15.10.09

Μαθητικές καταλήψεις και ανατροπές


"Γιατί έτσι μας αρέση... ΚΑΤΑΛΙΠΣΥ - ΠΟΥΛΛΑΜΕ ΤΡΕΛΛΛΑ"
(με τα άλφα κυκλωμένα, σήμα κατατεθέν της αναρχίας)

Οι μαθητές του Λυκείου Μελίκης Ημαθίας εντάχθηκαν με (ανορθόγραφη) ειλικρίνεια στη νέα σχολική μόδα "δέκα μέρες μάθημα-κατάληψη αορίστου χρόνου-πέντε μέρες μάθημα- κατάληψη αορίστου χρόνου". Η πλειοψηφία των υπόλοιπων αυξανόμενων υπό κατάληψη σχολείων έχουν πιο ...δημοσιοσχεσίτες μαθητές, που προφασίζονται έστω κάποια αιτήματα - όλα ανέφικτης πραγμάτωσης συνήθως.

Σε ένα σχολείο της Αγίας Παρασκευής Αττικής όμως η απόπειρα ενός... γονιού(!) να οδηγήσει τους μαθητές σε κατάληψή του πήρε διαφορετική τροπή. Αντιγράφουμε από την ηλεκτρονική εφημερίδα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ:
Η «ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ: Το Κίνημά μας δεν τίθεται γενικώς εναντίον των καταλήψεων. Διαχωρίζει όμως την θέση του από καταλήψεις για απίθανους λόγους και φυσικά από τις περιπτώσεις όπου καταγράφονται ζημιές που καλείται να πληρώσει ο φορολογούμενος. Προ 3 ημερών λοιπόν, σε λύκειο της Αγ.Παρασκευής, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη για υψίστης σημασίας -ως είθισται- αιτίες (οι τουαλέτες δεν έχουν ζεστό νερό, δεν υπάρχει καπνιστήριο, το κυλικείο δεν έχει σουβλάκια κλπ.) έγιναν ζημιές και καταστροφές -πάλι ως είθισται. Στο συγκεκριμένο σχολείο όμως, οι καθηγητές επιλήφθηκαν του θέματος και οι υπαίτιοι των καταστροφών τιμωρήθηκαν με αποβολή από το συγκεκριμένο σχολείο. Προχθές, ο πατέρας μιας αποβληθείσας μαθήτριας (ο οποίος πέρυσι στην μαθητική παρέλαση διένειμε μαζί με άλλους έντυπα κατά των «φασιστικών» παρελάσεων) προσήλθε στο σχολείο και με φυλλάδια καλούσε τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα και άλλα τέτοια «επαναστατικά». Στο εν λόγω σχολείο όμως οι αριστεριστές δεν «παίζουν μπάλα»μόνοι τους. Υπάρχει και η φωνή της αντίστασης.

Σε ελάχιστο χρόνο ένας μαθητής, φίλος του Κινήματος, πήγε στο σπίτι του και έφερε αυτοκόλλητα και φειγ βολάν από το προεκλογικό μας υλικό. Μαζί με άλλους συμμαθητές του και αφού με μαρκαδόρο έκαναν «εικαστική» παρέμβαση στα αυτοκόλλητα (το «ΕΞΩ ΟΙ ΞΕΝΟΙ» έγινε «ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ»), γέμισαν το προαύλιο προκαλώντας κύμα ενθουσιασμού σε μεγάλη μερίδα των μαθητών, ενώ δεν έλειψε και η αναφώνηση του γνωστού συνθήματος «ΑΙΜΑ-ΤΙΜΗ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

Μπροστά σε αυτήν απροσδόκητη αυθόρμητη αντίδραση και με κίνδυνο να εκτραχυνθεί ακόμη περισσότερο η κατάσταση, οι αριστεροπατέρες αποφάσισαν να αναβάλουν την ψευτοεπανάσταση για άλλο σχολείο.

Η παντοδυναμία που νομίζατε ότι είχατε τελείωσε κύριοι. Πηγαίνετε τώρα να κλαφτείτε στον Καλομοίρη, στην Διαμαντοπούλου και στον Χρυσοχοϊδη όπως είναι η τακτική σας.

Περαστικά σας!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP