27.7.10

Θερμοπυλων Μνημη 2010


Στις 24-7-2010 πραγματοποιήθηκε η πιο μυσταγωγική από τις επετειακές εκδηλώσεις της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

Σε ένα από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ελλάδας με τα πιο ιερά χώματα τις τιμημένες Θερμοπύλες, εκεί όπου παρακολουθεί ό,τι συμβαίνει ο βασιλιάς Λεωνίδας με κριτική ματιά.
Με την παρουσία πολλών συναγωνιστών και συναγωνιστριών όχι μόνο από την Αθήνα αλλά από πολλά μέρη της Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε η τελετή. Η θερμοκρασία ήταν ιδιαίτερα υψηλή, αλλά ο καύσωνας ήταν λίγος μπροστά στις δοκιμασίες των προγόνων μας. Σταθήκαμε όλοι εκεί, σε παράταξη, δυνατοί και πιστοί στο καθήκον μας.

Στις ομιλίες τους οι συναγωνιστές μας ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο, μας έφεραν αντιμέτωπους με τις ευθύνες μας έναντι των Μεγάλων Νεκρών του Γένους μας. Πιο συγκινητική για μένα υπήρξε η συνομιλία του συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη.. Η τόσο παραστατική και η τόσο λεπτομερειακή ανάλυση των γεγονότων που συνέβησαν πριν από 2.500 χρόνια σου προκαλούσαν αναστάτωση και Δέος και σε έκανε να σκέφτεσαι πως είναι σήμερα η κατάσταση. Δεν μπόρεσα να συγκρατήσω ένα δάκρυ, που κύλησε από τα μάτια μου ακούγοντας με προσοχή την ομιλία αυτή. Δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε, κανείς μας.

Εξαιρετική η παρουσία του πυρήνα Μαγνησίας, με καπνογόνα και πυρσούς στο περίγραμμα του μνημείου, ενώ εντυπωσιακή ατμόσφαιρα γεμάτη υπερηφάνεια δημιούργησε το φλεγόμενο Λάμδα, σύμβολο της Λακεδαιμόνιας ασπίδας.

Ο όρκος μας στους Αθάνατους Νεκρούς Ήρωες, τον βασιλιά Λεωνίδα, των 300 Σπαρτιατών και των 700 Θεσπιών ήταν ο ίδιος, όπως κάθε χρόνο: Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει ως γνήσιοι Έλληνες και Χρυσαυγίτες. Κανείς δεν μας πτοεί και τίποτα δεν μας σταματά. ΖΗΤΩ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ 300. ΖΗΤΩ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ. ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

Μαιάνδρια


Η παρουσία των συναγωνιστριών κάθε ηλικίας ήταν, για άλλη μια φορά, εντυπωσιακή:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP