14.7.10

Η ενωση των Εθνικιστων


Με αφορμή προβληματισμούς και ερωτήματα νέων φίλων, σχετικά με την εκλογική - αλλά και γενικότερη - στάση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ απέναντι σε άλλους πατριωτικούς και εθνικιστικούς (εντός ή εκτός εισαγωγικών) συνδυασμούς και ομάδες, παραθέτουμε ένα κατατοπιστικό κείμενο της εφημερίδας μας, της 12ης Νοεμβρίου του 1993, το οποίο δείχνει την διαχρονική συνέπεια του Κινήματός μας. Ένα κείμενο πριν το ΛΑΟΣ, πριν τα κόμματα της "πατριωτικής αριστεράς", πριν τους όψιμους "εθνοσωτήρες", πριν η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ κατέβει τελικά αυτόνομη στον εκλογικό στίβο. Έχοντας την γνώση των συμβάντων των τελευταίων ετών, μπορεί να χαρακτηρίσετε το κείμενο ...προφητικό. Δεν είναι. Είναι οι "προβλέψεις" της ιδεολογικής γνώσης και της ακτιβιστικής και πολιτικής εμπειρίας, που επαληθεύονται συνεχώς. Ένα κείμενο σχεδόν δύο δεκαετιών:

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν πιστεύει ότι έχει το μονοπώλιο του Εθνικισμού. Πιστεύει όμως ότι είναι ο μόνος πολιτικός μηχανισμός που απροκάλυπτα, χωρίς δισταγμό, διακηρύσσει και υπερασπίζεται την Εθνικιστική Ιδέα. Υπάρχουν Εθνικιστές και έξω από τις γραμμές του Συνδέσμου μας. Αυτό είναι ένα γεγονός είτε το θέλουμε είτε όχι.

Όλοι αυτοί οι Εθνικιστές, λοιπόν, επιβάλλεται να ενωθούν σε έναν πολιτικό σχηματισμό, με αντικειμενικό σκοπό την εκλογική παρουσία. Είναι αδιανόητο να κατακερματίζονται οι δυνάμεις μας είτε σε μια αξιοπρεπή άρνηση του συστήματος, είτε σε πολιτικά κόμματα με αμφίβολη ιδεολογία και ήθος. Είναι αδιανόητο αυτό, όταν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα Εθνικά και Κοινωνικά Κινήματα έχουν μια συνεχή και έντονη παρουσία.

Πρώτα απ' όλα, ένα Εθνικιστικό Κίνημα που θα επιχειρήσει μία έντονη παρουσία στο πολιτικό σκηνικό επιβάλλεται να έχει μία ξεκαθαρισμένη Ιδεολογία και Πολιτική. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα κατοχυρώσει την απαραίτητη μονολιθικότητα και θα αποκλείσει σχίσματα και διαιρέσει με προφάσεις ιδεολογικές ή πολιτικές, που στην ουσία θα έχουν σαν κίνητρο προσωπικές, τυχοδιωκτικές επιδιώξεις.

Το Κίνημα αυτό θα πρέπει να είναι ολόκληρο μία πρόκληση προς το αρρωστημένο, στείρο και παρακμιακό κατεστημένο. Χωρίς χαρακτήρα Επαναστατικό είναι χαμένο από χέρι, αφού μάταια θα πασχίζει να βρει μια θέση στον Ήλιο, προσπαθώντας να πείσει τους τωρινούς ισχυρούς ότι δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε απ' αυτό. Ακόμη θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το Κίνημα αυτό πρέπει να είναι σαφέστατα ταγμένο κατά του παλαιοκομματισμού και της φιλελεύθερης δεξιάς.

Αιχμή της πολιτικής που θα διαμορφώσει επιβάλλεται να είναι τα φλέγοντα και κρίσιμα Εθνικά και Κοινωνικά προβλήματα: Μακεδονικό, Βόρειος Ήπειρος, Κύπρος, Θράκη, Αιγαίο, ξένοι, ανεργία, οικονομική κατάσταση, κλπ. Και μέσα από αυτά ακριβώς τα προβλήαμτα θα αναδειχθεί η ποτικική μας και θα καθορισθεί το κοινό στο οποίο προπαντός πρέπει να απευθυνθούμε: νέοι, άνεργοι, εργάτες, μισθωτοί, αγρότες, κλπ.

Εάν ορισμένοι βλέπουν το Κίνημα αυτό σαν μια "καθώς πρέπει" αστική πολιτικολογία, τότε ούτε κοινόν ορίζοντα συζητήσεως έχουν με εμάς και ούτε είναι δυνατόν να συνυπάρξει μαζί τους η δική μας πολιτική σκέψη.

Ακόμη το Κίνημα αυτό πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τα πρόσωπα που θα το στελεχώσουν. Παλαιοκομματικοί, τυχοδιώκτες και μωροφιλόδοξοι δεν χρειάζονται σε αυτήν την περίπτωση. Αλίμονο εάν δεχθούμε ότι είναι δυνατόν να προκύψει κάτι θετικό από τα απόβλητα της μασωνοδεξιάς...

Τελειώνοντας, οι καιροί δεν περιμένουν, η ώρα των αποφάσεων έχει φτάσει. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και δράση. Τόλμη και επιμονή για να πάψουν επιτέλους τα τρωκτικά του παλαιοκομματισμού να ασελγούν και να σκυλεύουν ό,τι Καλύτερο ό,τι Ιερότερο και Εκλεκτό διαθέτει αυτός ο Λαός με την τόσων χιλιάδων χρόνων Ένδοξη Ιστορία.

Εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, 12/11/1993

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP