12.3.10

Το φυντανακι


Το φυντανάκι εκείνη την Τετάρτη 10 Μαρτίου, ξύπνησε σύμφωνα με την προφητεία, ήπιε τον καφέ του, σιδέρωσε τη σημαία του, φόρεσε το καπελλάκι του, στράβωσε για άγνωστη και απροσδιόριστη αιτία και ξεκίνησε να πάει να διαδηλώσει στη πλατεία Συντάγματος. Είχε να επιτελέσει σοβαρότατο έργο… Οι μυστικές υπηρεσίες σύμφωνα με τον προφήτη Καραμουρτζούνη, το είχαν διατάξει να ξεφτιλίσει τον μεγαλύτερο ογκόλιθο που έβγαλε ποτέ η ελληνική πολιτική: τον κύριο Πάγκακο!

Το φυντανάκι καθημερνώς ζούσε μ’αυτό το όνειρο: να δει τον κύριο Πάγκακο -γνωστό για την λεπτότητα των τρόπων που τον διακρίνει, για την ευαισθησία του γενικώς και ειδικώς στο θέμα «κοντοσούβλι»- εξευτελισμένο και φοβισμένο. Από μικρό παιδί το φυντανάκι -γιατί πρέπει να σας πω ότι ήταν περίεργο παιδάκι, από τότε που θυμάται τον εαυτό του στεκόταν σούζα όποτε άκουγε τον Εθνικό Ύμνο και τον έψελνε δακρυσμένο, κάτι που είχε ανησυχήσει την προοδευτική δασκάλα του και το είχε στείλει σε ειδικό παιδοψυχολόγο- είχε στοχοποιήσει κατά ένα περίεργο τρόπο τον Πάγκακο. Θέλεις επειδή το κούτελό του δεν φαινόταν καθαρό, λόγω των κάθετων ρυτίδων που ωσάν άλλοι ποταμοί το αυλάκωναν βάναυσα; Θέλεις επειδή ο πατέρας του κάθε που έβλεπε τον Πάγκακο στην τηλεόραση μούντζωνε; Θέλεις επειδή γενικώς δεν χώνευε την κοιλιά-υδρόγειο σφαίρα; Όποια και να ήταν η αιτία, όταν ο Πάγκακος εμφανίστηκε μπροστά στο φυντανάκι και προσπάθησε με κόπο να βγει από την πληρωμένη με τον ιδρώτα του κούτελού του Mercedes του, το φυντανάκι αγανακτησμένο του έφτυσε στο κούτελο πανάθλια εθνικιστικά συνθήματα. Ο Πάγκακος τα χρειάστηκε… Φοβήθηκε μήπως το φυντανάκι του επιτεθεί και χάσει σημαντικό μέρος της επικράτειάς του, καθώς κάτι είχε πάρει τ’αυτί του ότι σέρνεται πείνα εις τας Αθήνας και τον μετατρέψει σε χρόνο dt σε λαρδί για τον επόμενο χειμώνα. «Είναι επικίνδυνοι αυτοί οι Εθνικιστές» σκέφτηκε. «Στα καλά του καθουμένου μπορεί να σε μετατρέψουν από άνθρωπο σε χοίρο με αυτές τις κακοήθειες που είναι ικανοί να διαδώσουν για το πρόσωπό σου, σαν τη μυθική Κίρκη». Αυτά σκέφτηκε ο Πάγκακος και εισήλθε στο τιμημένο Κοινοβούλιο. Μπήκε μέσα, βολεύτηκε σε ένα κάθισμα και ξέσπασε σε πύρινα δάκρυα, σαν τον κροκόδειλο που έφαγε τον……. «Με εξευτέλισαν» είπε. «Μου δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα. Μου κόπηκε η όρεξη. Άκυρες οι αστακομακαρονάδες στην Ελευσίνα. Να περάσει ο καταστηματάρχης από το υπουργείο να πληρωθεί πάραυτα όμως».

Αυτά είπε ο Πάγκακος για να του έρθει δεύτερος καταπέλτης στο κούτελο: Ήταν ο πρόεδρος Καραμουρτζούνης, ο πονηρός δολοπλόκος, που ευκαιρία ζητούσε να του ανεβάσει την ήδη βεβαρυμένη του πίεση. «Αυτά είναι φυντάνια» του είπε χαιρέκακα. «Πράκτορες μυστικών υπηρεσιών, σε εντεταλμένη υπηρεσία, βαλτοί να σου σπάσουν το στομάχι. Να τους προσέχεις. Να, με βλέπεις εμένα, τους έχω απομακρύνει και έτσι διατηρώ τη σιλουέτα μου». Αυτά είπε ο πρόεδρος Καραμουρτζούνης και έβαλε τον Πάγκακο σε σκέψεις… Η αλήθεια είναι πως δεν τον πολυεμπιστευόταν τον Καραμουρτζούνη. Άνθρωπος άπληστος, μόνιμος κάτοικος μιας ύποπτης πολυκατοικίας, φωλεάς του όρνεου κίσσα, αυτού του κλεφτοπουλιού με το σατανικό χαμόγελο. «Ρε μπας και με παίζει ο χοντρός;» σκέφτηκε ο Πάγκακος, για να διώξει αμέσως την ενοχλητική αυτή σκέψη, αντικαθιστώντας την με την επόμενη που του φάνηκε πιο ελκυστική: «Να δεις που ο χοντρός έχει δίκιο. Αυτό το φυντανάκι ειδικά με το καπελλάκι Pitbull (Κύριε ελέησον!), που κρατούσε μια Ελληνική σημαία, μου φάνηκε πολύ επικίνδυνο. Είναι σίγουρα πράκτορας! Τους στρατολογούν έτσι ανήλικους για να μην δίνουν στόχο. Μωρέ, θα τους φιάξω εγώ! Παλιά μου τέχνη κόσκινο. Όπως τότε, που είχα ευφυέστατα προτείνει να πούμε ότι την Ελληνική σημαία από τα Ίμια την πήρε ο άνεμος και δε με άκουσαν οι οργανοπαίχτες. Θα τους πω να συλλάβουμε το φυντανάκι, να του απαγγείλουμε κατηγορίες επί εσχάτη προδοσία κατά του πολιτεύματος, της Δημοκρατίας ΜΑΣ και μετά να το φάει η μαρμάγκα μέσα στη φυλακή».

Αυτά σκέφτηκε ο Πάγκακος και έγειρε το κεφάλι του στο έδρανο της Βουλής να ξεκουραστεί. Ένας υπόκωφος ήχος ακούστηκε την ώρα που γλάρωναν τα μάτια του… χρρρρρρρρρρ. Ο αντιβασιλεύς Πάγκακος είχε κοιμηθεί και ροχάλιζε μακάριος, ενώ την ίδια στιγμή ο πονηρός δολοπλόκος Καραμουρτζούνης έβγαζε πύρινους λόγους κατά της λαθρομετανάστευσης.

Αυλαία.


Strt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP