδια χώρα κι έναν λαό που εδώ και χρόνια συντηρεί τον δικομματισμό, ανέχεται την παρανομία και την αισχροκέρδια, έχει ως μοναδικό του όνειρο το να βρει μια καλή θεσούλα στο δημόσιο και ξημεροβραδιάζεται σε καφετέριες στο Μπουρνάζι. Ένας λαός ο οποίος θα πάρει καταναλωτικό δάνειο για την αγορά αυτοκινήτου, που παρά τα φροντιστήρια τόσων χρόνων έχει τα χαμηλότερα ποσοστά γλωσσομάθειας στην ευρωζώνη και δεν έχει καλές σχέσεις με το βιβλίο. Το 40% δεν διαβάζει ποτέ. Μιλάμε για έναν λαό ο οποίος ανατροφοδοτεί τέτοιου είδους λανθασμένες νοοτροπίες εδώ και χρόνια. Και για όλα αυτά δεν φταίει το κράτος, φταίει η νοοτροπία του Ελληναρά. Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν..

Η δημιουργία ενός εθνικού κράτους θ'αλλάξει άρδην την κατάσταση στην χώρα μας, γιατί σε μια χώρα όπου έχει χαλαρώσει ο πατριωτισμός έχει χαθεί και η κοινωνική συνοχή, οι κοινοί στόχοι και η κοινή εθνική ταυτότητα και συνείδηση για το ποιοι είμαστε και το που πάμε. Το εθνικό κράτος δεν δύναται να είναι υπόδουλο στην παγκοσμιοποίηση και στην ευρωπαϊκή ένωση, αλλά φροντίζει να σταθεί στα πόδια του μέσω εσωτερικού δανεισμού αλλά και με το να στηρίζει τον εσωτερικό τουρισμό φροντίζοντας παράλληλα να αναχαιτίζει την εισβολή των φθηνών εργατικών χεριών και προϊόντων από τις χώρες του Τρίτου Κόσμου με το να επενδύει σε έργα υποδομών και στηρίζοντας τις ελληνικές επιχειρήσεις οι οποίες έχουν γονατίσει από την φορολογία και την γραφειοκρατία.

Η οικονομική κρίση είναι πρωτίστως πολιτική και ιδεολογική κρίση, μα συνάμα και κρίση αξιών. Έχουμε δημοκρατία ή μηντιοκρατία; Τα ΜΜΕ θα ορίσουν τί θα αναδειχθεί ως κεντρικό θέμα και τί όχι, ποιος θα επικρατήσει και ποιος όχι. Αυτά ορίζουν το lifestyle της εποχής. Και δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ως πρότυπό μας γνωστές τηλεοπτικές περσόνες, να δεχόμαστε ό,τι σαβούρα μας σερβίρουν.

Σήμερα, όπου το τρέχουν πολιτικό σύστημα και η οικονομική κρίση έχουν γονατίσει τους περισσότερους είναι επιτακτική χάραξη μιας εθνικής πολιτικής. Λεφτά υπάρχουν, πρέπει όμως να διανεμηθούν σωστά. Ήρθε ο καιρός να κλείσει η τηλεόραση και ν'απαιτήσουμε ν'αναλάβουν οι πολιτικοί την ευθύνη τους. Κάνουμε ένα σωρό πορείες χωρίς νόημα, αλλά δεν είδα να διαμαρτύρεται κανείς όταν ο Κ. Καραμανλής απάντησε για το Βατοπέδι μέσω επιστολής.

Ποτέ δεν είδαμε πορείες να ζητούν καλύτερη αστυνόμευση, αντίθετα είδαμε πορείες όταν τα όρια συνταξιοδότησης των δημοσίων υπαλλήλων εξισώθηκαν με αυτά των ιδιωτικών, λες και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι έχουν λιγότερα δικαιώματα. Ποτέ δεν είδαμε πορείες για την ένταξη σχολικών ψυχολόγων στα σχολεία, για τις μετακινήσεις των κατοίκων ακριτικών νησιών κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, για τις καθαρίστριες των 200ε στα σχολεία, για τις τραγικές ελλείψεις γιατρών στα νοσοκομεία, για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης σε πολλά απ'τα στρατόπεδα της χώρας όταν ετοιμάζονται κέντρα υποδοχής παράνομων μεταναστών! Βλέπουμε πάντα μερικές δεκάδες/εκατοντάδες πολίτες του ενός κλάδο να κατεβαίνουν σε πορείες κι όλοι οι υπόλοιποι να παρακολουθούμε αμέτοχοι απ'τις τηλεοράσεις μας, μες στην ασφάλεια του σπιτιού μας.

Ήρθε ο καιρός να καταλάβουμε ότι όταν έχει πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονα, πρέπει να πάμε να βοηθήσουμε, όχι να περιμένουμε πότε το κακό θα χτυπήσει και την δική μας την πόρτα.

Το πείραμα απέτυχε, αλλάζουμε σύστημα... αλλάζουμε εμείς.

Αγριμιώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP