10.7.10

Προς τις Γερμανιδες γυναικες


Αποσπάσματα ομιλίας την Πρωτοχρονιά του 1935
της Αρχηγού της γυναικείας οργάνωσης του NSDAP,
Gertrud Scholtz-Klink

Το Εθνικοσοσιαλιστικό κίνημα βλέπει τον άνδρα και τη γυναίκα ως ισάξιους κομιστές του μέλλοντος της Γερμανίας. Ζητά, όμως, περισσότερα απ' ότι το παρελθόν: ο καθένας θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσει πλήρως τα καθήκοντα που αρμόζουν στην φύση του.

Η γυναίκα, πέρα από την φροντίδα των δικών της παιδιών, θα πρέπει πρώτιστα να νοιάζεται για αυτούς που χρειάζονται την βοήθεια της ως μητέρα του Έθνους.

Ερωτώμαστε πάντα αν βλέπουμε όλα όσα πρέπει να γίνουν στον τομέα της γυναικείας εργασίας. Μπορούμε να πούμε μόνο ότι καθένας έχει το δικαίωμα και την ευκαιρία να εργαστεί μαζί μας και να ακολουθήσει το μονοπάτι που οδηγεί στην ανάσταση του λαού μας. Όμως πρέπει να νιώσουμε την αγάπη και το ενδιαφέρον, πρέπει να δούμε ότι έρχεται σε εμάς λόγω αγάπης για τον λαό του. Ο κενός διανοουμενισμός και τα συμπλέγματα ανωτερότητας ποτέ δεν έσωσαν έναν λαό.

...συχνά ληστεύθηκε η μητρότητα από το βαθύτερό της νόημα και είχε μειωθεί σε κάτι επιφανειακό, κάτι που αντιμετωπιζόταν ακόμα και με απαξίωση. Αντί το παιδί να αντιμετωπίζεται ως η βαθύτερη επιβεβαίωση της γυναίκας και της ζωής, αντιμετωπιζόταν ως βάρος, ως μία θυσία από την μεριά της γυναίκας. Το παιδί συχνά αντιμετωπιζόταν όχι ως ένας σύνδεσμος με τον Θεό ως τον δημιουργό όλης της ζωής, μπροστά στον οποίο πρέπει να υποκλιθούμε με διπλωμένα χέρια και τρεμάμενες καρδιές, αλλά πολύ συχνά σαν αποτέλεσμα ενός αδύναμου μυαλού και σαν απόδραση από τα μεγάλα γεγονότα της ζωής. Πολλές γυναίκες ήταν μητέρες μόνο επιφανειακά, δεν είχαν υποτάξει τον εαυτό τους στο νόμο της φύσης, που βλέπει την έλευση ενός παιδιού σαν την απάντηση της γυναίκας στον λαό της, καθώς επίσης και την συμβολή της στο δικαίωμα του λαού της να επιβιώσει. Μετατρέποντας το κάλεσμα της μητρότητας σε δουλειά μητρότητας, άφησε τα παιδιά χωρίς χαρά, ευτυχία, δύναμη ή ψυχή. Διαβολικές δυνάμεις, υπό την ηγεσία του Μαρξισμού, προσπαθήσαν να οδηγήσουν τις Γερμανίδες σε αυτό τον δρόμο.

Είναι λοιπόν καθήκον μας να ξυπνήσουμε και πάλι την αίσθηση του Θείου, να κάνουμε το κάλεσμα στη μητρότητα τον δρόμο μέσω του οποίου η Γερμανίδα γυναίκα θα δει το κάλεσμά της να γίνει μητέρα του Έθνους. Τότε δεν θα ζει την ζωή της εγωιστικά, αλλά στην υπηρεσία του λαού της.

(Ολόκληρο το κείμενο στη Βιβλιοθήκη μας)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP