20.6.10

Γυναικες για τη Μακεδονια σημερα


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν αυτή που πρώτη οργάνωσε και καθιέρωσε εκδήλωση Τιμής για τον μέγιστο Έλληνα Στρατηλάτη, τον Αλέξανδρο το Μέγα. Έκτοτε, και ιδίως μετά την διεκδίκηση του ονόματος της Μακεδονίας απ' το κρατίδιο των Σκοπίων, μέχρι και ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης την μιμήθηκε - και χαιρόμαστε γι' αυτό. Όλοι τους μας απέκλεισαν από τις εκδηλώσεις τους - και χαιρόμαστε και γι' αυτό. Την τελευταία δεκαετία η εκδήλωση για τον Μέγα Αλέξανδρο επεκτάθηκε σε συγκέντρωση και πορεία για την υπενθύμιση του ιστορικά αυτονόητου, της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, προς τους πολιτικούς της χώρας. Σε αυτό δεν μας μιμήθηκε ουσιαστικά κανείς - γι' αυτό λυπόμαστε, αν και δικαιωνόμαστε ως οι μοναδικοί συνεπείς.

Στην φετινή συγκέντρωση, όπου παρευρέθηκαν οι τακτικοί συμπορευτές μας της εφημερίδας Στόχος και του Πατριωτικού Συνδέσμου Λάρισας, η συμμετοχή των συναγωνιστριών ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, αποδεικνύοντας την όλο και πιο ενεργή συμμετοχή των Ελληνίδων στους αγώνες του Κινήματος. Για τα της εκδήλωσης μπορείτε να ενημερωθείτε, όπως πάντα, από την κεντρική σελίδα του Κινήματός μας, XAgr.net. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικά περιστατικά ενδεικτικά της νοοτροπίας που ονόμασε δικαίως τον Έλληνα νεοέλληνα.

Περίπτερα ήταν απλωμένα σε όλο το μήκος της παραλίας μπροστά από το άγαλμα του Αλεξάνδρου, στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης βιβλίου. Οι θεσσαλονικείς σε περατζάδα, πολλοί σταμάτησαν και παρακολούθησαν την εκδήλωση, άκουσαν προσεκτικά τις ομιλίες, αρκετοί χειροκροτούσαν στις φράσεις των ομιλητών, μερικοί μουρμούριζαν τα συνθήματα. Όλοι τους στην πλάτη του βήματος, στην λάθος πλευρά. Με ελάχιστες εξαιρέσεις, που πλαισίωσαν την συγκέντρωσή μας, η συντριπτική πλειοψηφία των περαστικών που την παρακολούθησαν διάλεξε να μείνει αμέτοχος παρατηρητής. Μπορεί να χειροκρότησε, να επευφήμησε "Πέστα! Έτσι! Μπράβο, παιδιά!", αλλά ως εκεί. Μην τους πούνε και ακραίους!


Δύο ψευδοϊστιοφόρα τουριστικά καραβάκια ήταν δεμένα στην παραλία μπροστά ακριβώς στο άγαλμα. Ανήκαν ή σε πολύ αγενείς απάτριδες ή σε πολιτικά ανθέλληνες. Έβαλαν μουσική λάτιν όσο πιο δυνατά μπορούσαν, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να καλύψουν την ενοχλητική φωνή της συνείδησής τους, που ακουγόταν μέσω των ομιλητών μας. Τους έγιναν διακριτικές συστάσεις από την περιφρούρηση και συμμορφώθηκαν με την σοβαρότητα της περίστασης.

Την στιγμή που η κεφαλή της πορείας έφτανε στον Λευκό Πύργο, εμφανίστηκε πίσω από τις αστυνομικές δυνάμεις η γνωστή μας εβραία "κυρία", που κάθε χρόνο φροντίζει να δηλώσει την παρουσία της στην εκδήλωση προς τιμήν του Αλεξάνδρου και της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, κραυγάζοντας "ΦΑΣΙΣΤΕΕΕΕΕΣ!". Τόσα χρόνια η ίδια ιστορία... Δεν θα καταλάβει ποτέ ότι ΔΕΝ μας βρίζει; Όπως και να'χει πάντως, την ευχαριστούμε για την χαρωπή νότα που προσθέτει σε μια σοβαρή μέρα.


Όσο για τους άσπονδους "φίλους" μας, αναρχικούς, αριστεριστές και γενικώς αντιφά, φροντίζουν να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας όταν περνούν οι Εθνικιστές στους δρόμους της πόλης. Σποραδικά και φευγαλέα αντιλαμβάνεται το μάτι μας να ξεπροβάλλει κάποιο ράστα κεφαλάκι πίσω από τις κλούβες ή τις διμοιρίες των ΜΑΤ - τα οποία ...τιμούν κάθε χρόνο την εκδήλωσή μας με μαζική ως ασφυκτική παρουσία.

Κατά την διάρκεια του Εθνικού Ύμνου, όταν όλοι μας στεκόμαστε προσοχή και τραγουδάμε με όλη την δύναμη της ψυχής μας, πολλοί περαστικοί στέκονται προσοχή επίσης. Ελάχιστοι από τους αστυνομικούς όμως. Τους πρώτους τους προστάζει η συνείδησή τους να το κάνουν. Τους δεύτερους λέει και ο κανονισμός τους να το κάνουν. Οι πρώτοι είναι απλοί Έλληνες πολίτες. Οι δεύτεροι είναι κρατικοί υπάλληλοι. Οι πρώτοι εκφράζουν τον λαό, οι δεύτεροι το κράτος. Της Ελλάδος. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ, ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP