30.6.10

Η επιστροφη της ευγονικης


Αν και προπολεμικά θεωρούταν από τους ανθρωπολόγους επιθυμητό πεδίο έρευνας, μεταπολεμικά απαξιώθηκε και πολεμήθηκε ως "ρατσιστικό" από τους νικητές του πολέμου (που μια ανθρωπότητα άσχημων ηλιθίων καθόλου δεν τους χαλάει). Η ευγονική και τα συμπεράσματά της όμως επανεμφανίζονται δυναμικά, ως αναγκαία και φυσική πραγματικότητα, σε κάποιους "μοντέρνους" τομείς, όπως είναι η μόδα και η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Αντιγράφουμε από τον καθημερινό τύπο:
«Στόχος μας είναι να βρούμε το σωστό γενετικό κοκτέιλ γερμανικής και ιταλικής καταγωγής, το οποίο ενδεχομένως να συνδυάζεται και με λίγο σλαβικό αίμα» εξηγεί ένας βραζιλιάνος κυνηγός μοντέλων, επισημαίνοντας ότι αυτή η μίξη παράγει ψηλές, αδύνατες κοπέλες, με λαμπερά μάτια, ίσια μαλλιά και ωραία επιδερμίδα. Κοπέλες που θα μπορέσει να εξάγει η Βραζιλία στις πασαρέλες της Νέας Υόρκης, του Μιλάνου και του Παρισιού, όπως η Ζιζέλ Μπίντχεν, η Αντριάνα Λίμα και η Αλεσάντρα Αμπρόσιο.

Σχεδόν το 70% των βραζιλιάνικων μοντέλων έχει ανακαλυφθεί στον Νότο και κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Εκεί κυριαρχούν τα γονίδια των Ευρωπαίων μεταναστών σε ό,τι αφορά τα εξωτερικά χαρακτηριστικά καθώς οι πρώτοι άποικοι ήταν Γερμανοί, Ιταλοί και Πολωνοί που εγκαταστάθηκαν εκεί το 1920.
Πηγή
Αν ονειρεύεστε παιδιά που να είναι σαν και τα μοντέλα που βλέπετε στις διαφημίσεις και στα περιοδικά, τότε ανήκετε στο target group μιας νέας διαδικτυακής τράπεζας σπέρματος και ωαρίων από αυστηρά πανέμορφους δότες! Αυτή η τράπεζα είναι στην ουσία μια νέα υπηρεσία του site beautifulpeople.com (ενός αμφιλεγόμενου -εννοεί κοινωνικά "ρατσιστικού"- ιστότοπου γνωριμιών με 600.000 μέλη από 190 χώρες) στο οποίο μέλη αποκλείεται να είναι άσχημοι ή υπέρβαροι. Η υπηρεσία Beautiful Baby, ένα είδος «πελαργού» με... θητεία στο «Next Top Model», έχει τα ίδια αυστηρά κριτήρια επιλογής των δωρητών σπέρματος και ωαρίων.

Εξάλλου, με μεγάλη δυσκολία δέχτηκαν να προσφέρουν το γενετικό υλικό σε ανθρώπους που δεν είναι πανέμορφοι! «Αρχικά, διστάσαμε να διευρύνουμε το πελατολόγιο αυτής της υπηρεσίας σε ανθρώπους που δεν είναι πολύ όμορφοι. Ομως όλοι, ακόμα και οι άσχημοι, θα ήθελαν να φέρουν στον κόσμο όμορφα παιδιά, οπότε δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε αυτή την επιθυμία τους με εγωιστικό τρόπο».
Πηγή

Η σωματική ομορφιά είναι ο ένας επιδιωκόμενος τομέας της ευγονικής. Ο άλλος είναι η πνευματική ικανότητα. Δυστυχώς, στην επιφανειακή κοινωνία που ζούμε ο δεύτερος τομέας δεν έχει την ζήτηση του πρώτου. Ωστόσο άρχισαν δειλά-δειλά να εμφανίζονται και οι πρώτες τράπεζες σπέρματος με αποκλειστικά υψηλού IQ δότες. Και εδώ πλέον το ζήτημα γίνεται και φυλετικό...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ

Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP