30.10.09

5χρονος στο Βιβλίο Γκίνες...

...για το γρηγορότερο περπάτημα με τα χέρια, σε απόσταση 10 μέτρων, κρατώντας μπάλα με τα πόδια.


Ο Giuliano Stroe γυμνάζεται από 2 ετών, ακολουθώντας τον πατέρα του στο γυμναστήριο. Η ρουμανική οικογένεια ζει στην Ιταλία και η εμφάνιση του μικρού σε ένα τηλεοπτικό σόου, τον έκανε διάσημο, ως το δυνατότερο παιδί στον κόσμο.

Αν και οι γιατροί ισχυρίζονται ότι δεν ενδεικνύονται τα βάρη σε αυτήν την τρυφερή ηλικία σωματικής ανάπτυξης, ακροβάτες και αθλητές ενόργανης γυμναστικής ακολουθούν ανάλογο πρόγραμμα εκγύμνασης σε αυτή την ηλικία - αν και όχι με τόσο θεαματικά αποτελέσματα, όσο ο προικισμένος Giuliano.

Το αγοράκι ακολουθεί πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις δυνατότητες και την ηλικία του, ιδιαίτερα χαλαρό και πάντα υπό επίβλεψη.

29.10.09

Μεγάλο Δερείο: Συγκίνηση και υπερηφάνεια


Το σύγχρονο ΟΧΙ είπαν τα Πομακόπουλα του Μεγάλου Δερείου στο Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής

Παρακολουθήσαμε σήμερα την παρέλαση και τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο χωριό Μεγάλο Δέρειο στην ακριτική μας Θράκη. Εκεί όπου η ηρωική δασκάλα Χαρά Νικοπούλου συνεχίζει απτόητη το έργο της. Το "ηρωική" δεν είναι σχήμα λόγου αλλά βρίσκει αληθινά έκφραση στο πρόσωπο αυτής της δασκάλας.

Της δασκάλας που άντεξε
* στις πιέσεις και στους εκβιασμούς του Τουρκικού Προξενείου και των εγκαθέτων του,
* στον ξυλοδαρμό, αλλά στις απειλές ακόμη και για τη ζωή της,
* που άντεξε στις προσπάθειες περιθωριοποίησης και κατασυκοφάντησης της,
και που τώρα μπορεί να καμαρώνει τους μαθητές της να τραγουδάνε το "Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" και να απαγγέλλουν ποιήματα για την εθνική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου.

Παρουσία δεκάδων επισήμων, αλλά κυρίως των εκατοντάδων πομάκων κατοίκων του Μεγάλου Δερείου, χαρήκαμε μία ακόμη χρονιά την όμορφη παρέλαση των μικρών μαθητών, τις καταθέσεις στεφάνων, την απαγγελία ποιημάτων από ΟΛΟΥΣ τους μαθητές του σχολείου και κατασυγκινηθήκαμε ακούγοντάς τους να τραγουδάνε τα τραγούδια και τον εθνικό μας ύμνο κυματίζοντας τις σημαίες τους και πέφτοντας με το πέρας της γιορτής στην αγκαλιά της δασκάλας τους.

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες, αν και δύσκολα μπορούμε να μεταδώσουμε τέτοια έντονη συγκίνηση. Ειλικρινά, αν θέλετε στην επόμενη παρέλαση να δακρύσετε, κάντε τον κόπο και ανεβείτε στο Μεγάλο Δέρειο.


Τέλος,επειδή από ότι φαίνεται πολλοί προσπαθούν να αλλοιώσουν το νόημα της εθνικής μας γιορτής και από "περήφανο-νικηφόρο-ηρωϊκό έπος των Ελλήνων" να τον μετατρέψουν σε μηνύματα για το "περιβάλλον", την "οικονομία" και πολλές "κοινωνικοπολιτικές ασυναρτησίες", εμείς θα βροντοφωνάξουμε σε όλους αυτούς τους φτηνούς "κουλτουριάρηδες" και "πολιτικάντηδες" ότι Η Ελλάδα ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.

Και όσο κι αν κάποιοι προσπαθούνε να μας κάνουν να ξεχάσουμε, εκεί, στα βορειοηπειρωτικά βουνά, θα συνεχίσουν να παραμένουν άταφα τα νεκρά σώματα των χιλιάδων ηρώων μας, περιμένοντας την αναγνώριση της θυσίας τους και την δικαίωση από μια γενιά μπουχτισμένη από ηδονές, υλικά αγαθά και τραγική έλλειψη ιδανικών.

Ίσως μια μέρα, δίπλα στις φωτογραφίες των πολεμιστών του 1940, προστεθούν και σημερινοί ήρωες και ηρωίδες που δεν οπισθοχωρούν στις απειλές και συνεχίζουν να κρατάνε ψηλά το κεφάλι. Και μας κάνουνε αληθινά περήφανους.


Αντιπαρακμή

27.10.09

CSI και Μακεδονία


Το σενάριο του τελευταίου επεισοδίου της δημοφιλέστερης αμερικανικής αστυνομικής σειράς μυστηρίου CSI (που μεταδίδεται μάλιστα σε 74 χώρες) έκρυβε μια ευχάριστη έκπληξη…

Γράφτηκε απ΄ την συμπρωταγωνίστρια του επιτυχημένου σήριαλ Ελληνοαμερικανίδα κ. Μελίνα Κανακαρίδη και είναι γεμάτο από αναφορές στην Μακεδονία, την Ελλάδα και τα Μακεδονικά σύμβολα! Τα σκηνικά που έχουν στηθεί υποτίθεται πως παριστάνουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ενώ γίνονται αναφορές σε θρύλους της Μακεδονίας αλλά και σε ένα απ΄τα μεγαλύτερα μυστήρια της αρχαιότητας, τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου!

Οι σκοπιανοί βέβαια ήδη κατακλύζουν το διαδίκτυο με μηνύματα εναντίον της σειράς....

Αχ, να είχαν οι Έλληνες πολιτικοί, την μισή φιλοπατρία της ελληνικής διασποράς! Θαύματα θα κάναμε σε όλον τον κόσμο! Αλλά αυτοί προτιμάνε την μέθοδο του σκουπίστε, ψεκάστε, τελειώσατε, για τα εθνικά μας θέματα!


Hellenic Revenge

24.10.09

Αφγανιστάν και ναρκωτικά


Σήμερα η παγκόσμια παράνομη αγορά των ναρκωτικών έχει καταστεί μια τρομακτική βιομηχανία κέρδους, που φθάνει τα 320 δις δολάρια ετησίως. Η βιομηχανία αυτή έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Έκθεση στελέχους του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το 2009, αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών στο Αφγανιστάν, ενώ τουλάχιστον 50-60.000 τοξικομανείς βρίσκονται μόνο στην Καμπούλ.

Ο εθισμός στο όπιο έχει εδραιωθεί και σε εκατοντάδες ορεινά, απομακρυσμένα χωριά του Αφγανιστάν, όπου και οι φτωχοί καλλιεργητές. Σε πολλές περιπτώσεις όλο το χωριό - από τα μωρά μέχρι τους πιο ηλικιωμένους - είναι εξαρτημένο από το όπιο. Στη φωτογραφία, στο χωριό Sarab στην επαρχία Badakhshan, ο παππούς Beg προσφέρει στον εγγονό του όπιο.


Υπενθυμίζεται ότι το Αφγανιστάν έχει την μεγαλύτερη παραγωγή οπιούχων παπαρούνων παγκοσμίως και εξάγει το 90% της ηρωίνης που διοχετεύεται στις αγορές όλου του πλανήτη. Ο Αμερικάνικος "πόλεμος κατά των ναρκωτικών" φαντάζει κακόγουστο αστείο στ' αυτιά όσων γνωρίζουν την δραματική αύξηση παραγωγής και εξαγωγής ναρκωτικών σε κάθε χώρα που επενέβησαν.Αρχική πηγή

23.10.09

Τζαβέλαινα: Η Ελληνίδα


Μιά μικρή αναφορά στην Μόσχω Τζαβέλα, τη γριά Τζαβέλαινα, όπως την αναφέρει με σεβασμό η δημοτική παράδοση των Ελλήνων, για τους παλικαρίσιους αγώνες της εναντίον των Τουρκαλβανών που πολέμησαν ό,τι πολυτιμότερο είχε: Την Ελλάδα!

Η Ελλάδα γονατίζει με σεβασμό μπροστά σε όλες τις Τζαβέλαινες παλιές και νεότερες...

Bourimiri

21.10.09

Χωριό πρότυπο οικο-λογικής ανάπτυξης

Πρόκειται για ένα απομακρυσμένο ορεινό χωριό που κατάφερε μετά από συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο να σταθεί όρθιο, αλλά να γίνει πρότυπο ανάπτυξης. H Ανάβρα του νομού Μαγνησίας.Στις δυτικές πλαγιές της Οθρυος, σε υψόμετρο 1.000 μέτρων και σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από την κοντινότερη κωμόπολη (τον Αλμυρό), οι 700 κάτοικοι, όλοι τους κτηνοτρόφοι, απολαμβάνουν εισοδήματα από 30 έως 100 χιλιάδες ευρώ και μια ποιότητα ζωής που μπορεί να συγκριθεί μόνο με την πλούσια Ελβετία. Εδώ ο κόσμος δεν φεύγει προς τα αστικά κέντρα, αλλά επιστρέφει στο χωριό του. Με ποσοστό ανεργίας στο μηδέν και με μέσο όρο ηλικίας τα 40 έτη, ο πληθυσμός διπλασιάστηκε μέσα στα τελευταία 15 χρόνια.

Οι υποδομές του υποδειγματικές: Το αιολικό πάρκο, που δίνει έσοδα 100.000 ευρώ ετησίως στην κοινότητα, τα τρία υπερσύγχρονα κτηνοτροφικά πάρκα, που στεγάζουν το χειμώνα (όταν η Ανάβρα αποκλείεται από τα χιόνια) 25.000 ζώα, το πρότυπο σφαγείο, που θυμίζει χειρουργείο, το διώροφο πάρκινγκ των 60 θέσεων, το γυμναστήριο με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα, τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το λαογραφικό μουσείο και φυσικά το περιβαλλοντικό-πολιτιστικό πάρκο, έκτασης 240 στρεμμάτων. Η κοινωνική μέριμνα κατέχει πρώτιστη θέση: νηπιαγωγείο και δημοτικό του «κουτιού», αγροτικό ιατρείο (πάντοτε στελεχωμένο), δωρεάν στέγαση για τους δασκάλους και τους γιατρούς, «Βοήθεια στο σπίτι», σχεδιασμός για γηροκομείο, ακόμα και για πισίνα!

Πoιο είναι άραγε το μυστικό της επιτυχίας; Πώς μια μειονεκτική περιοχή κατάφερε το «θαύμα»;

Η μάχη με τη μιζέρια άρχισε τις αρχές της δεκαετίας του ‘90, όταν τα ηνία της κοινότητας πήρε ο Δημήτρης Τσουκαλάς, ένας άνθρωπος που άφησε την Αθήνα για να γυρίσει στο χωριό του και να προσφέρει στη γενέτειρά του. Με ένα διάλειμμα 4 χρόνων, είναι από τότε κοινοτάρχης της Ανάβρας. Η κατάσταση που συνάντησε ήταν απελπιστική. Τα γελάδια, οι χοίροι και τα πρόβατα κυκλοφορούσαν ελεύθερα στο χωριό. Στους χωματόδρομους. Δεν υπήρχε πουθενά άσφαλτος. Το χειμώνα περπατούσες μέσα στη λάσπη, το καλοκαίρι η σκόνη σε έπνιγε.

«Προτεραιότητά μας ήταν η κατασκευή κτηνοτροφικών πάρκων για να μπει τέλος στην αναρχία που επικρατούσε. Με φως, νερό και σωστή δόμηση, σταβλίζουν τα ζώα τους το χειμώνα. Τους υπόλοιπους μήνες βόσκουν ελεύθερα στα βουνά. Αυτός είναι και ο λόγος που το κρέας τους φημίζεται για την ξεχωριστή γεύση του. Η κτηνοτροφία είναι η πηγή των εισοδημάτων στην Ανάβρα», λέει ο πρόεδρος της κοινότητας. «Ισως εγώ είμαι ο πιο φτωχός του χωριού, αφού η σύνταξη που παίρνω από τη ΔΕΗ, όπου έφυγα με το βαθμό του επιθεωρητή, κυμαίνεται στα 2.500 ευρώ».

Η πρόοδος συνεχίστηκε με την κατασκευή του σφαγείου βιολογικής γραμμής, το μοναδικό δημόσιο στην Ελλάδα, με πιστοποίηση από τη ΔΗΩ. Ετσι μπήκε τάξη και δημιουργήθηκε η βάση για την ανάπτυξη της βιοκτηνοτροφίας, με συνέπεια οι παραγωγοί να κερδίζουν σημαντικά ποσά από τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με χρήματα της οποίας έγιναν οι παραπάνω υποδομές.

Ξύπνιος, σχολαστικός και με όραμα ο πρόεδρος παρακολουθεί ανελλιπώς κάθε κοινοτικό πρόγραμμα και το εκμεταλλεύεται δεόντως. Το μεγαλύτερο επίτευγμά του, όπως λέει ο ίδιος, είναι ότι κατάφερε να αλλάξει τη νοοτροπία των συγχωριανών του. Στην αρχή έφεραν αντιρρήσεις στα σχέδιά του, αλλά με επιμονή και υπομονή τούς έπεισε. Τώρα τους καλεί να δημιουργήσουν τυποποιητήρια για τα προϊόντα τους, ώστε να ολοκληρωθεί το φάσμα της βιολογικής παραγωγής.

Η Ανάβρα δεν βάσισε την ανάπτυξή της στο κράτος. Ηθελε έσοδα δικά της. Ετσι, πριν από τρία χρόνια ολοκλήρωσε το έργο του αιολικού πάρκου, με τις 20 ανεμογεννήτριες και ανάδοχο την ισπανική εταιρία Gamesa. Το ρεύμα το αγοράζει η ΔΕΗ, ενώ η κοινότητα για τη χρήση του χώρου, που της ανήκει, εισπράττει έως και 100.000 ευρώ το χρόνο. Υπό δημοπράτηση βρίσκεται και η ανάπτυξη υδροηλεκτρικού εργοστασίου, από το νερό των πηγών της Ανάβρας. Από εκεί θα εισπράττονται άλλες 100.000 ευρώ. Η επιστροφή στις ρίζες είναι μια σταθερή πολιτική για τον κ. Τσουκαλά. Για να ενισχυθεί κι άλλο ο πληθυσμός, έκανε επέκταση του οικισμού και δίνει οικόπεδα σε άστεγους δημότες στο μισό της αντικειμενικής τους αξίας και με αποπληρωμή σε 5 δόσεις.

«Δεν μας λείπει τίποτα. Εγώ, παρόλο που γεννήθηκα στην Αθήνα, ήρθα στο χωριό των γονιών μου, μόλις γνώρισα εδώ, κατά τη διάρκεια των διακοπών, το σύζυγό μου τον Παναγιώτη. Κάναμε τρία παιδιά. Δουλεύουμε με τον άνδρα μου φροντίζοντας τα 100 γελάδια που έχουμε. Πηγαίνουμε γυμναστήριο, πίνουμε τα τσιπουράκια μας στις 5 ταβέρνες του χωριού και αν θέλουμε νυχτερινή ζωή πεταγόμαστε μέχρι τον Δομοκό ή τον Αλμυρό», λέει η Νίκη Μηλιώνη.

Οι ηλικιωμένοι αισθάνονται ασφάλεια με τη μόνιμη παρουσία της αγροτικής γιατρού. Η Ελένη Τριανταφύλλου δέχεται 8 με 9 άτομα καθημερινά στο ιατρείο. Πήγε στην Ανάβρα στις 5 Αυγούστου και για τους επόμενους 9 μήνες που θα μείνει εκεί νιώθει τυχερή που βρέθηκε σε ένα τόσο φιλικό περιβάλλον. Μάλιστα, δεν επιβαρύνεται από την τσέπη της, γιατί μένει σε διαμέρισμα που της παραχώρησε η κοινότητα (όπως και οι τρεις δάσκαλοι).

Ο Αποστόλης Καπέλος και ο Πολύζος Κανατούλης είναι δυο νέοι κτηνοτρόφοι. Παίκτες στην ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού (Α.Ο. ΟΘΡΥΣ), κάθονται στο καφενείο και συζητούν πώς θα αντιμετωπίσουν τον ΔΟΜΟΚΟ, την ισχυρότερη ομάδα της περιοχής. Περηφανεύονται για την προαγωγή στην Α’ Ερασιτεχνική, αλλά και για τα επιτεύγματα του χωριού τους. «Να πάτε να δείτε το περιβαλλοντικό πάρκο», μας λένε. Συναντάμε έναν παράδεισο. Αιωνόβια πλατάνια, σε μια διαδρομή πέντε χιλιομέτρων, με γεφύρια, παιδικές χαρές, πετρόκτιστη διακόσμηση και με τους λαγούς και τα ελάφια να ξεπετάγονται μέσα από τα ξέφωτα, με φόντο τον υδάτινο κόσμο του Ενιππέα (παραπόταμου του Πηνειού). Εδώ κρατάει ακόμα το έθιμο της δρυστέλας, όπου οι νοικοκυραίοι πλένουν ρούχα και χαλιά με τα ορμητικά νερά των πηγών. Μια περιφραγμένη έκταση, συνολικού εμβαδού 240 στρεμμάτων, που αποτελεί ταυτόχρονα και μουσείο παράδοσης. Αλλη μια ευκαιρία για να εισπράττει η κοινότητα έσοδα, καθώς πολλά σχολεία εκδηλώνουν ενδιαφέρον για επίσκεψη και αναμένεται να μπει συμβολικό εισιτήριο για τα έξοδα συντήρησής του.

Το πλέον μεγαλόπνοο σχέδιο, αυτή την περίοδο, είναι η επικείμενη εγκατάσταση συστήματος τηλεθέρμανσης. Με προϋπολογισμό 1.700.000 ευρώ (από ευρωπαϊκά κονδύλια) και με μελέτη από το ΤΕΙ Κοζάνης η Περιφέρεια έχει πει ήδη το «ναι». Ενας κεντρικός λέβητας θα τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του χωριού και από εκεί θα διοχετεύονται υπόγειοι αγωγοί από τους δρόμους της Ανάβρας με καυτό νερό. Το κάθε σπίτι θα συνδέεται με το σύστημα και θα έχει ολόκληρο το χειμώνα ζεστό νερό και θέρμανση, με μια ελάχιστη επιβάρυνση. Θα λειτουργεί με την καύση βιομάζας (κοπριές των ζώων, ξερά φύλλα, άχυρο κ.ά).

Όταν ο δημοτικός άρχων έχει όραμα, ικανότητες και αγάπη για τον τόπο του...

Πώς να φτάσετε
Η Ανάβρα βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ, τόσο από τη Λαμία όσο και από τον Αλμυρό στα βόρειοανατολικά. Από την Αθήνα απέχει περίπου 250 χλμ.
Aυτοκίνητο
Από Αθήνα:
Μέσω Εθνικής Οδού (Ε75) φτάνετε στη Λαμία και από εκεί μέσω του εθνικού επαρχιακού δικτύου (Ε65) ακολουθείτε την κατεύθυνση προς Δομοκό. Σε απόσταση 22 χιλιομέτρων υπάρχει διασταύρωση με σήμανση προς Ανάβρα. Στρίβετε δεξιά και αφού περάσετε τα χωριά: Παλαμάς, Μακρολείβαδο, Μελιταία και Φιλιαδόνα (Χιλιαδού) φθάνετε στον προορισμό σας!
Από Θεσσαλονίκη:
Μέσω Εθνικής Οδού (Ε75) φθάνετε στον Αλμυρό. Τον διασχίζετε με κατεύθυνση προς Ευξεινούπολη και ακολουθώντας τις ειδικές σημάνσεις προς Ανάβρα, φτάνετε στον προορισμό σας αφού έχετε διανύσει περίπου 40 χιλιόμετρα και έχετε περάσει τα χωριά: Ευξεινούπολη, Νεράιδα και Νεοχωράκι.
Λεωφορείο ΚΤΕΛ
Υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια προς Λαμία με αναχώρηση από το σταθμό υπεραστικών λεωφορείων της οδού Λιοσίων και από τον Αλμυρό. Από Λαμία υπάρχουν δρομολόγια προς Ανάβρα καθημερινά. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα τοπικά γραφεία του ΚΤΕΛ Φθιώτιδος.

Αρχική πηγή

20.10.09

Το τέλος της Ελλάδος


Την παροχή του δικαιώματος του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι για τους μετανάστες στις εκλογές της τοπικής αυτοδικοίκησης προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης.
Στα πλαίσια των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο κ. Ραγκούσης τόνισε ότι θα αφορά σε μετανάστες δεύτερης γενιάς και όσους έχουν συμπληρώσει πενταετία παραμονής στη χώρα, στο πρότυπο των ρυθμίσεων που ακολουθούν άλλες χώρες της Ε.Ε. Στόχος είναι να ψηφίσουν στις επόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Ο υπουργός υποσχέθηκε ευρείες αλλαγές στη μεταναστευτική πολιτική. Μεταξύ άλλων προανήγγειλε και τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας σε παιδιά που μεγάλωσαν στην Ελλάδα. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ραγκούσης, την ελληνική ιθαγένεια θα αποκτούν παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα και των οποίων οι γονείς ήδη ζούσαν κάποιο διάστημα στη χώρα, αλλά και σε παιδιά που μετείχαν της ελληνικής παιδείας, πηγαίνοντας σε ελληνικό σχολείο για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα.

Η μείωση κάτω του 1% των γεννήσεων και η αύξηση του πληθυσμού με τους νόμιμους σε λίγο λαθρομετανάστες θα φέρουν και τα μειονοτικά Κόμματα. Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα; Απλά θα μετατραπεί σε μια Πολυεθνική Χώρα μέσα στην οποία οι μειονότητες, και μεταξύ τους η Ελληνική, θα προσπαθούν να επιβιώσουν. Ακούγεται εξωφρενικό, ρατσιστικό, παράλογο κ.λ.π.;

Ο Πρωθυπουργός της Χώρας καταφέρθηκε εναντίον της Αστυνομίας κατηγορώντας την ότι σκότωσε Πακιστανό μετανάστη στη Νίκαια πρίν τελειώσει η ανάκριση και που όπως φαίνεται δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Χρυσοχοϊδης την επομένη προσπάθησε να τα μπαλώσει. Το αποτέλεσμα ήταν οι αναρχικοί να καταλάβουν το Δημαρχείο της Νίκαιας, να αναρτήσουν Πακιστανικές σημαίες και να πετάνε πέτρες στους Αστυνομικούς. Κανένας από δαύτους δεν μίλησε για τα προβλήματα των Ελλήνων από τους λαθραίους. Υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είχε μιλήσει προεκλογικά στην Πακιστανική Κοινότητα.

Ο Χρυσοχοϊδης άνοιξε τις πόρτες σε πρώτη φάση σε 1200 λαθρομετανάστες για να...ξαναγυρίσουν στην Ομόνοια. Κατηγόρησε Έλληνες κατοίκους του Κέντρου ότι ζητούν άδειες οπλοφορίας για να προστατευθούν από τις ορδές του Αττίλα. Δηλαδή οι αστυνομικοί που περιπολούν στο Κέντρο απλά θα διώχνουν τους αλλοδαπούς από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο;

Αθηναίος
Τα σχέδια εξουσιαστών, διεθνιστών και ..."εθνιστών"
για την Πατρίδα και τον Λαό μας

ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!

19.10.09

Ισπανία: OXI στην ελεύθερη άμβλωση


Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ισπανοί μετείχαν το Σάββατο σε διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά του νομοσχεδίου για την ελευθερία στην άμβλωση, που προτείνει η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

"Μετέχουν τουλάχιστον ένα με ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι", είπε ο Βίκτορ Γκάγκο, υπεύθυνος Τύπου της καθολικής οργάνωσης HazteOir, ενώ η νομαρχία της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ανήλθε σε 1,2 εκατομμύριο διαδηλωτές. Οι Ισπανοί που έλαβαν μέρος στη μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Θαπατέρο, είχαν την υποστήριξη των Εθνικιστών, της εκκλησίας και των δεξιών κομμάτων.

Το νομοσχέδιο, μεταρρύθμιση ενός νόμου του 1985 που επέτρεπε την άμβλωση μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προβλέπει πλήρη ελευθερία στην άμβλωση μέσα στο διάστημα των 14 εβδομάδων της κύησης, ακόμη και για ανήλικες χωρίς την συγκατάθεση του γονέα. Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από το υπουργικό συμβούλιο και θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο από το Νοέμβριο, είναι εναρμονισμένο με τις αντίστοιχες ισχύουσες νομοθεσίες στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Τις ίδιες χώρες που αναγνωρίζουν γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και τους επιτρέπουν την υιοθεσία παιδιών.

Σε περίπτωση που γίνει νόμος του κράτους, πράγμα που θεωρείται σχεδόν βέβαιο παρά τις αντιδράσεις εκατομμυρίων*, οι γυναίκες που ζουν στην Ισπανία θα μπορούν ελεύθερα να κάνουν έκτρωση μέσα στο διάστημα των πρώτων 14 εβδομάδων της κύησης και, κατ΄εξαίρεση, έως την 22η εβδομάδα της κύησης σε περίπτωση "κινδύνου για τη ζωή και την υγεία της μητέρας" ή "σοβαρών ανωμαλιών του εμβρύου". Θα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό χρόνου σε περίπτωση "εξαιρετικά σοβαρής και ανίατης νόσου του εμβρύου". Μάλιστα, σε περιπτώσεις ανηλίκων 16 χρονών και πάνω, που προσέρχονται για άμβλωση στα ιατρεία, δεν θα απαιτείται καν συγκατάθεση γονέα.

Σήμερα η άμβλωση επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση βιασμού (έως τη 12η εβδομάδα της κύησης), δυσμορφιών του εμβρύου (έως τη 22η εβδομάδα) και "κινδύνου για τη φυσική και ψυχική υγεία της μητέρας" (χωρίς περιορισμό χρόνου).

*Εκτός τις επαναλαμβανόμενες ογκώδεις συγκεντρώσεις και σε δημοσκοπήσεις, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, αντίθετη στο "δικαίωμα" των κοριτσιών ηλικίας 16 ετών να προχωρούν σε άμβλωση χωρίς γονική συναίνεση εμφανίζεται η πλειοψηφία των Ισπανών. Το 64% των Ισπανών αντιτίθεται πλήρως στις προθέσεις της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το μέτρο αυτό με νόμο. Ακόμη και οι "προοδευτικοί" σοσιαλιστές ψηφοφόροι του Θαπατέρο αντιτίθονται σε ποσοστό 56%. Οι λεγόμενοι "συντηρητικοί" αντιτίθονται σε ποσοστό που αγγίζει το 100%. Αλλά ο ισπανός πρωθυπουργός φάνηκε αποφασισμένος να εκτελέσει τα σχέδια της (παγκόσμιας) κυβέρνησης και σχολίασε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι “δεν πρέπει κανείς να παρεμβαίνει στις ελεύθερες και προσωπικές αποφάσεις μιας γυναίκας”. Να υποθέσουμε ότι το ίδιο "επιχείρημα" θα επικαλεστεί και για νομοσχέδια ελεύθερης διακίνησης και χρήσης σκληρών ναρκωτικών - και από 16χρονα;

Διαβάστε: Η έκτρωση είναι έγκλημα κατά της Φυλής

18.10.09

Δεν αναγνωρίζουν τον τίτλο της επειδή είναι... λευκή


Η «βασίλισσα ομορφιάς» ενός αμερικανικού πανεπιστημίου, οι μαθητές του οποίου είναι στην πλειοψηφία τους μαύροι, έγραψε στον πρόεδρο Obama για να ζητήσει την υποστήριξή του, καθώς στην πανεπιστημιούπολη δεν αναγνωρίζουν τον τίτλο ομορφιάς της επειδή είναι άσπρη!

Η Nikole Churchil, η οποία όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεγάλωσε στη Χαβάη, απέστειλε γράμμα στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα όταν και έγινε η πρώτη μη μαύρη που κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς στο πανεπιστήμιο του Χάμπτον της Βιρτζίνια.

«Θα ήταν εύκολο να πω ότι ορισμένοι δεν αποδέχονται τον τίτλο μου, επειδή δεν έχω τα απαραίτητα προσόντα. Αλλά ο αληθινός λόγος είναι το χρώμα του δέρματός μου. Δεν είμαι αφρο-αμερικανή», έγραψε η φοιτήτρια στο γράμμα της, το οποίο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Η Nikole ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου, προτείνοντάς του να επισκεφθεί το πανεπιστήμιο, για να πείσει τους φοιτητές να πάψουν να εστιάζουν στο χρώμα του δέρματος και να αμφισβητούν τις ικανότητές της στο διαγωνισμό ομορφιάς, αλλά κυρίως να τους πείσει να είναι υπερήφανοι για τη διαφορετικότητα της κοινωνίας μέσω της πολυμορφίας. Πολλοί συμφοιτητές της ισχυρίζονται ότι από την στιγμή που ο τίτλος εκπροσωπεί ένα πανεπιστήμιο αφροαμερικάνων, θα έπρεπε να τον κατέχει αφροαμερικανή, ως αντιπροσωπευτικότερο δείγμα των εκεί φοιτητών.

Η απόφασή της να στείλει γράμμα στον πρόεδρο Obama προκάλεσε νέες αντιδράσεις στο Χάμπτον, πράγμα που την ανάγκασε να ζητήσει συγγνώμη για την ενέργειά της...

 

17.10.09

"Κόψε το λαιμό σου, εγώ θέλω τεχνοτροπία στο ταβάνι!"


Κάνοντας ζάπινγκ πέσαμε στην εκπομπή του Alpha όπου ο οικονομικός σύμβουλος του καναλιού Νίκος Σαμοϊλης πηγαίνει σε οικογένειες με σοβαρά προβλήματα και προσπαθεί να τους βρει λύσεις. Αρχικά μας φάνηκε απλοϊκό το όλο σκηνικό με τον σύμβουλο, αφού σημειώνει τα έσοδα και έξοδα να λέει τα πιο προφανή και αυτονόητα. Δηλ. είπε σε ένα ζευγάρι με τρία παιδιά που χρωστάει 50.000 ευρώ και μένει σε σπίτι στην Γλυφάδα με ενοίκιο 735 ευρώ (τα οποία έχει να πληρώσει κάνα χρόνο) να πάει στο σπίτι που έχει στην ιδιοκτησία του και είναι ακατοίκητο. Είπε επίσης στην σύζυγο ότι πρέπει και αυτή να συνεισφέρει και να πιάσει δουλειά. Καλά μεγάλε ο Στίγκλιτς είσαι;

Τα καλύτερα όμως έρχονταν...
Ο Νίκος Σαμοίλης πήγε με το ζευγάρι στο ιδιόκτητο σπίτι που είναι στο Κερατσίνι, το οποίο μόλις είδε η σύζυγος έπαθε πολιτισμικό σοκ. Τους είπε ότι θα τους φέρει ένα ειδικό να του πουν τι ανακαινίσεις χρειάζονται για να πάνε να μείνουν εκεί. Η σύζυγος με τα πολλά δέχτηκε να επιστρέψει, αν γίνουν κάποιες αλλαγές. Ξεκίνησε να λέει στον ειδικό τι θέλει και, όπως διαπιστώθηκε, ουσιαστικά ζητούσε να γκρεμιστεί το σπίτι και να χτιστεί ένα καινούργιο! Η (φιλική) προσφορά του ειδικού για όλα αυτά που ζητούσε η κυρία ήταν 70.000 ευρώ. Και εδώ αρχίζει το σόου...

Ο σύζυγος έχει πειστεί ότι πρέπει να μετακομίσουν και εκεί παρεμβαίνει να βοηθήσει ο σύμβουλος και λέει "Eδώ κυρία μου χρωστάτε 50 χιλιάρικα και 13 νοίκια και λέμε πώς να σωθεί η κατάσταση, μήπως να δούμε κάποιες απλές εργασίες συντήρησης του σπιτιού, ώστε να μπείτε άμεσα μέσα και να μειώσετε τα έξοδα σας, και μετά βλέπουμε;". Απαντά αυτή "E ναι, αλλά χωρίς αυτά που λέω δεν μπορώ να μείνω. Άντε να μην φτιάξουμε τα ταβάνια με τις τεχνοτροπίε, που έχω σκεφτεί, αλλά το πάτωμα αν δεν έχει μωσαϊκό και μαρμαρίνη εγώ δεν έρχομαι!" Τεχνοτροπία στο ταβάνι στο Κερατσίνι!!! Και καπάκι η ντεκαπάζ θεά σηκώνεται από το τραπέζι λέγοντας ότι "Eγώ δεν δουλεύω! Aς βρει δεύτερη, τρίτη, τέταρτη δουλειά ο άντρας μου και γενικά ας κάνει ό,τι νομίζει για να λυθούν τα προβλήματα".

Ο σύμβουλος τότε σηκώνεται από το τραπέζι, λέγοντας ότι ο ρόλος του τελείωσε εκεί και άφησε το ζευγάρι στα πρόθυρα του διαζυγίου! Αν δεν έπεφταν οι τίτλοι τέλους, είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι θα ξεπεταχτεί από μια γωνία ο Αντρέας Μικρούτσικος για να συνεχιστεί η εκπομπή με τα νέα δεδομένα που είχαν προκύψει!
Δεν χάνουμε το επόμενο επεισόδιο με τίποτε.
Πηγή

Μ.Γ.: Τί να πρωτοσχολιάσει κανείς σε μια τέτοια νοοτροπία γυναίκας; Αντί σύντροφος, συνοδοιπόρος και στήριγμα του άντρα της, γίνεται βραχνάς και εταίρα, φέρνοντάς τον σε απόγνωση. Γυναίκες καταναλωτικά θύματα, που αξιολογούν την φιγούρα των αντικειμένων υψηλότερα από τις υγιείς οικογενειακές σχέσεις.

Διευκρινίζουμε ότι δεν παρακολουθήσαμε την εκπομπή και κρίνουμε από την ανωτέρω περιγραφή της. Εάν δεν ήταν στημένο, για λόγους τηλεθέασης, ήταν σίγουρα ένα καλό παράδειγμα συμπεριφοράς προς αποφυγή για όσες γυναίκες το παρακολούθησαν.

16.10.09

Θάνατος από βασανιστήρια ή νέα πλαστή ιστορία;


Επικοινωνιακό πραξικόπημα αλά «σκισμένο κοράνι»
και η ιστορία του Μοχάμεντ!
Η soft power Νέας Τάξης χύνει πλαστά δάκρυα
για πλαστές ιστορίες

Το γραφείο τύπου του στρατού της πέμπτης φάλαγγας της Νέας Τάξης εξαπέλυσε νέα επικοινωνιακή επίθεση για να διευκολύνει τους ανθρώπους της στην κυβέρνηση να προωθήσουν γρήγορα τις «ριζοσπαστικές αλλαγές» που τους ενδιαφέρουν. Οι επαγγελματίες θρηνωδοί, γράφουν στο διαδύκτιο:
«Με τις κομματικές ιαχές να ηχούν ακόμη στα αφτιά μου και με τα μάτια στραμμένα για το πόσο το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα επηρεάσει το πορτοφόλι μου, ξέχασα να είμαι άνθρωπος. Σκοτώσαν τον Μοχάμεντ. Τον «έφαγαν» λέει σε ένα υπόγειο υπάλληλοι του κράτους που εγώ πληρώνω. Σκοτώσαν τον Μοχάμεντ και εμείς καθόμαστε να κοιτάμε τα e-mail μας και..να αλληλοδιαβαζόμαστε σαν να είναι μία συνηθισμένη είδηση ο θάνατος από βασανιστήρια».

Τέτοιο κακό μας βρήκε! Και πρέπει όλοι «σαν άνθρωποι» να πάρουμε τη θέση που επιθυμούν οι «σεναριογράφοι» της νέας τάξης.

Τέτοια πλαστά επικοινωνιακά κείμενα έχουμε δει πολλά τελευταία. Θυμίζω την «επιστολή των παιδιών» που ανήκαν στην παρέα του 15χρονου, στα Δεκεμβριανά, («Μην σκοτώνετε τα όνειρά μας»), που δημοσιεύτηκε (υποχρεωτικά) από τα ΜΜΕ των εργολάβων και τα μπλόγκ της πέμπτης φάλαγγας, τα ψευδορεπορτάζ για την "καταστροφή του Κορανίου" του πράκτορα Ατάκ, που απεδείχθει ότι δεν ήταν «Κοράνι», και τις κραυγές (περί κου-κλουξ-κλάν) για την σύλληψη από κτηνοτρόφους στην Ηλεία των ζωοκλεπτών που ρήμαζαν το κοπάδι τους.

Το νέο σενάριο στήθηκε μόλις πληροφορήθηκαν οι υπηρεσίες και τα κυκλώματα τον θάνατο ενός λαθρομετανάστη, στις 9 Οκτωβρίου, που είχε συλληφθεί τις 27 Σεπτεμβρίου. Στις 11 Οκτωβρίου, σε συντονισμό με την έκθεση της Human Rights Watch, το «Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων» και το Indymedia κατάγγειλαν «θάνατο μετανάστη μετά από αστυνομικό ξυλοδαρμό». Σύμφωνα με το «Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών», ο Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας στις 26 Σεπτεμβρίου, αφού «υπέστη ξυλοδαρμό από αστυνομικούς στο σπίτι του». Στο τμήμα, σύμφωνα με την οργάνωση, ο Μ.Αντίφ «υπέστη βασανισμούς τύπου Αμπού Γκράιμπ», εξαιτίας των οποίων κατέληξε στις 9 Οκτωβρίου. Ο θάνατός του, σύμφωνα με το Δίκτυο, οφείλεται στον «αστυνομικό ξυλοδαρμό». Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου θα διοργανωθεί πορεία, όπως και με τον πράκτορα Ατάκ και την δήθεν "προσβολή του Κορανίου", που δεν ήταν Κοράνι. Σχεδόν ταυτόχρονα δημοσιεύτηκε έρευνά της Human Rights Watch, που ζητάει από την Επιτροπή να ασκήσει πίεση στην ελληνική κυβέρνηση για «να σταματήσει την κακομεταχείριση μεταναστών», κάνοντας λόγο για καταπάτηση των δικαιωμάτων των ατόμων που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα.

Tα γεγονότα λένε:
Ο Μοχάμεντ Καμράν Αντίφ οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Νίκαιας στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά από καταγγελία ομοεθνών του ότι ήταν μεθυσμένος και τους απειλούσε. Το πρωί της 27ης Σεπτεμβρίου τον πήγαν στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, που τον άφησαν (ως συνήθως) ελεύθερο. Στον ανακριτή και τον εισαγγελέα, ούτε αποθανών, ούτε ο δικηγόρος του (από το γνωστό κύκλωμα), έκαναν καταγγελία για κακοποίηση. Ο «Μοχάμεντ» από τις 27 Σεπτεμβρίου δεν πήγε σε κανένα από τα (τζάμπα) νοσοκομεία, που περιθάλπονται οι λαθρομετανάστες - αλλά όχι οι Έλληνες. Στις 9 Οκτωβρίου, πέθανε ή κάποιοι τον σκότωσαν. Ιατροδικαστική έκθεση δεν υπάρχει.

-Γιατί ο άτυχος λαθρομετανάστης δεν πήγε στα (δωρεάν) νοσοκομεία επί 13 μέρες;
-Γιατί ξεκίνησε ο θόρυβος στις 11 Οκτωβρίου;
-Γιατί πέθανε;
Την απάντηση μπορεί να την ξέρει η Μαφία που απάγει και κακοποιεί όσους δεν πλήρωσαν τον… ναύλο. Μπορεί να την ξέρει και η πέμπτη φάλαγγα.

Η καταγγελία-μαϊμού του «Δίκτυου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων» και του Indymedia στις 11 Οκτωβρίου είναι ένα επικοινωνιακό πραξικόπημα, που συντονίστηκε με την έκθεση της Human Rights Watch, που ζητάει από την νέα ελληνική κυβέρνηση «να σταματήσει την κακομεταχείριση μεταναστών». Στόχος το τζαμί στον Ελαιώνα, το μουσουλμανικό νεκροταφείο, οι ιθαγένειες και οι λαθροψηφοφόροι.

Το επείγον το περιγράφει η «Καθημερινή»:
«Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ έχει προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα εξορθολογήσει τη διαδικασία χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας σύμφωνα με τις αρχές του κράτους δικαίου. Υποσχέθηκε κτήση της ελληνικής ιθαγένειας για τα παιδιά μεταναστών που γεννιούνται στη χώρα και όσα έχουν συμπληρώσει τριετία στην ελληνική εκπαίδευση. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η ιθαγένεια χιλιάδων μεταναστών 2ης και 3ης γενιάς τίθεται και πάλι στο τραπέζι. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νέα κυβέρνηση θα προχωρήσει, εν είδη πρώτου βήματος, στη χορήγηση ιθαγένειας σε όσους έχουν συμπληρώσει τρία συνεχή χρόνια στην ελληνική εκπαίδευση.»


Σπύρος Χατζάρας
Δελτίο των 11

15.10.09

Μαθητικές καταλήψεις και ανατροπές


"Γιατί έτσι μας αρέση... ΚΑΤΑΛΙΠΣΥ - ΠΟΥΛΛΑΜΕ ΤΡΕΛΛΛΑ"
(με τα άλφα κυκλωμένα, σήμα κατατεθέν της αναρχίας)

Οι μαθητές του Λυκείου Μελίκης Ημαθίας εντάχθηκαν με (ανορθόγραφη) ειλικρίνεια στη νέα σχολική μόδα "δέκα μέρες μάθημα-κατάληψη αορίστου χρόνου-πέντε μέρες μάθημα- κατάληψη αορίστου χρόνου". Η πλειοψηφία των υπόλοιπων αυξανόμενων υπό κατάληψη σχολείων έχουν πιο ...δημοσιοσχεσίτες μαθητές, που προφασίζονται έστω κάποια αιτήματα - όλα ανέφικτης πραγμάτωσης συνήθως.

Σε ένα σχολείο της Αγίας Παρασκευής Αττικής όμως η απόπειρα ενός... γονιού(!) να οδηγήσει τους μαθητές σε κατάληψή του πήρε διαφορετική τροπή. Αντιγράφουμε από την ηλεκτρονική εφημερίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:
Η «ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Το Κίνημά μας δεν τίθεται γενικώς εναντίον των καταλήψεων. Διαχωρίζει όμως την θέση του από καταλήψεις για απίθανους λόγους και φυσικά από τις περιπτώσεις όπου καταγράφονται ζημιές που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος. Προ 3 ημερών λοιπόν, σε λύκειο της Αγ.Παρασκευής, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για υψίστης σημασίας -ως είθισται- αιτίες (οι τουαλέτες δεν έχουν ζεστό νερό, δεν υπάρχει καπνιστήριο, το κυλικείο δεν έχει σουβλάκια κλπ.) έγιναν ζημιές και καταστροφές -πάλι ως είθισται. Στο συγκεκριμένο σχολείο όμως, οι καθηγητές επιλήφθηκαν του θέματος και οι υπαίτιοι των καταστροφών τιμωρήθηκαν με αποβολή από το συγκεκριμένο σχολείο. Προχθές, ο πατέρας μιας αποβληθείσας μαθήτριας (ο οποίος πέρυσι στην μαθητική παρέλαση διένειμε μαζί με άλλους έντυπα κατά των «φασιστικών» παρελάσεων) προσήλθε στο σχολείο και με φυλλάδια καλούσε τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα και άλλα τέτοια «επαναστατικά». Στο εν λόγω σχολείο όμως οι αριστεριστές δεν «παίζουν μπάλα»μόνοι τους. Υπάρχει και η φωνή της αντίστασης.

Σε ελάχιστο χρόνο ένας μαθητής, φίλος του Κινήματος, πήγε στο σπίτι του και έφερε αυτοκόλλητα και φειγ βολάν από το προεκλογικό μας υλικό. Μαζί με άλλους συμμαθητές του και αφού με μαρκαδόρο έκαναν «εικαστική» παρέμβαση στα αυτοκόλλητα (το «ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ» έγινε «ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ»), γέμισαν το προαύλιο προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού σε μεγάλη μερίδα των μαθητών, ενώ δεν έλειψε και η αναφώνηση του γνωστού συνθήματος «ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Μπροστά σε αυτήν απροσδόκητη αυθόρμητη αντίδραση και με κίνδυνο να εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση, οι αριστεροπατέρες αποφάσισαν να αναβάλουν την ψευτοεπανάσταση για άλλο σχολείο.

Η παντοδυναμία που νομίζατε ότι είχατε τελείωσε κύριοι. Πηγαίνετε τώρα να κλαφτείτε στον Καλομοίρη, στην Διαμαντοπούλου και στον Χρυσοχοϊδη όπως είναι η τακτική σας.

Περαστικά σας!!!

13.10.09

13 Οκτωβρίου 1904: Θάνατος Παύλου Μελά


Διατηρώντας την Ιστορική Μνήμη, παραθέτουμε αποσπάσματα από το βιβλίο του Γερμανού Καραβαγγέλη “Απομνημονεύματα. Ο Μακεδονικός αγών”, για την περιπέτεια της σωρού του ήρωα και την στάση της συζύγου του, Ναταλίας Δραγούμη-Μελά, μετά τον θάνατό του:
Μόλις έμαθα το τραγικό γεγονός ειδοποίησα αμέσως τους αιχμαλώτους στη φυλακή να κρατήσουν μυστικό το όνομα του αρχηγού των με την ιδέα ότι θα έμενε κρυφός ο θάνατος του Μελά. Και συγχρόνως έστειλα ένα νέο Δίνε από τη Στάτιστα να πάη και να μεταφέρη στην Καστοριά αντί γενναίας αμοιβής το σώμα του Μελά για να το θάψω. Αλλά τηλεγραφικώς είχε ειδοποιηθεί από το Προξενείο το Υπουργείο και η οικογένειά του για το φρικτό δυστύχημα και ο κόσμος στην Αθήνα ήταν ανάστατος. Η τουρκική κυβέρνησις έμαθε από τηλεγραφήματα από τας Αθήνας ότι έπεσε ο Μελάς, ο γαμπρός του Δραγούμη (είχε γίνει μεγάλος θόρυβος στον Τύπο), και διέταξε τηλεγραφικώς τις αρχές να εξετάσουν καλύτερα τα συμβάντα και ν’ ανακαλύψουν το σώμα του σκοτωμένου.

Μυρμηκιά στρατού έφτασε στη Στάτιστα την ίδια σχεδόν στιγμή που είχε φτάσει και ο Δίνε κι έτσι αυτός μη προφταίνοντας πια να μεταφέρη ολόκληρο το σώμα έκοψε το κεφάλι και το μετέφερε στο Πισοδέρι όπου το έθαψαν στην εκκλησία. Ο στρατός ανακάλυψε το ακέφαλο σώμα και το μετέφερε στην Καστοριά...

...Για να μ’ αναγκάση να πω το πραγματικό όνομα, επειδή και η κυβέρνησις και το παλάτι περιμέναν εναγωνίως να μάθουν το αποτέλεσμα, ο καϊμακάμης εδήλωσε ότι ο σκοτωμένος είναι Βούλγαρος και θα φέρη από το Απόσκεπο βουλγαρόπαπα για να τον θάψουν οι Βούλγαροι σε βουλγάρικο χωριό. Του απάντησα ότι το όνομα είναι ελληνικό, τα γράμματα ήταν μεν συνθηματικά αλλά μέσα σ’ αυτά ήταν και μερικά ελληνικά γραμμένα, ανώνυμα κι αυτά, κανένα όμως βουλγάρικο. Επομένως ο σκοτωμένος ήταν Έλληνας κι έπρεπε να μου τον παραδώση για να εκτελέσω τα τελευταία προς αυτόν καθήκοντα. Αυτός όμως επέμενε μέχρις εσχάτων να παραδώση το σώμα στους Βουλγάρους.

Τότε βλέποντας την επιμονή του ειδοποίησα κρυφά τη νεολαία της Καστοριάς να τρέξη στο Διοικητήριο και με φωνές να απαιτή το σώμα του Έλληνα οπλαρχηγού για να το θάψη. Αμέσως φθάσαν εκατοντάδες πολλές στην αυλή του Διοικητηρίου και σύμφωνα με τις οδηγίες μου φωνάζαν ότι θα παραλάβουν το σώμα του Έλληνα. Έγινε πολύς θόρυβος μα ο καϊμακάμης ήταν ανένδοτος. Τότε έξω φρενών βγήκα από το Διοικητήριο και πήγα στο απέναντι σπίτι του Μιμτάσμπεη όπου ήταν μαζεμένοι όλοι οι μπέηδες της Καστοριάς και τους ανέφερα την αθλία στάσι του καϊμακάμη και δείχνοντας το απέναντι συναθροισμένο πλήθος τους είπα ότι θα χυθή πολύ αίμα στην Καστοριά, γιατί ο ελληνικός λαός είναι μεθυσμένος, και πολύ δίκαια, από αγανάκτησι, και είμαστε αποφασισμένοι κι εγώ και ο λαός μου να πέσουμε απάνω στο πτώμα του Τζέτζα. Και μαζί μας βέβαια θα πέσουν και πολλοί Τούρκοι...

Ήμουν αποφασισμένος να μη φύγω από το Διοικητήριο ζωντανός, αν δεν πάρω το σώμα του Μελά. Ευτυχώς οι μπέηδες επείστηκαν στα λόγια μου, ανέβηκαν εν σώματι στο Διοικητήριο κι εδήλωσαν στον καϊμακάμη ότι πρέπει να παραδώση το σώμα σε μένα ή να φύγη από την Καστοριά. Μπροστά στο δίλημμα αυτό, γιατί οι μπέηδες ήταν πανίσχυροι στον τόπο, ισχυρότεροι κι από τον καϊμακάμη, αναγκάστηκε να μου παραδώση το σώμα την ώρα πια που άρχιζε να σκοτεινιάζη. Το μετέφερα αμέσως στο μητροπολιτικό μέγαρο και κείνη τη νύχτα δεν κοιμηθήκαμε διόλου. Το θρηνήσαμε όλη την νύχτα και την άλλη μέρα πολύ πρωί, όπως είχα υποσχεθεί στον καϊμακάμη, το έθαψα με λίγους ανθρώπους της εμπιστοσύνης μου, για να αποφύγω άλλους θορύβους και συγχύσεις του λαού. Τον έθαψα στο νεκροταφείο αντίκρυ από τη Μητρόπολι. Την ίδια ώρα και δω στην Αθήνα γινόντουσαν μνημόσυνα και μεγάλος πάταγος, πράγμα που εγώ ακόμα το αγνοούσα...

Ύστερα από λίγο καιρό με ειδοποίησε η κυρία Ναταλία Μελά ότι επιθυμεί να έρθη στην Καστοριά να προσκυνήσει τον τάφο του. Εμείναμε σύμφωνοι να έρθη, όχι βέβαια ως γυναίκα του Μελά μα ως Ελληνίδα απλώς, αν και πολλοί Έλληνες της Μακεδονίας την ήξεραν καθώς και Βούλγαροι που είχαν πάει στην Ελλάδα. [...] Τη νύχτα κατά τα μεσάνυχτα βγήκαμε από τη Μητρόπολι η κυρία Μελά, οι δυο αδελφές μου κι εγώ και πήγαμε στον τάφο, που ήταν στο απέναντι νεκροταφείο. Εκεί φαντάζεται καθένας τις σπαρακτικές σκηνές που ξετυλίχτηκαν. Με χίλιες δυσκολίες και προσχήματα κατώρθωσα να μείνη λίγες, μα πολύ λίγες, μέρες ακόμα και τις νύχτες επισκεπτόταν τον τάφο του αντρός της. [...] Αυτό έγινε στα τέλη του 1904 ή στις αρχές του 1905. Ύστερα από τρία χρόνια λαβαίνω ένα γράμμα του πατέρα της Στεφάνου Δραγούμη, που μου έγραφε ότι η κόρη του θα έρθη στην Καστοριά για την ανακομιδή του αντρός της όχι πια με ψευδώνυμο, αλλά με το όνομά της, ως κυρία Μελά, αφού είχε συνεννοηθεί ο ίδιος με την κεντρική τουρκική κυβέρνηση γι’ αυτό.

Έφτασαν λοιπόν στη Μητρόπολι η χήρα Μελά, ο αδερφός του μακαρίτη Κοκός Μελάς, ο Γιάννης Δραγούμης (Ίων), νομίζω ο πρόξενος Μοναστηριού, δε θυμούμαι πολύ καλά, και άλλοι συνοδευόμενοι από Τούρκους αξιωματικούς. Ωρίσθηκε η μέρα του μνημοσύνου του, που το ετέλεσα εγώ ο ίδιος με τον κλήρο κι εξεφώνησα τον επιμνημόσυνο λόγο του. Η κυρία Μελά είχε ζητήσει να φέρουν το κεφάλι του, που ήταν θαμμένο στο Πισοδέρι. [...] όμως από τη συγκίνησί της δεν θέλησε να δη το κεφάλι μ’ όλο που είχε αμφιβολίες αν αληθινά το κεφάλι ήταν του Μελά. Και για να το εξακριβώση έκανε τούτο. Είπε στην αδερφή μου Αφροδίτη ότι ο Μελάς είχε ένα δόντι χρυσό και παρεκάλεσε να ιδή αυτή αν και το κρανίο το είχε. Η αδελφή μου πήγε, κύταξε, είδε ότι είχε τρία χρυσά δόντια και της είπε την αλήθεια. Τότε πια πείστηκε πως ήταν το κεφάλι του Μελά, γιατί πραγματικά είχε τρία χρυσά δόντια κι όχι ένα και ξέσπασε σε λυγμούς. Έγινε η ανακομιδή σ’ ένα κιβώτιο, όπου βάλαμε τα κόκκαλα και το κεφάλι και μαζί χώμα από τον οικογενειακό του τάφο και διάφορα ενθύμια των παιδιών του και δικά της, που έφερε μαζί της η κυρία Μελά. Το μνημόσυνο έγινε πάνδημο και σ’ αυτό ήταν παρών και ο Τούρκος αξιωματικός. Η ημέρα ήταν πολύ πένθιμη. Η κυρία Μελά μέσα στην εκκλησία εκράτησε στάσι αντρική και μόνον άμα επιστρέψαμε στη Μητρόπολι εξέσπασε σε κλάμματα. Τη νύχτα του μνημοσύνου άνοιξα ένα τετράγωνο τάφο εμπρός στην Αγία Τράπεζα και εκεί αποθέσαμε τα ιερά λείψανα. Έπειτα έβαλα μια τετράγωνη πλάκα από πάνω, την εσφράγισα με τσιμέντο κι έμειναν εκεί περιμένοντας την ημέρα της απελευθερώσεως της Μακεδονίας, που ευτυχώς δεν άργησε να έρθη και μένουν, νομίζω, ακόμα και σήμερα εκεί κοντά στον τόπο του ηρωικού θανάτου του.

Δείτε:
>>Την ταινία του Γιάννη Σπανού "Παύλος Μελάς"
>>Το δεύτερο μέρος της ταινίας «ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ: Γράμματα από τη Μακεδονία», που στηρίζεται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου στα γράμματα που ο ίδιος στέλνει από τη Μακεδονία στη γυναίκα του Ναταλία Δραγούμη, αλλά και στα προσωπικά του σημειωματάρια που είχε πάντα μαζί του σ’ όλη τη διάρκεια του Αγώνα του.

12.10.09

Saga: European dream


Η αγαπημένη μας Saga διασκευάζει Skrewdriver και στο video εμφανίζονται συναγωνιστές απ' όλη την Ευρώπη.
Το κοινό όνειρό μας: μια Ευρώπη των Εθνών της...

Hey brother across the sea, what future for you and me
I want to know where we stand, we fight the Reds in all our lands
They try and crush us, bring us down, spread their poison in all our towns
Police protect them as they march, we're arrested, it's getting dark
-
(chorus)
European dream, there's things that should be said
European dream, better dead than Red
European dream, for freedom and for bread
European dream, better dead than Red
-
It's our country, we want it back, love for our nations we do not lack
Why do the governments put us down, when the real enemy's all around
It's not us who's planting bombs, it's the Reds who are marching on
Your police force helps them, I hope they realize before the end.

9.10.09

Πολιτικάντηδες και έλλειψη κοινής λογικής

Με αφορμή τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, η υποψήφια βουλευτής τής Νέας Δημοκρατίας, στην Α’ Αθηνών, Φωτεινή Πιπιλή, ανάρτησε την κάτωθεν ανακοίνωση στο ιστολόγιό της:
«Χρειάζονται εθελοντές

Προσοχή, προσοχή. Χρειάζομαι επειγόντως εθελοντές για μοίρασμα φυλλαδίων. Κοιτάξτε τι έπαθα. Απευθύνθηκα σε ανάλογα γραφεία για να συνεργαστώ μαζί τους, αλλά οι εργαζόμενοι τους είναι ανασφάλιστοι κι εγώ ανασφάλιστους δεν προσλαμβάνω. Γι’ αυτό…κι εγώ στρέφομαι στον εθελοντισμό. Εκτός κι αν ξέρετε κάποιο γραφείο που ασφαλίζει τους εργαζόμενους τους.

Φωτεινή Πιπιλή

Αυτή η ανακοίνωση-αγγελία έγινε αντικείμενο μερικών παρατηρήσεων και εύστοχων ερωτήσεων από το ιστολόγιο «SheBlogs.eu»:

«Καταρχήν θεωρώ και φαντάζομαι πως θα συμφωνείτε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που θα θελήσει να κάνει καριέρα στο μοίρασμα φυλλαδίων. Είναι μια λύση ανάγκης για μια ομάδα άνεργων ατόμων ώστε να εξασφαλίσουν τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή το ψωμί της ημέρας, σε μια εποχή που η ζωή τους έχει προσφέρει μια κλωτσιά στη μούρη.

Η προεκλογική περίοδος σαφώς αυξάνει τις ανάγκες για άτομα που αναλαμβάνουν τη διανομή φυλλαδίων. Θα ήθελα να μου απαντήσετε σε μερικές ερωτήσεις μου σχετικά με το θέμα αυτό:

1. Γνωρίζατε μέχρι τώρα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν ασφαλίζονται παρ’ όλο που γνωρίζετε πως καθημερινά έχουμε δεκάδες φυλλάδια στις πόρτες μας;

2. Καταγγείλατε στην επιθεώρηση εργασίας τις εταιρίες που προσεγγίσατε και σύμφωνα με την δήλωση σας δεν ασφάλιζαν τους εργαζόμενους τους; Αν όχι γιατί;

3. Αν ισχύει η δήλωση σας, σκεφτήκατε πως αυτή τη στιγμή οι περισσότεροι υποψήφιοι βουλευτές απασχολούν άτομα που δεν είναι ασφαλισμένα;

4. Αν αναλάβουν εθελοντές τη διανομή φυλλαδίων σας τι έχουν να κερδίσουν; την εμπειρία; γιατί να το κάνουν;

5. Αν αναλάβουν εθελοντές τη διανομή φυλλαδίων σας φαντάζομαι πως καταλαβαίνετε ότι στερείτε ακόμα κι αυτά τα πενιχρά χρήματα που πέρνουν τα άτομα που μοιράζουν φυλλάδια;

6. Έχετε σκεφτεί ότι θα μπορούσε να αλλάξει η όποια νομοθεσία της χώρας μας ώστε να μπορούσαν να σας κόψουν μόνοι τους απόδειξη για την ευκαιριακή αυτή εργασία που τους είναι απαραίτητη για τη διαβίωση τους, χωρίς να σκέφτονται πως πρέπει να κάνουν έναρξη εργασίας ως ελεύθεροι επαγγελματίες για κάτι τέτοιο, που όπως καταλαβαίνετε τα έσοδα τους δε θα κάλυπταν ουσιαστικά ούτε καν τα χρήματα που θα έπρεπε να πληρώνουν στον ασφαλιστικό φορέα;»

Όταν απουσιάζει ακόμη και η κοινή λογική ή όταν φιλελεύθεροι πολιτικοί προσπαθούν να παρουσιάσουν με σοσιαλιστικές ανησυχίες, αυξάνουν οι ενέργειές τους που σκοντάφτουν σε οποιαδήποτε συλλογιστική. Και - με αφορμή την αναζήτησή μας για φωτογραφία - φτάνει πια με το photoshop! Βλέπουμε τους πολιτικούς στο δρόμο και δεν τους αναγνωρίζουμε - για να τους φτύσουμε...

8.10.09

Ομοφυλόφιλος ο πρόεδρος της Disney

Δεν είναι μυστικό ότι τα studio Disney στο Hollywood, όπως και τα κατά τόπους Disney Land, θεωρούνται ιδιαίτερα φιλικά προς τους ομοφυλόφιλους, δεδομένου ότι φιλοξενούν ομοφυλοφιλικές εκδηλώσεις (όπως τις περίφημες Gay Days) - παρά τις αντιδράσεις των "συντηρητικών", που βλέπουν τους παραμυθένιους παιδότοπους που λατρεύουν τα παιδιά τους να κατακλύζονται από χιλιάδες ζευγάρια του ίδιου φύλου.

Τώρα όμως έχουν και έναν δηλωμένο κίναιδο στην θέση του προέδρου της κατ' εξοχήν εταιρίας παραγωγής παιδικών ταινιών. Ο 47χρονος Rich Ross, που ανέλαβε την ηγεσία της Disney τη Δευτέρα, συζεί με τον εραστή του εδώ και 20 χρόνια, αν και έχει αποκτήσει δύο κόρες με μία πρώην συγκάτοικό του. Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί διερωτήθηκαν πόσο ασφαλές είναι να βρίσκεται ένας ομοφυλόφιλος στην κορυφή των πιο διάσημων studio στον κόσμο που ασχολούνται με παιδικές ταινίες.

Όπως γράφει αρθρογράφος των Los Angeles Times «υπάρχουν δύο τρόποι για να εξηγήσεις κάτι τέτοιο. Είναι πιθανό η Disney να ελπίζει να μη γίνει σούσουρο και κανένας δημοσιογράφος να μην επικεντρωθεί στην προσωπική ζωή του Ross. Αλλά είναι επίσης πιθανό, μετά από τόσα χρόνια, ο σεξουαλικός προσανατολισμός ενός διευθυντικού στελέχους να μην είναι καν είδηση. Αυτό από μόνο του θα ήταν ένα μεγάλο βήμα μπροστά».
Ναι, ένα μεγάλο βήμα μπροστά, προς την σήψη της ανθρωπότητας...

4.10.09

Μια συνηθισμένη εκλογική μέρα...


Έκανα τη μαλακία και δεν πέρασα χθες από τα γραφεία προκειμένου να πάρω ψηφοδέλτια. Πάω λοιπόν σήμερα να ψηφίσω, μπαίνω στο παραβάν και δεν βλέπω ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής. Αν και ήξερα τη διαδικασία με το λευκό ψηφοδέλτιο, παίρνω τηλέφωνο μέσα από το παραβάν για να το επιβεβαιώσω. Ξαναβγαίνω και λέω
- "Δεν μου έχετε δώσει όλα τα ψηφοδέλτια".
-"Α! Μισό λεπτό", μου λένε, "μπορεί να έγινε κάποιο λάθος. Πάρτε άλλα".

Παίρνω ένα δεύτερο πακέτο ψηφοδελτίων, ξαναμπαίνω, πουθενά πάλι της Χρυσής Αυγής. Ξαναβγαίνω (είχε μόνο ένα παραβάν κι εν τω μεταξύ είχε δημιουργηθεί ουρά) και ζητάω ένα λευκό ψηφοδέλτιο να μου το σφραγίσουν προκειμένου να ψηφίσω.
-"Αυτό δεν γίνεται" μου λέει η γραμματέας.
-"Γίνεται" της λέω, "μου το είπαν από το κόμμα που ψηφίζω, έτσι προβλέπει ο νόμος".
-"Οκ", μου λέει, "ξέρετε, δεν μας έχουν φέρει καν ψηφοδέλτια ορισμένα μικρά κόμματα και τα περιμένουμε".
-"Οκ", της λέω, "έχω δουλειά, δεν περιμένω, θα ψηφίσω τώρα σε λευκό".

Πάει λοιπόν και παίρνει ένα λευκό ψηφοδέλτιο κι αρχίζει να γράφει επάνω ένα κείμενο του τύπου "Αυτό είναι ένα λευκό ψηφοδέλτιο που αντικαθιστά το κανονικό, λόγω έλλειψης κανονικού ψηφοδελτίου κ.τ.λ." Μη γνωρίζοντας αν αυτό θα είναι ένα έγκυρο ψηφοδέλτιο, (φαντάστηκα πως όχι) αρχίζω να επιμένω πως θέλω απλά ένα λευκό με σφραγίδα και χωρίς κείμενο (η ουρά είχε φτάσει τα 10 άτομα έξω). Τότε παίρνει το μάτι μου τις στήλες με τα ψηφοδέλτια και βλέπω μια στοίβα με ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι.
-"Τι είναι αυτά;" της λέω. "Γιατί δεν μου δίνεις αυτό τα ψηφοδέλτιο;"
-"Αυτά" λέει αυτή, "θα τα δώσουμε μετά τις 7 (!!!), γιατί μας έχουν φέρει λίγα από το δήμο" (ΠΑΣΟΚ ο δήμος, ίσως ο χειρότερος της Ελλάδας και σίγουρα ο πιο αμαρτωλός). "Να κάνετε τα παράπονά σας στο δήμο και στο κόμμα σας" συνεχίζει θρασύτατα, "γιατί δεν μας έφεραν αρκετά και αν τα δίνουμε στον κόσμο θα τελειώσουν (!!!)"
-"Να δίνετε τα των μεγάλων κομμάτων στον κόσμο" της απαντάω κι εγώ "και να τους λέτε να παίρνουν μόνοι τους τα μικρά και υπεύθυνοι είστε όλοι εδώ μέσα που κρύβετε τα ψηφοδέλτια και εξαναγκάζετε τους ψηφοφόρους σε δήλωση φρονήματος, ώστε να τους φακελλώνετε".

Ε, τελικά πήρα ένα και μόνο ψηφοδέλτιο και ψήφισα...δημοσίως...

Όλα αυτά τα γράφω προς ενημέρωση όσων πρέπει να ενημερωθούν, αλλά και προς παραδειγματισμό όσων δεν βρήκαν ψηφοδέλτιο και ψήφισαν "κάτι άλλο" !!!! Μα πάμε καλά;; Τι θα πει "δεν βρήκα-δεν ψήφισα";; Στην τελική, άμα φοβάσαι να ζητήσεις μην σε πουν φασίστα (άλλο πάλι και τούτο, σιγά μην παρεξηγηθώ άμα με πουν φασίστρια, ναζίστρια και αντιδημοκράτισσα, ΤΙΜΗ ΜΟΥ), ψάξε στη σακούλα ρε φίλε, δεν μπορεί να μη βρεις εκεί ψηφοδέλτια. Κάποια θα είναι καλά. Κι εγώ το σκέφτηκα να ψάξω στη σακούλα και ούτε γάτα ούτε ζημιά, αλλά μετά σκέφτηκα, ρε πούστη μου, πρέπει να μιλάμε, τι είμαστε να μη μιλάμε, κότες, μαλάκες, λοβοτομημένοι, μαριονέτες, χρωστάμε σε κανένα μαλάκα την ψήφο μας;; Δεν ψάχνω στα σκουπίδια για ψηφοδέλτια, θα βγω και θα ζητήσω να μου δώσουν, είναι υποχρεωμένοι, είναι δικαίωμά μου, από τα ελάχιστα που μου δίνουν στην βρωμοδημοκρατία τους, που την έχουν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, ώστε να έχουν λόγο και προνόμια μόνο όσοι γίνονται παλιάτσοι τους και χειροκροτητές τους.

Strat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP