22.6.09

Η μόδα της υιοθεσίας εξωτικών ...παιδιών

Η 4χρονη Mercy James από το Μαλάουι παραδόθηκε τελικά στην Μadonna, ως υιοθετημένο της παιδί, ύστερα από μεγάλο δικαστικό αγώνα. Ο πατέρας της μικρής, αλλά και κρατικοί λειτουργοί, είχαν αντιρρήσεις για την υιοθεσία και ανατροφή του παιδιού σε τόσο μακρινή χώρα, με τρόπο ξένο προς την κουλτούρα του τόπου καταγωγής του, αποκομμένο απ' τις ρίζες και τους βιολογικούς συγγενείς του. Τελικά η φωνή του χρήματος φάνηκε δυνατότερη απ' της λογικής και αξιολογήθηκε ότι η αλλοίωση της φυλετικής ψυχής του παιδιού είναι μικρότερης σημασίας απ' το βίτσιο μιας πλούσιας και διάσημης.

Η μικρή ταξίδεψε από το Μαλάουι στη βρετανική πρωτεύουσα με ιδιωτικό αεροσκάφος, συνοδεία της νταντάς της. Στο αεροδρόμιο Heathrow συνάντησε τη "μαμά" της, Madonna, και τα νέα της αδέρφια Lourdes, David (το άλλο εξωτικής προέλευσης παιδάκι της pop star) και Rocco. Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια επισκέφθηκε το κέντρο της kabbalah στο Λονδίνο, έτσι ώστε να πάρει και η Mercy το σχετικό «βάπτισμα» της ιουδαϊκής μυστικιστικής θρησκείας, αν και οι οικογενειακές καταβολές της είναι χριστιανικές.

Η Μαντόνα είναι μία από τους πολλούς σταρ, συνήθως καμπαλιστές, σαϊεντολόγους ή απλά νεοεποχίτες, που υιοθετούν αλλόφυλα παιδιά από εξωτικές χώρες, σε μια επίδειξη λανθάνουσας "φιλανθρωπίας", εκμεταλλευόμενοι την φτώχεια και τους πολέμους των χωρών προέλευσης, αλλά και την διαφθορά των εκεί κρατικών υπαλλήλων. Μια "αντιρατσιστική" παραλλαγή της παλαιότερης μόδας υιοθεσίας εξωτικών κατοικίδιων ή της αποικιοκρατικού τύπου φιγούρας των εξωτικών οικιακών βοηθών.

Το πολυδιαφημισμένο ζεύγος "Μπρατζελίνα"
ήταν από τους πρώτους διδάξαντες

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP