24.10.09

Αφγανιστάν και ναρκωτικά


Σήμερα η παγκόσμια παράνομη αγορά των ναρκωτικών έχει καταστεί μια τρομακτική βιομηχανία κέρδους, που φθάνει τα 320 δις δολάρια ετησίως. Η βιομηχανία αυτή έχει απλώσει τα πλοκάμια της σε κάθε σημείο του πλανήτη.

Έκθεση στελέχους του Αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για το 2009, αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου δύο εκατομμύρια χρήστες ναρκωτικών στο Αφγανιστάν, ενώ τουλάχιστον 50-60.000 τοξικομανείς βρίσκονται μόνο στην Καμπούλ.

Ο εθισμός στο όπιο έχει εδραιωθεί και σε εκατοντάδες ορεινά, απομακρυσμένα χωριά του Αφγανιστάν, όπου και οι φτωχοί καλλιεργητές. Σε πολλές περιπτώσεις όλο το χωριό - από τα μωρά μέχρι τους πιο ηλικιωμένους - είναι εξαρτημένο από το όπιο. Στη φωτογραφία, στο χωριό Sarab στην επαρχία Badakhshan, ο παππούς Beg προσφέρει στον εγγονό του όπιο.


Υπενθυμίζεται ότι το Αφγανιστάν έχει την μεγαλύτερη παραγωγή οπιούχων παπαρούνων παγκοσμίως και εξάγει το 90% της ηρωίνης που διοχετεύεται στις αγορές όλου του πλανήτη. Ο Αμερικάνικος "πόλεμος κατά των ναρκωτικών" φαντάζει κακόγουστο αστείο στ' αυτιά όσων γνωρίζουν την δραματική αύξηση παραγωγής και εξαγωγής ναρκωτικών σε κάθε χώρα που επενέβησαν.Αρχική πηγή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP