18.10.09

Δεν αναγνωρίζουν τον τίτλο της επειδή είναι... λευκή


Η «βασίλισσα ομορφιάς» ενός αμερικανικού πανεπιστημίου, οι μαθητές του οποίου είναι στην πλειοψηφία τους μαύροι, έγραψε στον πρόεδρο Obama για να ζητήσει την υποστήριξή του, καθώς στην πανεπιστημιούπολη δεν αναγνωρίζουν τον τίτλο ομορφιάς της επειδή είναι άσπρη!

Η Nikole Churchil, η οποία όπως και ο πρόεδρος των ΗΠΑ μεγάλωσε στη Χαβάη, απέστειλε γράμμα στον Λευκό Οίκο την περασμένη εβδομάδα όταν και έγινε η πρώτη μη μαύρη που κέρδισε τον διαγωνισμό ομορφιάς στο πανεπιστήμιο του Χάμπτον της Βιρτζίνια.

«Θα ήταν εύκολο να πω ότι ορισμένοι δεν αποδέχονται τον τίτλο μου, επειδή δεν έχω τα απαραίτητα προσόντα. Αλλά ο αληθινός λόγος είναι το χρώμα του δέρματός μου. Δεν είμαι αφρο-αμερικανή», έγραψε η φοιτήτρια στο γράμμα της, το οποίο δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο. Η Nikole ζήτησε τη βοήθεια του προέδρου, προτείνοντάς του να επισκεφθεί το πανεπιστήμιο, για να πείσει τους φοιτητές να πάψουν να εστιάζουν στο χρώμα του δέρματος και να αμφισβητούν τις ικανότητές της στο διαγωνισμό ομορφιάς, αλλά κυρίως να τους πείσει να είναι υπερήφανοι για τη διαφορετικότητα της κοινωνίας μέσω της πολυμορφίας. Πολλοί συμφοιτητές της ισχυρίζονται ότι από την στιγμή που ο τίτλος εκπροσωπεί ένα πανεπιστήμιο αφροαμερικάνων, θα έπρεπε να τον κατέχει αφροαμερικανή, ως αντιπροσωπευτικότερο δείγμα των εκεί φοιτητών.

Η απόφασή της να στείλει γράμμα στον πρόεδρο Obama προκάλεσε νέες αντιδράσεις στο Χάμπτον, πράγμα που την ανάγκασε να ζητήσει συγγνώμη για την ενέργειά της...

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP