9.7.10

Μητροτητα για καλυτερες αθλητικες επιδοσεις


"Δε συγκρίνεται ένα μετάλλιο με το να έχεις ένα παιδί" δήλωσε η ομάδα του διάθλου της Ρωσίας μετά την αποκτηση του χρυσού μεταλλίου στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ. "Αποκτήστε παιδιά και θα έχετε καλύτερες αθλητικές επιδόσεις!" δήλωσε η ρωσίδα Όλγα Ζαΐτεβα, 31 ετών, απευθυνόμενη στις ομάδες της Γαλλίας και της Γερμανίας, οι οποίες κατέκτησαν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα.

Η Ζαΐτεβα δήλωσε στο AFP ότι η γέννηση του γιου της Αλεξάνδρου το 2007, την βοήθησε να γίνει καλύτερη αθλήτρια. "Το παιδί μου είναι η μεγαλύτερη ευτυχία για μένα και αυτό είναι το μεγαλύτερο χρυσό μετάλλιο που έχω αποκτήσει" δήλωσε. "Με ηρέμησε."

Τρία από τα τέσσερα μέλη της ρωσικής ομάδας είναι μητέρες.

"Δεν συγκρίνεται με κανένα μετάλλιο το να έχεις ένα παιδί", δήλωσε η Άννα Μπουλίγκινα, 30 ετών. "Πιστεύω ότι τα παιδιά είναι το σημαντικότερο πράγμα απ’ όσα μια γυναίκα έχει φτιαχτεί για να κάνει. Το να έχω μια οικογένεια με βοηθάει και με στηρίζει στο να έχω καλά αποτελέσματα"

Η Όλγα Μεντβέντσεβα, 34 ετών, δήλωσε ότι "οι αθλητές που στοχεύουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο, δεν πρέπει να φοβούνται ότι η γέννηση ενός μωρού θα μειώσει τις πιθανότητές τους. Προτείνω ένα παιδί ως το καλύτερο διεργετικό και όσο πιο νέα είναι η αθλήτρια τόσο καλύτερη γίνεται".

Το δίαθλο συνδιάζει το σκι με την σκοποβολή. Οι γυναίκες διανύουν έξι χιλιόμετρα και για κάθε στόχο που δεν πετυχαίνουν προστίθενται 150 μέτρα

Ορθόδοξη Γυναίκα

Υπενθυμίζουμε ότι στις χώρες του σοβιετικού μπλοκ (κυρίως στην ανατολική Γερμανία) επιδιώκονταν οι εγκυμοσύνες προ μεγάλων αγώνων, όπως τους Ολυμπιακούς, ώστε να εκμεταλλευτούν οι αθλήτριες τα φυσικά διεγερτικά και τις ορμόνες που παράγει το γυναικείο σώμα για την κυοφορία ως φυσικά και μη ανιχνεύσιμα "αναβολικά". Η αύξηση της απόδοσης στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης στις αθλήτριες σχετίζεται με την αυξημένη έκκριση χωριακής γοναδοτροπίνης (HCG).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP