27.2.10

Πισω απο ενα εξωφυλλο...

Ο εκδότης με τα προπαγανδιστικά ενδιαφέροντα


(στην φωτογραφία μετά της Γερμανίδος συζύγου του)

Η χυδαία επίθεση του περιοδικού Focus κατά της Ελλάδος δεν θα ενοχλούσε ίσως τόσο, αν δεν συνοδευόταν από το κατάπτυστο και προσβλητικό εξώφυλλο. Μα τι έπαθαν ξαφνικά οι Γερμανοί και μας επιτίθενται, αναρωτιέται κανείς. Τα καλά εξασκημένα αντιναζιστικά αντανακλαστικά έπιασαν αμέσως δουλειά. Νάτοι πάλι μπροστά τους οι κακοί Ναζί! Αυτοί φταίνε για το δημοσίευμα του Focus. Κάποιοι θυμήθηκαν και δικαίως τις Γερμανικές αποζημιώσεις που κακώς δεν έχει καταβάλει η Γερμανία στην Ελλάδα, την ίδια ώρα που υποκύπτοντας στους εκβιασμούς του διεθνούς κυκλώματος παραγωγής και εκμετάλλευσης του «ολοκαυτώματος» πληρώνει αδρά τους επιζήσαντες που τελειωμό δεν έχουν, τα παιδιά, τα εγγόνια και τα δισέγγονά τους.

Το κείμενο του περιοδικού Focus είναι άκρως προβοκατόρικο και προορίζεται να προκαλέσει μάλλον την οργή παρά να την εκφράσει. Τι ελπίζει η σύνταξη του περιοδικού; Να κάνει οικονομία στο Γερμανικό Δημόσιο ή μήπως να πλήξει το παραδοσιακά φιλελληνικό πνεύμα που διέπει τους Γερμανούς απέναντι σε κάθε τι Ελληνικό; Ό,τι και να γράφει το άρθρο, το εξώφυλλο του περιοδικού είναι αυτό που εκφράζει τα πιστεύω και την αισθητική, όχι του Γερμανού πολίτη, αλλά του ίδιου του περιοδικού. Είναι άραγε το αποκύημα ατόμων με στερητικά σύνδρομα που ως πνευματικά, ψυχικά και οργανικά διαταραγμένα, μπόρεσαν να σκεφτούν και να υλοποιήσουν την ασέλγεια, για λόγους που μόνο η ψυχιατρική μπορεί να γνωματεύσει; Ή μήπως είναι ένα χαιρέκακο μήνυμα στους Έλληνες; Κι αν ναι, ποιοι είναι αυτοί που το στέλνουν;
Αντιγράφουμε από την wikipedia:
Ο Hubert Burda γεννήθηκε το 1940 στη Χαϊδελβέργη. Είναι Ιστορικός Τέχνης και ιδιοκτήτης της Hubert Burda Media που εκδίδει 250 (!)περιοδικά εντός και εκτός Γερμανίας, μεταξύ των οποίων το Focus. Είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών γερμανικών περιοδικών (VDZ) και συνιδρυτής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκδοτών (EPC), καθώς και μέλος του Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Ιδρυσε το Κέντρο Hubert Burda για Καινοτόμες Επικοινωνίες στο Πανεπιστήμιο Ben-Gurion University -Beer Sheva, στο Ισραήλ.

Η Ακαδημία για την Τρίτη Χιλιετία, η οποία δημιουργήθηκε από τον Δρ Burda, στηρίζει την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με φουτουριστικές τάσεις. Η Ακαδημία ξεκίνησε τη σειρά διαλέξεων «Εικονική Στροφή», αφιερωμένη στην εξέταση του τρόπου με τον οποίο οι εικόνες, η φωτογραφία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και η τεχνολογία των υπολογιστών επιδρούν στον πολιτισμό, την κοινωνία και την επιστήμη.

Μέσω της ενεργού συμμετοχής του στο Εταίροι στην Ανοχή, ο Hubert Burda υποστηρίζει το ίδρυμα Shoah του Steven Spielberg. Τον Οκτώβριο του 1999 έλαβε το Χρυσό Διαθρησκειακό Μετάλιο από το Διεθνές Συμβούλιο των Χριστιανών και των Εβραίων για τις υπηρεσίες του στη γερμανικό-εβραϊκή συμφιλίωση. Το 2005, μαζί με γερμανικούς εκδοτικούς οίκους, ξεκίνησε τη χορηγία του έργου “Για την Ανοχή”, για την υποστήριξη του Εβραϊκού Κέντρου Jakobsplatz στο Μόναχο.

Ναι, ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που θέλουν την «ανοχή». Οι ίδιοι που επιδιώκουν τη λήθη. Δηλαδή οι ένοχοι.

Ένας προπαγανδιστής ειδικευμένος στην μελέτη των επιπτώσεων των εικόνων στην κοινωνία... Όπως των επιπτώσεων του εξωφύλλου ενός περιοδικού του στην κοινωνία της Ελλάδος, ας πούμε. Όπου καταφέρνει να θεωρηθούν υπεύθυνοι οι Γερμανοί ως λαός και να τους κατηγορούν οι Έλληνες (με προεξέχοντες κατήγορους τους πολιτικούς μας "ογκόλιθους" τύπου Πάγκαλου και Κακλαμάνη) μέχρι και για το "ολοκαύτωμα" των εβραίων... (Πολλαπλό κέρδος για τους εμπνευστές του εξωφύλλου...)

Όμως, η Γερμανία δεν είναι πια χώρα «ναζιστική», είναι χώρα δημοκρατική, καπιταλιστική και μάλιστα με σκληρούς αντιφασιστικούς και αντιρατσιστικούς νόμους. Κάποιοι νομίζουν ότι παρακολουθούν σήριαλ του Νίκου Φώσκολου και έχουν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα! Ουσιαστικά δεν έχουν χάσει καμμία επαφή, απλά παραπληροφορούν, γιατί έτσι τους βολεύει. Τι θέλουν; Να δημιουργήσουν κλίμα πολώσεως με την Ευρωπαϊκή Ένωση και πιο συγκεκριμένα με την Γερμανία (που είναι η μόνη που μπορεί να μας δανείσει) και έτσι να οδηγήσουν την χώρα μας με τρόπο μάλιστα «πατριωτικό» στα νύχια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου… Αυτό διεκήρυξε άλλωστε, πρωτοπορώντας μάλιστα, ο Γ. Καρατζαφέρης, αυτό σιγά-σιγά προσπαθεί να μας πει, αλλά να μας το φέρει μαλακά ο πρωθυπουργός. Αυτό λέει εμμέσως πλην σαφώς και ο Τζωρτζ Σόρος. Είναι όμως μόνο το γερμανικό περιοδικό που έγραψε κατά της Ελλάδος; Διαβάζουμε στα ΝΕΑ από το άρθρου του κ. Πρετεντέρη:
«…ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ που αν κάποιος πάρει να ασχολείται προσωπικά με τι γράφουν οι ξένες εφημερίδες, κινδυνεύει να ανοίξει μεγάλο νταραβέρι. Τι θα κάνει αύριο ο πρόεδρος της Βουλής; Θα φωνάξει και τον Αμερικανό πρέσβη να διαμαρτυρηθεί για όσα δημοσιεύουν σχεδόν καθημερινά η «Wall Street Journal» και οι «Νew Υork Τimes»; Τον διαβεβαιώ δεν είναι καθόλου κολακευτικότερα από τα δημοσιεύματα των Γερμανών. ΘΑ ΒΑΛΕΙ τις φωνές στον Γάλλο πρέσβη για τη «Liberation» και τη «Figaro»; Ή μήπως θα τα πει ένα χεράκι και στον Άγγλο πρέσβη για τους «Financial Τimes» που μας έχουν πάρει σχεδόν εργολαβία;»

Ακούσατε καμμία διαμαρτυρία κατά των ΗΠΑ, της Αγγλίας ή της Γαλλίας για τα όσα ανθελληνικά γράφουν τα έντυπά τους; Όχι βέβαια… Στο επίκεντρο βρίσκεται το δημοσίευμα μόνο του γερμανικού περιοδικού και, πίσω από αυτήν την υπερπροβολή, η σκοπιμότητα που αναφέραμε προηγουμένως: Να σύρουν την Ελλάδα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στην απόλυτη οικονομική και εθνική σκλαβιά.

Και οι αγαθοί και αγνοί πατριώτες Έλληνες βλέπουν το τυρί που τους δείχνουν όλοι και δεν αντιλαμβάνονται την φάκα... Μια φάκα που είχε προφητικά εκφραστεί με μια αφίσα κάποτε:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP