2.8.10

Προσοχη στις διαφυλετικες σχεσεις


Ο τίτλος της είδησης ανά τα ΜΜΕ είναι "Προσοχή στις γνωριμίες του διαδικτύου". Και αυτό είναι το όνομα της καμπάνιας που ξεκίνησε η Katie Piper. Η είδηση:
Η ζωή της Katie Piper, πρώην μοντέλου, άλλαξε δραματικά εξαιτίας του Facebook! Ετσι γνώρισε κάποιον, με τον οποίο έκαναν τελικά δεσμό. Ομως η σχέση τους μόνο ρόδινη δεν ήταν: ο φίλος της την ξυλοκοπούσε άγρια και όταν πέρσι αποφάσισε να τον χωρίσει, τότε αυτός την εκδικήθηκε, ρίχνοντας της οξύ στο πρόσωπο!!!
Τώρα η 26χρονη κοπέλα κάνει αγώνα ενημέρωσης του κόσμου για την περιπέτειά της αλλά και για τους κινδύνους που κρύβουν οι γνωριμίες από το διαδίκτιο...
Και αναζητήσαμε λεπτομέρειες. Αυτό που συνήθως (και αναμενόμενα) δεν αναφερόταν ήταν η φυλή του δράστη. Το οξύ είναι συνηθισμένο μέσο εκδίκησης προς γυναίκες στους μουσουλμάνους - και κυρίως στους άραβες και νέγρους.

Η κοπέλα γνώρισε μέσω του διαδικτύου τον Daniel Lynch, που της άρεσε εμφανισιακά και έκαναν σχέση. Στις δύο πρώτες εβδομάδες όμως, την χτύπησε σε μια διαφωνία τους, του δήλωσε ότι χωρίζουν, την βίασε, την κράτησε αιχμάλωτη στο σπίτι του και, όταν τελικά την άφησε, πλήρωσε έναν φίλο του να της ρίξει οξύ στο πρόσωπο. Η επίθεση έκαψε όλες τις στιβάδες του δέρματός της στο πρόσωπο και το λαιμό, κατέστρεψε την όραση στο ένα μάτι της και χρειάστηκαν περισσότερες από 30 εγχειρήσεις αποκατάστασης για να φτάσει στην κατάσταση που βλέπετε αριστερά, με την προστατευτική μάσκα στο μισό της πρόσωπο. Η Katie Piper ξεκίνησε καμπάνια εναντίον των διαδικτυακών γνωριμιών, αντί εναντίον των διαφυλετικών σχέσεων.


Το ότι βρήκε ελκυστικό τον θύτη της ήταν αποτέλεσμα της εντατικής πλύσης εγκεφάλου υπέρ της "γοητείας" των διαφυλετικών σχέσεων, που γίνεται μαζικά από τα μέσα του δυτικού κόσμου, κάνοντας τις νέες λευκές γυναίκες να επιδιώκουν μαύρους εραστές, των οποίων τα "προσόντα" διαφημίζονται σε δημοφιλείς εκπομπές και περιοδικά τύπου Cosmopolitan. Ταυτόχρονα, υποβιβάζουν σε βαθμό μη αναφοράς τις πολιτισμικές διαφορές σε όλους τους τομείς. Έτσι, η νεαρή λευκή μπορεί να συμπεριφερθεί με έναν τρόπο που, ενώ στους ομόφυλούς της είναι αποδεκτός, ενδέχεται να εξοργίσει τον αλλόφυλο κάνοντάς τον να ενεργήσει με τρόπο αδιανόητο για εκείνη, όταν μια γυναίκα της φυλής του είναι ενήμερη για την πιθανότητα.

Η Katie, θύμα της σκόπιμης απόκρυψης (ελέω αντιρατσισμού) αυτών των ...συνηθειών, θεώρησε υπεύθυνο το διαδίκτυο για το πάθημά της, ανίκανη να λάβει το μάθημα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP