4.3.10

Μετωπο Γυναικων ΕΛΑΜ: Τιμη στον Ηρωα

"Με την βοήθειαν του Θεού, με πίστιν εις τον τίμιον αγώνα μας , με την συμπαράστασιν ολόκληρου του ελληνισμού και με την βοήθειαν των Κυπρίων , αναλαμβάνομεν τον αγώνα δια την αποτίναξιν του Αγγλικού ζυγού, με σύνθημα εκείνο τον οποίον μας κατέλιπαν οι προγόνοι μας ως ιεράν παρακαταθήκη : " Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ ". "

Έτσι ακριβώς έκανε και ο Γρηγόρης Αυξεντίου, έδωσε αυτόν τον όρκο, και τον κράτησε , θυσιάζοντας την ίδια του την ζωή, στις 3 Μαρτίου 1957, όταν οι Άγγλοι δειλά, μετά από προδοσία, περιέλουσαν το κρησφύγετο του με βενζίνη και έπεσε ηρωικά ο Σταυραετός του Μαχαιρά.

Ο Γρηγόρης με την θυσία του αυτή μας έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα. Ποτέ δεν υποχωρούμε, μένουμε και πολεμάμε μέχρι τέλους. Πολεμάμε ως Έλληνες, με πρότυπα τον Λεωνίδα, τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Γεώργιο Γρίβα Διγενή .

Σήμερα, έχουμε τους πολιτικάντηδες, να προσπαθούν να μας πείσουν να γίνουμε ένα με τον εχθρό μας. Να παραβλέψουμε τα όσα έγιναν, να ξεχάσουμε τους αγώνες , να ξεχάσουμε τις θυσίες . Έρχονται στα μνημόσυνα των ηρώων μας και μιλάνε για λύση και επανένωση με τον εχθρό, μπροστά στις μανάδες που κλαίνε για τα παιδία τους που έπεσαν ηρωικά. Δεν έχουν ούτε ιερό, ούτε όσιο. Ντροπή και μόνο ντροπή.

Αντίθετα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, (Ε.ΛΑ.Μ), μένει πιστό στον όρκο που έδωσαν οι ήρωες μας, χωρίς να καπηλεύεται τα ονόματα και τις θυσίες, που έκαναν τα παλικάρια μας. Και έτσι και θα παραμείνει ,πιστό στην αρετή του Έλληνα, αγνό και καθαρό με προορισμό την ελευθερία…

Και σας δηλώνουμε, πως εμείς ως Μέτωπο Γυναικών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) θα συνεχίσουμε να δίνουμε βροντερά το παρόν μας, και να τιμούμε τους ήρωες μας όπως πρέπει και τους αξίζει μακριά από οποιεσδήποτε μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε το χρέος μας, απέναντι στα παιδιά μας και στις επόμενες γενιές που θα έρθουν, νιώθοντας το χρέος που έχουμε απέναντι σε όσους έδωσαν το αίμα τους και την ζωή τους για εμάς, για να διαφυλάξουν την Ελληνικότητα αυτού του τόπου.

Μέτωπο Γυναικών
Εθνικού Λαϊκού Μετώπου
(Ε.ΛΑ.Μ.)
Αντιπροσωπεία του Μετώπου Γυναικών του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) σε αναμνηστική φωτογραφία με τον κ. Αυγουστή Ευσταθίου
Υπογραφή στο βιβλίο επισκεπτών, στο μουσείο για τον Γρηγόρη Αυξεντίου.
Αναμνηστική φωτογραφία μπροστά από τον ανδριάντα του σταυραετού του Μαχαιρά

Μέτωπο Γυναικών ΕΛΑΜ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP