22.9.10

Στηριζουμε τους φορτηγατζηδες!


Αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά!

Αυτή τη φορά στον δρόμο δεν βρίσκονται επαγγελματίες εργατοπατέρες, αλλά η Ελληνική οικογένεια, που βλέπει να της κλέβουν το ψωμί και το μέλλον.

Αυτή τη φορά δεν βλέπεις κουκούλες και κόκκινα ρετάλια με σφυροδρέπανα, αλλά τίμια πρόσωπα εργαζομένων και εκατοντάδες γαλανόλευκες να κυματίζουν.

Αυτή τη φορά, αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν.

Αυτή τη φορά πρέπει να αντέξουμε!

Αλληλεγγύη στον αγώνα των φορτηγατζήδων!


Γιατί όταν τα παντοπωλεία έκλειναν και οι Έλληνες πήγαιναν υπάλληλοι στις αλυσίδες των πολυεθνικών, που σταδιακά έφερναν “λευκό τυρί Δανίας” και σκόρδα Κίνας, διαλύοντας τον Έλληνα παραγωγό, στέλνοντας τα υπερκέρδη πίσω στα “headquarters”, μείναμε “χαρούμενοι και σιωπηλοί”.

Γιατί τώρα, που τα εισερχόμενα containers από την Κίνα για όλη την Ευρώπη θα πολλαπλασιαστούν στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω της συμφωνίας με την Cosco, κάποιοι θέλουν να ρημάξουν τους Έλληνες φορτηγατζήδες για να πάρουν τις χρυσοφόρες μετακινήσεις. Όπως άλλωστε στοχεύουν με τον ΟΣΕ.

Έχεις εσύ Έλληνα κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να πάρεις φορτηγό, όταν "απελευθερωθεί" το επάγγελμα; Ή μήπως θα εμφανιστούν κάποια κονσόρτσιουμ με εκατοντάδες φορτηγά, για να χτυπήσουν τις δουλειές, διαλύοντας τους ιδιώτες;

Και όλοι αυτοί οι μαϊντανοί των καναλιών που βαφτίζουν “μαφία” όσους έχουν 5 άδειες στο όνομα τους μετά από 30 χρόνια δουλειάς, τί θα πουν όταν εμφανιστούν εταιρείες με 500 άδειες; Με έδρες στο εξωτερικό, όπου θα μεταφέρουν και τα υπερκέρδη τους;

Η εξέγερση στην Αργεντινή ξεκίνησε από τους φορτηγατζήδες...


Ε.Ν.ΕΡΓΑ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP