19.10.09

Ισπανία: OXI στην ελεύθερη άμβλωση


Τουλάχιστον ένα εκατομμύριο Ισπανοί μετείχαν το Σάββατο σε διαδήλωση στη Μαδρίτη κατά του νομοσχεδίου για την ελευθερία στην άμβλωση, που προτείνει η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

"Μετέχουν τουλάχιστον ένα με ενάμιση εκατομμύριο άνθρωποι", είπε ο Βίκτορ Γκάγκο, υπεύθυνος Τύπου της καθολικής οργάνωσης HazteOir, ενώ η νομαρχία της Μαδρίτης ανακοίνωσε ότι η συμμετοχή ανήλθε σε 1,2 εκατομμύριο διαδηλωτές. Οι Ισπανοί που έλαβαν μέρος στη μεγάλη κινητοποίηση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου της κυβέρνησης Θαπατέρο, είχαν την υποστήριξη των Εθνικιστών, της εκκλησίας και των δεξιών κομμάτων.

Το νομοσχέδιο, μεταρρύθμιση ενός νόμου του 1985 που επέτρεπε την άμβλωση μόνο υπό ορισμένες προϋποθέσεις, προβλέπει πλήρη ελευθερία στην άμβλωση μέσα στο διάστημα των 14 εβδομάδων της κύησης, ακόμη και για ανήλικες χωρίς την συγκατάθεση του γονέα. Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου από το υπουργικό συμβούλιο και θα συζητηθεί στο κοινοβούλιο από το Νοέμβριο, είναι εναρμονισμένο με τις αντίστοιχες ισχύουσες νομοθεσίες στις περισσότερες χώρες της ΕΕ. Τις ίδιες χώρες που αναγνωρίζουν γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και τους επιτρέπουν την υιοθεσία παιδιών.

Σε περίπτωση που γίνει νόμος του κράτους, πράγμα που θεωρείται σχεδόν βέβαιο παρά τις αντιδράσεις εκατομμυρίων*, οι γυναίκες που ζουν στην Ισπανία θα μπορούν ελεύθερα να κάνουν έκτρωση μέσα στο διάστημα των πρώτων 14 εβδομάδων της κύησης και, κατ΄εξαίρεση, έως την 22η εβδομάδα της κύησης σε περίπτωση "κινδύνου για τη ζωή και την υγεία της μητέρας" ή "σοβαρών ανωμαλιών του εμβρύου". Θα μπορεί επίσης να εφαρμοστεί χωρίς περιορισμό χρόνου σε περίπτωση "εξαιρετικά σοβαρής και ανίατης νόσου του εμβρύου". Μάλιστα, σε περιπτώσεις ανηλίκων 16 χρονών και πάνω, που προσέρχονται για άμβλωση στα ιατρεία, δεν θα απαιτείται καν συγκατάθεση γονέα.

Σήμερα η άμβλωση επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση βιασμού (έως τη 12η εβδομάδα της κύησης), δυσμορφιών του εμβρύου (έως τη 22η εβδομάδα) και "κινδύνου για τη φυσική και ψυχική υγεία της μητέρας" (χωρίς περιορισμό χρόνου).

*Εκτός τις επαναλαμβανόμενες ογκώδεις συγκεντρώσεις και σε δημοσκοπήσεις, που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, αντίθετη στο "δικαίωμα" των κοριτσιών ηλικίας 16 ετών να προχωρούν σε άμβλωση χωρίς γονική συναίνεση εμφανίζεται η πλειοψηφία των Ισπανών. Το 64% των Ισπανών αντιτίθεται πλήρως στις προθέσεις της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το μέτρο αυτό με νόμο. Ακόμη και οι "προοδευτικοί" σοσιαλιστές ψηφοφόροι του Θαπατέρο αντιτίθονται σε ποσοστό 56%. Οι λεγόμενοι "συντηρητικοί" αντιτίθονται σε ποσοστό που αγγίζει το 100%. Αλλά ο ισπανός πρωθυπουργός φάνηκε αποφασισμένος να εκτελέσει τα σχέδια της (παγκόσμιας) κυβέρνησης και σχολίασε τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι “δεν πρέπει κανείς να παρεμβαίνει στις ελεύθερες και προσωπικές αποφάσεις μιας γυναίκας”. Να υποθέσουμε ότι το ίδιο "επιχείρημα" θα επικαλεστεί και για νομοσχέδια ελεύθερης διακίνησης και χρήσης σκληρών ναρκωτικών - και από 16χρονα;

Διαβάστε: Η έκτρωση είναι έγκλημα κατά της Φυλής

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP