19.12.09

Αλ χαλίλι Βικτώρια


Αυτό μου φάνηκε πολύ, πάρα πολύ. Βρέθηκα στην Βικτώρια: η μισή πλατεία (+ έξοδοι ηλεκτρικού) κατειλημμένη από σεντόνια με τσάντες. Προχώρησα προς την Χέυδεν το ίδιο, συνέχισα στην Πατησίων χειρότερα (βάδιζες σημειωτόν, στριμωχτά και με το φόβο μη πατήσεις το εμπόρευμα - μέχρι τρίφτες και κατσαρόλες). Ένας καταστηματάρχης φώναζε έξαλλος επί ματαίω - με τα δίκια του δεν υπάρχει περίπτωση να σταθεί άνθρωπος μπρος σε βιτρίνα. Ναι, υπάρχει σε Σύνταγμα, Μοναστηράκι, κι εκεί μπορεί να σου φανεί και γραφικό. Αλλά σε τέτοιο βαθμό, τόσο μαζική καταπάτηση του δημόσιου χώρου καταντά σχεδόν εξοργιστική.

Δεν ξέρω, ίσως με την ανοχή της πολιτείας στο παρεμπόριο να εξασφαλίζεται ένα μεροκάματο στους μετανάστες μικροπωλητές και να τους αποτρέπει απ' τις κλοπές πετυχαίνοντας μια κοινωνική ειρήνη, αλλά απ' την άλλη τα μείον είναι πολύ περισσότερα (φοροδιαφυγή, ενόχληση & απώλεια κερδών για εμπορικές επιχειρήσεις, τριτοκοσμικές εικόνες για την καθημερινότητα των πολιτών και την τουριστική μας πόλη, καμία προσφορά του παρεμπορίου στο εθνικό προϊόν).

Νομίζω ότι όλα ξεκινούν απ' τη μεταναστευτική πολιτική. Το κράτος πρέπει να ορίσει συγκεκριμένο αριθμό των μεταναστών που μπορεί η χώρα μας να τους προσφέρει συνθήκες αξιοπρεπούς και ισότιμης διαβίωσης. Όβερ!


Αthensville
Στις φωτογραφίες: τα σκαλιά της ΑΣΟΕΕ και οι οδοί με το υπερβολικά πυκνό παραεμπόριο.

Αν και δεν συμφωνούμε με το σύνολο των σχολίων, αναδημοσιεύουμε το κείμενο για την περιγραφή της κατάστασης που υπάρχει ΚΑΙ στην περιοχή της πλατείας Βικτωρίας. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και όχι "νομιμοποίησή" τους εκ των υστέρων. ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP