17.4.10

"Θα σκοτωνα για να μην το χασω"


Ο 14χρονος πιτσιρικάς από την πόλη Τουπσέ, στο Κρασνοντάρ της νοτιοδυτικής Ρωσίας, είχε φάει χοντρό κόλλημα με ένα βιντεοπαιχνίδι, παίζοντας για μερόνυχτα. Μετά από μία εβδομάδα που το άφηνε μόνο για μερικές ώρες ύπνου, ο πατέρας του αποφάσισε να του στερήσει την κονσόλα στις 11 Απριλίου. Ο νεαρός έγινε έξαλλος. Πήρε ένα τσεκούρι και μετά τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι γονείς του κοιμόταν, σκότωσε τον πατέρα του με απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι, σχεδόν πολτοποιώντας του το κρανίο. Απαίτησε από την σοκαρισμένη και έντρομη μητέρα του το παιχνίδι, το οποίο και του έδωσε, και έπαιξε ικανοποιημένος για αρκετές ώρες πριν κοιμηθεί. Μόνο τότε η πανικόβλητη γυναίκα τόλμησε να ενημερώσει για το έγκλημα και η αστυνομία συνέλαβε τον γιο της, που προφυλακίστηκε. Ο μικρός είχε λευκό ποινικό μητρώο και δεν είχε προκαλέσει υποψίες ανισόρροπης συμπεριφοράς μέχρι τότε.

Δεν την άφηνε να χρησιμοποιεί το ίντερνετ και έτσι πήρε ένα μαχαίρι και της το κάρφωσε στην καρδιά. Σοκαρισμένη είναι η Αυστρία από την παραδοχή 14χρονης ότι σκότωσε την μητέρα της με κουζινο-μάχαιρο γιατί δεν την άφηνε να χρησιμοποιήσει το ίντερνετ. Η 14χρονη είπε στους αστυνομικούς ότι εδώ και καιρό δεν τα πήγαινε καλά με την 37χρονη μητέρα της. Συχνά όπως είπε τσακώνονταν γιατί περνούσε αρκετές ώρες στο ίντερνετ. Την Τρίτη η 14χρονη πήγε σπίτι και αμέσως πήγε στο δωμάτιο της να σερφάρει στο ίντερνετ. Τότε πήγε η μητέρα της και της έβαλε της φωνές. Για αρκετή ώρα οι δύο τους τσακώνονταν και η μητέρα είπε στην κόρη της ότι δεν θα ξαναχρησιμοποιήσει το ίντερνετ. Τότε η μικρή αυστριακή πήγε στην κουζίνα, άρπαξε ένα μαχαίρι και πήγε στο δωμάτιο της μητέρα της όπου της το κάρφωσε στην καρδία! Ακολούθως η μικρή πήγε και έκατσε στον υπολογιστή της όπου συνέχιζε κανονικά να παίζει στο ίντερνετ... Όταν ήρθε ο πατέρα της στο σπίτι βρήκε την γυναίκα του νεκρή και ειδοποίησε την αστυνομία.

Τα φρικτά περιστατικά αυτής της εβδομάδος δεν είναι τα μοναδικά στην παγκόσμια κοινωνία της κατανάλωσης, του εγωκεντρισμού και της ανυπαρξίας ιδανικών και προτύπων στην διαπαιδαγώγηση. Η σύγχρονη "παιδαγωγική" προβάλλει ότι τα παιδιά έχουν το "δικαίωμα" να απαιτούν τα πάντα και οι γονείς δεν πρέπει να τους θέτουν όρια, ούτε να τα "καταπιέζουν" με την φυσική τους ιεραρχία, αλλά να τα αντιμετωπίζουν ...δημοκρατικά. Τα αποτελέσματα δεν είναι συνήθως τόσο ακραία και άμεσα, αλλά διαπιστώνονται ποικιλοτρόπως γύρω μας. Κακομαθημένα παιδιά, έφηβοι και ενήλικες, που ενδιαφέρονται μόνο για εγωκεντρικά "δικαιώματα", αδιαφορώντας ταυτόχρονα για υποχρεώσεις, που απογοητεύονται και εξοργίζονται με το κάθε εμπόδιο στα "θέλω" τους, που αναγάγουν τον μικρόκοσμό τους σε σημαντικότερο από οποιοδήποτε σύνολο και αξία.

Η ψυχωτική εξάρτηση με κάποιο (περιττό συνήθως) αντικείμενο περιγράφηκε γλαφυρά απ' τον Τόλκιν στον Άρχοντα των Δακτυλιδιών, με την περίπτωση του Γκόλουμ και του "Πολύτιμου" του δακτυλιδιού:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP