9.11.09

Ο Μαγικός Ρεαλισμός του Γιάννη Νίκου


“Τεχνόπολις”
07/11/2009 - 24/11/2009

Ελαιογραφίες και σχέδια της τελευταίας τετραετίας θα παρουσιάσει ο γνωστός ζωγράφος Γιάννης Νίκου σε μια εντυπωσιακή έκθεση με τίτλο "Ο Μαγικός Ρεαλισμός του Γιάννη Νίκου", που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της "Τεχνόπολις" και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα απ' όλες τις θεματικές ενότητες του σημαντικού εκπροσώπου του Μαγικού Ρεαλισμού στην Ελλάδα, που διακρίνονται για τον επικό και συμβολικό τους χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η ευρεία θεματολογία του χωρίζεται στις ενότητες: "Ρομαντικός και Μεσαιωνικός Κύκλος", "Ο κόσμος των Αγγέλων", "Μεταμορφώσεις", "Αλληγορικός-Παγανιστικός Κύκλος", "Μυθολογικός Κύκλος" και "Αρχαϊκά", καθώς και σχέδια με μολύβι. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στον "Ιστορικό Κύκλο" του καλλιτέχνη, με πυκνής γραφής και επικών διαστάσεων ελαιογραφίες, που αναπαριστούν μεγάλες στιγμές της παγκόσμιας ιστορίας. Χρησιμοποιώντας την δύναμη των συμβόλων στους πίνακες του, άλλοτε αποκαλύπτει τους κρυφούς κώδικες της αλληγορίας και του μεταφυσικού κι άλλες φορές μεταφέρει τον θεατή στον χώρο του έπους και του ηρωισμού.

Ο Γιάννης Νίκου είναι μια πολύπλευρη δημιουργική προσωπικότητα και το έργο του βασίζεται και αντικατοπτρίζει σπουδές ευρέως καλλιτεχνικού φάσματος, στη ζωγραφική (Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας), τη σκηνοθεσία και την ηθοποιία (Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου Αθηνών), την κλασσική μουσική (κλασσική κιθάρα), το ψηφιδωτό, καθώς και τη φωτογραφία. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε πολλές πόλεις του εξωτερικού, όπου ζούσε επί σειρά ετών (Γερμανία και Ιταλία) και επανειλημμένα έχει βραβευτεί και διακριθεί. Έργα του κοσμούν μουσεία και ιδιωτικές συλλογές.

Πληροφορίες σχετικά με το έργο του, εκτιμήσεις και αναλύσεις ιστορικών τέχνης, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.iannisnikou.gr

Ώρες λειτουργίας: 11:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη

Επικοινωνία: 210 3461589
Τόπος: "Τεχνόπολις", Αίθουσα "Νίκος Γκάτσος"
Διεύθυνση: Πειραιώς 100, Γκάζι

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP