1.12.09

Παιδική πορνογραφία

Οι κοινωνίες δείχνουν την κατάστασή τους απ' τον τρόπο που φέρονται στα παιδιά τους.
Με τη διαδικασία του αυτόφωρου απολογείται την Τρίτη 1η Δεκεμβρίου, στην τακτική ανακρίτρια Καβάλας διευθυντής δημοτικού σχολείου 44 ετών, που φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας. Στο σπίτί του βρέθηκε πορνογραφικό υλικό καθώς και 1,5 κιλό κάνναβης.


Σύμφωνα με έρευνες η παιδική πορνογραφία αποτελεί ένα από τα πιο κερδοφόρα "προϊόντα" που διατίθενται στο διαδίκτυο. Υπολογίζεται ότι είναι εν λειτουργία περίπου 100.000 σελίδες διακίνησης νοσηρών φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, η ισχύσουσα νομοθεσία στην Ελλάδα σχετικά με την διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού είναι τουλάχιστον αστεία, εάν όχι τραγική.

Σύμφωνα με το άρθρο 348Α του Ποινικού Κώδικα, το οποίο τροποποιήθηκε από σχετικό νόμο το 2002, όσοι εντοπίζονται να διακινούν παιδοφιλικό υλικό είναι αδύνατο να διωχθούν, εάν οι Αρχές δεν μπορέσουν να αποδείξουν ό,τι για τον σκοπό αυτό έχουν χρηματιστεί. Επί της ουσίας, από τον εν λόγω νόμο δεν διώκεται η κατοχή και η διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, αλλά η εμπορία...

Χαρακτηριστικότερη όλων των περιπτώσεων, στην οποία φάνηκε ξεκάθαρα η γύμνια της ελληνικής νομοθεσίας, ως προς το ηλεκτρονικό έγκλημα και συγκεκριμένα απέναντι στην διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού, είναι η περίπτωση του πρώην στελέχους της Αμερικάνικης βάσης στο Ελληνικό. Ο 72χρονος, που συνελήφθη πριν 2 χρόνια ως μέλος διεθνούς κυκλώματος και στην κατοχή του βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες πορνογραφικού υλικού, δεν καταδικάστηκε λόγω της αδυναμίας της σχετικής νομοθεσίας.

Επίσης, η αρμόδια υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συναντά ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λόγω της ευαισθησίας του νόμου ως προς τα προσωπικά δεδομένα και το απόρρητο. Σε περίπτωση που οι αρχές εντοπίσουν μεμονωμένα άτομα να διακινούν παιδικό πορνογραφικό υλικό στον διαδίκτυο, αδυνατούν να επέμβουν διότι ή άρση του απορρήτου της ηλεκτρονικής ταυτότητας του χρήστη μπορεί μόνο να ζητηθεί σε περίπτωση ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προϋποθέτει σύμφωνα με τον νόμο για το οργανωμένο έγκλημα εμπλοκή τουλάχιστον τριών ατόμων.

Σε απλά ελληνικά, εάν εγώ σήμερα ανεβάσω στο διαδίκτυο ένα βίντεο με τον βιασμό ενός ανήλικου ατόμου, ο εισαγγελέας αδυνατεί να δώσει εντολή στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας να άρει το απόρρητο του ηλεκτρονικού μου ίχνους και να με εντοπίσει, διότι από μόνος μου δεν αποτελώ εγκληματική οργάνωση και η διακίνηση παιδοφιλικού υλικού δεν υπάγεται στα αδικήματα τα οποία από μόνα τους επιτρέπουν την άρση του απορρήτου!

Σχεδόν καθημερινά ανακοινώνονται συλλήψεις νοσηρών ατόμων που κατέχουν ή διακινούν παιδοφιλικό υλικό. Σχεδόν πάντα "ευηπόληπτοι πολίτες, υπεράνω υποψίας", όπως σήμερα ο διευθυντής δημοτικού σχολείου. Και η κατάσταση θα χειροτερεύει διαρκώς, με όλο και περισσότερα παιδιά να πέφτουν θύματα ανωμάλων, οδηγώντας και την δική τους σεξουαλικότητα σε νοσηρούς δρόμους. Συμπτώματα μιας εκφυλισμένης (με την κυριολεκτική και την μεταφορική έννοια) κοινωνίας σε σήψη.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ. Προστατέψτε τα παιδιά μας, προστατέψτε το μέλλον μας, δίνοντας τις βαρύτερες ποινές σε όσους τα βλάπτουν με οποιονδήποτε τρόπο. Όταν η κρατική δικαιοσύνη είναι αστεία, ενθαρρύνεται η αυτοδικία.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP