19.7.10

Συμβολαια θανατου για τους ανυπακουους

Όταν τα ΜΜΕ πρέπει να υπακούουν τους εξουσιαστές... αναλαμβάνουν οι (αντι)εξουσιαστικές "Σέχτες".


Ένας δημοσιογράφος επέλεξε να κάνει αυτό που θεωρούσε σωστό, αδιαφορώντας για το ποιους ενοχλούσε. Κάποιος δειλός, με το πλασματικό υποκατάστατο δύναμης στο πορτοφόλι του, ανέθεσε σε τρίτους να βγάλουν απ' την μέση τον ενοχλητικό. Όπως αναθέτεις μια μυοκτονία, ας πούμε. Σε ένα κράτος όπου το μόνο που λειτουργεί είναι τα συμφέροντα των πλουτοκρατών, όπου η παρακμή, η ανηθικότητα και η διαφθορά κάνουν πάρτι, όλοι κάνουν τους σοκαρισμένους για την δολοφονία του Σωκράτη Γκόλια. Όπως έκαναν τους σοκαρισμένους για τα θύματα βομβιστών και εμπρηστών.

Όλοι κάνουν τους σοκαρισμένους για τα θύματα ψυχρών εκτελεστών, που αυξάνονται σε κάθε κοινωνικό επίπεδο. Αλλά το σοκ για την γιαγιά που την δολοφονούν για την σύνταξή της, για την κοπέλα που την δολοφονούν μετά τον βιασμό της, για τον μαγαζάτορα που τον δολοφονούν για τις πενιχρές εισπράξεις της μέρας, για το παιδί που το δολοφονούν για την πλάκα τους, για τους θανάτους των "άσημων", των "κοινών θνητών" χωρίς "επώνυμους" φίλους, αυτό το σοκ κρατά μερικές ώρες. Το σοκ για τον "δικό τους" θα κρατήσει μερικές βδομάδες.

Και ο υπουργός ΠΡΟστασίας του ΠΟλίτη (ο πλέον αποτυχημένος τίτλος υπουργείου με τον πλέον αποτυχημένο υπουργό) διαβεβαιώνει την εύρεση και τιμωρία των ενόχων. Αδιαφορώντας που ΚΑΝΕΝΑΣ δεν τον πιστεύει στο ελάχιστο πια. Λέει αυτά που νομίζει πως πρέπει να πει και αποσύρεται ξανά στην νιρβάνα της (σκόπιμης ίσως) ανικανότητάς του.

Αυτό που έχει σημασία για το σύστημα είναι να εδραιωθεί ο φόβος και η ανασφάλεια στους ΠΑΝΤΕΣ. Εάν φοβάται ο μέσος Έλληνας να βγει απ' το σπίτι του για να πάει στο περίπτερο της γειτονιάς του, θα τρέμει να εξεγερθεί στους δρόμους. Εάν φοβάται ακόμη και να εκφραστεί για τα κακώς κείμενα, ακόμη και ανώνυμα, ακόμη και απ' την "ασφάλεια" του σπιτιού του και του υπολογιστή του, η εξουσία τους δεν κινδυνεύει. ΝΟΜΙΖΟΥΝ.

Γιατί πάντα υπάρχουν κάποιοι "τρελλοί". Κάποιοι που θεωρούν την υποτέλεια χειρότερη απ' τον θάνατο. Κάποιοι που το μόνο που φοβούνται είναι η κρίση των Νεκρών και των Αγέννητων για τις πράξεις ή την απραξία τους. Είναι αυτοί οι ανυπάκουοι σε μια εξουσία που δεν σέβονται, σε μια αφύσικη εξουσία που μισούν. Αυτοί που όταν τους πουν "Σκάσε", φωνάζουν ακόμη δυνατότερα. Και απ' αυτούς τους άφοβους "τρελλούς" θα δικαστούν μια μέρα οι δειλοί ηθικοί αυτουργοί όλων αυτών των δολοφονιών, που σοκάρουν τους υπόλοιπους.

Τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Σωκράτη Γκόλια και ιδιαίτερα στην γυναίκα του. Στάθηκε συνεπής απέναντι στον εαυτό του και αυτό είναι δύσκολο επίτευγμα σήμερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP