26.4.09

Πάρτι ανταλλαγής ρούχων

Η οικονομική και οικολογική ιδέα που επεκτείνεται ανά τον δυτικό κόσμο, προσφέροντας τα θετικά αποτελέσματα του shoping therapy, χωρίς έξοδα και διασκεδάζοντας παράλληλα με φίλες. Δοκιμάστε το!

Στο βίντεο παρουσιάζεται η διοργάνωση του πάρτι σε 3 βήματα:


1. Οι προσκλήσεις
Στείλτε τις προσκλήσεις τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν, ώστε να υπάρχει χρόνος να ψάξουν τις ντουλάπες τους και να αποφασίσουν για τα ρούχα που θα φέρουν στο πάρτι. Φροντίστε να υπάρχουν τουλάχιστον δύο άτομα που φορούν το ίδιο μέγεθος ρούχων, ώστε να βρουν όλες ρούχα που να τους κάνουν, και ο συνολικός αριθμός να μην ξεπερνά τα δέκα άτομα – ανάλογα και τον χώρο σας.

2. Οι κανόνες
Οι φίλες μοιράζονται πολλά πράγματα, αλλά τα εσώρουχα δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτά συνήθως. Ενημερώστε τις συμμετέχουσες ότι τα ρούχα και τα αξεσουάρ που θα φέρουν πρέπει να είναι καθαρά και σε καλή κατάσταση. Η καθεμιά πρέπει να φέρει τουλάχιστον 5 κομμάτια, ώστε να υπάρχουν αρκετά για να διαλέξετε.
Χρησιμοποιείστε έναν τρόπο με αριθμητικούς λαχνούς για ν’ αποφασίσετε την σειρά με την οποία θα διαλέγετε το ρούχο που θα πάρετε. Ακόμη και αν νομίζετε ότι οι φίλες σας μπορούν να τα βρουν και χωρίς τέτοιο κανόνα, σκεφτείτε τι θα κάνετε αν δύο φίλες θέλουν το ίδιο κομμάτι. Το παιδικό παιχνίδι «πέτρα-ψαλίδι-χαρτί» μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτήν την περίπτωση. Ή ίσως μια ψηφοφορία των υπολοίπων για το σε ποια απ’ τις δυο ταιριάζει περισσότερο το υπό διεκδίκηση ρούχο.

3. Στήστε μια "μπουτίκ" ή ένα "καλάθι ευκαιριών"
Την μέρα του πάρτι, φροντίστε να έχετε καθορισμένες περιοχές για τα ρούχα ανά είδος, ώστε το δωμάτιο να θυμίζει κατάστημα ρούχων. Γίνετε δημιουργική με τον χώρο και την επίπλωσή σας, για να διευκολύνετε την επιλογή και μην ξεχάσετε έναν τουλάχιστον ολόσωμο καθρέφτη.
Ένας εναλλακτικός διασκεδαστικός τρόπος είναι να ριχθούν όλα τα ρούχα σε ένα σωρό, στον οποίο θα ψάξετε για καθορισμένη ώρα τα κομμάτια που ενδιαφέρουν την καθεμιά σας, για να είστε έτοιμες όταν έρθει η σειρά σας να διαλέξετε.

Τα ρούχα που θα περισσέψουν μπορείτε να τα φέρετε σε κάποια τοπική του Λαϊκού Συνδέσμου, για να προωθηθούν σε σεισμοπαθείς ή να διανεμηθούν σε άπορους συμπατριώτες μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να τα δώσετε σε κάποια εκκλησιαστική ή ανθρωπιστική οργάνωση, ρισκάροντας - με τις γνωστές προτεραιότητές τους - να δοθούν για να καλύψουν ανάγκες λαθρομεταναστών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP