17.6.09

Μέσο αντισύλληψης θεωρούν οι Ελληνίδες την έκτρωση!


Αυτό προκύπτει από πανελλαδική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Κέντρου Οικογενειακού Προγραμματισμού του Νοσοκομείου «Αλεξάνδρα», σύμφωνα με την οποία μία στις τέσσερις γυναίκες στη χώρα μας έχει υποβληθεί έστω και μία φορά στη ζωή της σε επέμβαση άμβλωσης και μάλιστα προτού συμπληρώσει την τρίτη δεκαετία της ζωής της. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο γίνονται περισσότερες από 300.000 εκτρώσεις στην Ελλάδα ενώ οι γεννήσεις περιορίζονται στις 100.000.

Εξίσου αναχρονιστική άποψη όμως έχει ο γυναικείος πληθυσμός στην Ελλάδα και σε ό,τι αφορά τα αντισυλληπτικά χάπια, που θεωρούνται από τους επιστήμονες σήμερα ένας από τους πλέον ενδεδειγμένους ιατρικά τρόπους αποφυγής μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Την στιγμή που στην Ευρώπη το χρησιμοποιούν πάνω από τρεις στις δέκα γυναίκες, η χρήση του αντισυλληπτικού στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο, μόλις στο 3%, αφού οι ερωτηθείσες δήλωσαν ότι το αποφεύγουν γιατί φοβούνται ότι συσχετίζεται με την εκδήλωση καρκίνου.

Οι ειδικοί ωστόσο επισημαίνουν ότι πρόκειται για λανθασμένες αντιλήψεις που έχουν επικρατήσει για το χάπι. Αναφέρουν ότι το χάπι προσφέρει σημαντική προστασία έναντι του καρκίνου της μήτρας καθώς και ότι μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου των ωοθηκών στο μισό. Τέλος, τονίζουν ότι τα σύγχρονα αντισυλληπτικά χάπια νέας γενιάς περιέχου ελάχιστες ποσότητες ορμονών φθάνοντας σε πολύ υψηλά επίπεδα ασφάλειας και έλλειψης ανεπιθύμητων ενεργειών όπως ήταν η αύξηση του βάρους.

Πρώτο Θέμα
Δείτε το σχετικό θέμα μας:
H ΕΚΤΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP