26.3.09

Οφθαλμός αντί οφθαλμού...

Ο 27χρονος ιρανός Majid Movahedi έριξε οξύ στο πρόσωπο της 31χρονης Ameneh Bahrami, επειδή αρνήθηκε την πρόταση γάμου που της έκανε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να τυφλωθεί και παραμορφωθεί.

Από τον Οκτώβριο του 2004, που έγινε το συμβάν, η γυναίκα έχει υποβληθεί σε 17 πλαστικές εγχειρήσεις, αλλά η παραμόρφωσή της είναι τέτοια που ο δράστης πέτυχε τον σκοπό του, που όπως ομολόγησε ήταν να μην θελήσει να την παντρευτεί κανένας άλλος.


Η δικαιοσύνη του Ιράν, βασισμένη στον ισλαμικό νόμο, αποφάσισε ότι η ποινή του είναι να τυφλωθεί με οξύ από το θύμα του. Η Bahrami θα ρίξει 20 σταγόνες οξύ στο κάθε μάτι του ναρκωμένου Movahedi. Σε περίπτωση που λιγοψυχήσει κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της ποινής, θα αναλάβει να την ολοκληρώσει η μητέρα της. Η τυφλή γυναίκα είναι σίγουρη ότι δεν θα χρειαστεί την συνδρομή της μητέρας της, δηλώνοντας "Με κορόιδευε ακόμη και στο δικαστήριο. Τώρα ικετεύει για έλεος, ζητώντας να του αφήσω τουλάχιστον το ένα μάτι. Αλλά είναι πια πολύ αργά".

Το Ιράν εφαρμόζει αυστηρά τον νόμο της σαρία από την ισλαμική επανάσταση του 1979. H αποστασία, το εμπόριο ναρκωτικών, ο φόνος, η ένοπλη ληστεία, ο βιασμός και η μοιχεία επισύρουν την ποινή του θανάτου και ο μόνος που έχει το δικαίωμα να δείξει έλεος είναι ο θιγόμενος.

Η ηθική ικανοποίηση της ανταπόδωσης. Μια "μη πολιτισμένη" αίσθηση δικαίου, που στις κοινωνίες της δύσης αντικαταστάθηκε με οικονομική "αποζημίωση" - όπου το χρήμα αγοράζει την Τιμή, για να στοιχίζει η ποινή μόνο σ' αυτούς που δεν το έχουν.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP