22.3.10

Φανες Ροδου, το κοινοτικο πνευμα


Κουράστηκαν να βλέπουν το χωριό τους βρόμικο και γκρίζο. Ετσι, πήραν τη μεγάλη απόφαση... Ολοι οι νέοι στις Φάνες της Ρόδου συγκεντρώθηκαν και έδωσαν την υπόσχεση να γεμίσουν την καθημερινότητά τους με χρώμα, για να μπορούν να ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. Με δικά τους χρήματα πήραν μπογιές και πινέλα και στρώθηκαν στη δουλειά προκειμένου να ομορφύνουν τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Εβαψαν προσόψεις και παντζούρια παλιών κτιρίων, πλακόστρωτα, περβάζια, μάντρες, σοκάκια, αυλές σπιτιών και ό,τι φάνταζε μπροστά τους άχαρο και ασήμαντο. Δούλευαν ολημερίς κι ολονυχτίς και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ή κάποιου άλλου δημόσιου φορέα. Μόνο τους μέλημα, να κάνουν τη γειτονιά τους πιο όμορφη, πιο καθαρή, πιο ελκυστική στους επισκέπτες. Γι’ αυτό δεν άφησαν ούτε μια τόση δα σκοτεινή γωνιά που να μην την περάσουν με το πινέλο τους. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι φορές που συνεδρίασαν εκτάκτως για να αποφασίσουν το χρώμα ή την καλλιτεχνική πινελιά που ήθελαν να δώσουν σε διάφορα σημεία.

Δίπλα τους στάθηκαν από την πρώτη στιγμή όλοι οι κάτοικοι του χωριού, που τους έβλεπαν με καμάρι να δουλεύουν ακατάπαυστα, μεταμορφώνοντας το χωριό τους σε πίνακα ζωγραφικής. Ο ιδιοκτήτης ενός καφέ τους προμήθευε με κρύο νερό και αναψυκτικά, ενώ αρκετές νοικοκυρές έφτιαξαν μεζεδάκια, πίτες και σάντουιτς και κατέβηκαν στους δρόμους προκειμένου να ταΐσουν τα παιδιά, τα οποία δεν σταματούσαν τη δουλειά ούτε για φαγητό.

Ηθελαν να τελειώσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν το πολύχρωμο έργο τους. Οπως και έγινε. Ολοι οι κάτοικοι του χωριού έμειναν ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα και όπως σημείωσαν «όσα δεν κατάφεραν τα συμβούλια, οι επιτροπές, οι πολύξεροι και οι τεχνοκράτες, τα έκαναν πράξη μια χούφτα νέοι».

Από το forum

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP