13.7.10

Τα loverboys, οι νεοι νταβατζηδες


Τα θύματά τους συχνά είναι ακόμα παιδιά, κορίτσια 12-13 ετών. Ερωτεύονται για πρώτη τους φορά νεαρούς μεγαλύτερης ηλικίας, που γνωρίζουν στην αυλή του σχολείου τους ή στο διαδίκτυο, και στη συνέχεια χάνονται στον κόσμο της πορνείας. Γονείς και αστυνομία στην Ολλανδία ενώνουν τις δυνάμεις τους απέναντι στα «loverboys», όπως είναι γνωστοί αυτοί οι τύποι στην κοινωνία της χώρας.

Το πρωί μαθήτριες, το βράδυ ή ακόμα και στα διαλείμματα των μαθημάτων, πόρνες. Κάπως έτσι κυλάει η ζωή για τις κοπέλες που πέφτουν θύματα των «loverboys». Κι αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο να συμβεί. Τη στήνουν έξω από σχολεία ή καραδοκούν στο Facebook με στόχο να βρουν εμφανίσιμες κοπέλες που θα μπορέσουν στη συνέχεια να τις εκμεταλλευτούν. Αφού καταφέρουν να τις κάνουν να τους ερωτευτούν, προσφέροντάς τους ακριβά δώρα, τις εθίζουν στα ναρκωτικά και τις προωθούν στην πορνεία κάτω από τη μύτη των γονιών και των δασκάλων τους.

Κάθε χρόνο εκτιμάται ότι στην Ολλανδία πέφτουν θύματα αυτής της μορφής πορνείας περίπου 1.500 κοπέλες. Δυστυχώς όμως, ελάχιστες από αυτές καταφεύγουν στην αστυνομία, αφού τις περισσότερες φορές δέχονται απειλές για τη ζωή τους ή ντρέπονται.

Εδώ και δύο χρόνια δραστηριοποιείται στη χώρα η οργάνωση «Stop Loverboys», που προσπαθεί να ενημερώσει τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές για τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιου είδους εξωσχολικές γνωριμίες. Μέλη της είναι γονείς που έχουν καταφέρει να γλιτώσουν τις κόρες τους από τα χέρια των «loverboys», ακόμα και τα ίδια τα κορίτσια που κατάφεραν να βγουν από την κόλαση.

Η Ανίτα ντε Βιτ, μητέρα της Ανγκέλικα, θεωρεί υποχρέωσή της να συμβάλλει στον αγώνα κατά του φαινομένου αυτού, γυρίζοντας μια ταινία στην οποία μιλούν θύματα, αλλά παρουσιάζεται και η δική της περιπέτεια. Η Ανγκέλικα εξαφανίστηκε ξαφνικά ένα πρωί και βρέθηκε έξι εβδομάδες μετά, όταν κατάφερε να το σκάσει από το σπίτι που την είχαν κλείσει και να τηλεφωνήσει στη μητέρα της.

Πηγή

Αυτό που δεν αναφέρεται -για λόγους "πολιτικής ορθότητας"- στο άρθρο, είναι ότι τα loverboys είναι στην συντριπτική τους πλειονότητα νεαροί αλλοεθνείς μετανάστες (συνήθως β' γενιάς), μέλη συμμοριών διακίνησης λευκής (και όχι μόνο) σαρκός.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP