26.2.10

Διδασκαλια μεταναστων στη μητρικη τους γλωσσα


Προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα αρχίσουν από την επόμενη χρονιά στα σχολεία με αλλοδαπούς μαθητές
Στη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας αλλοδαπών μαθητών σε σχολεία με μεγάλο ποσοστό παιδιών μεταναστών και στη δημιουργία ζωνών εκπαιδευτικής προτεραιότητας σε σχολεία με μεγάλη ετερογένεια (αλλοδαποί, Ρομά, μειονοτικές ομάδες) προχωρά από την επόμενη σχολική χρονιά το υπουργείο Παιδείας. Τα προγράμματα διδασκαλίας μητρικής γλώσσας θα είναι αρχικά πιλοτικά, ενώ ήδη έχουν αρχίσει τις εργασίες τους οι ομάδες που θα συντάξουν τα σχετικά εγχειρίδια.
Η υπουργός Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου μίλησε χθες στο διεθνές συνέδριο για τη Μετανάστευση, της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, για την αδήριτη ανάγκη να προσαρμοσθεί η Ελλάδα στο σύγχρονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό αίτημα της πολυ-πολιτισμικότητας. Ετσι τα αναλυτικά προγράμματα αλλάζουν άρδην από την 1η Δημοτικού έως και την 3η Λυκείου, ώστε η συνείδηση της εθνικής ταυτότητας να αναπτύσσεται παράλληλα με τη συνείδηση της διαπολιτισμικότητας.
Σε ό,τι αφορά τους ενηλίκους αλλοδαπούς, τα υπ. Παιδείας και Εσωτερικών θα προχωρήσουν, μετά την ψήφιση του νόμου για την ιθαγένεια, στην αλλαγή του τρόπου πιστοποίησης της ελληνομάθειας. Πλέον θα παρέχεται απ’ όποιο πανεπιστημιακό ή άλλο ίδρυμα παρέχει εχέγγυα για αδιάβλητες διαδικασίες. Ετσι θα ξεπερασθούν τεχνικά εμπόδια που έχουν στερήσει πολλούς αλλοδαπούς από την πιστοποίηση ελληνομάθειας
Διαβάστε περισσότερα...

Όπως αντιλαμβανόμαστε, το ελληνικό(;) κράτος - σε πάγκόσμια πρωτοτυπία - θα προσλάβει, με δικά μας έξοδα, αλλοδαπούς για να διδάσκουν στα σχολεία στις γλώσσες που καταλαβαίνουν τα μελλοντικά "ελληνόπουλα", όπως σουαχίλι, αραβικά, αλβανικά. Την ίδια στιγμή κλείνουν ελληνικά σχολεία της ομογένειας γιατί το κράτος μας, για λόγους "οικονομίας", κόβει τα κονδύλια πληρωμής των Ελλήνων δασκάλων και καθηγητών, τα οποία ασφαλώς και δεν αναλαμβάνουν τα κράτη όπου βρίσκονται. Παράλληλα θα διευκολύνει και τις εξετάσεις ελληνομάθειας και θα βοηθά ν' αναπτύσσεται η εθνική συνείδηση των αλλοεθνών "ελλήνων".

Οι κυβερνώντες προχωρούν πολύ βιαστικά στον αφελληνισμό της Ελλάδος σε κάθε τομέα. Σπέρνουν ανέμους...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP