9.2.09

Παίζοντας τον ...Θεό

Ερευνητές που προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν ωάρια ποντικιών, αγελάδων και λαγών για να δημιουργήσουν ανθρώπινους κλώνους ανακοίνωσαν πως οι προσπάθειές τους να παραγάγουν λειτουργικά έμβρυα απέτυχαν, παρ’ όλα αυτά επέμειναν στο γεγονός πως η ανθρώπινη κλωνοποίηση μπορεί να λειτουργήσει στην πράξη. «Η ανάμιξη ανθρώπινων και ζωικών κυττάρων δεν φαίνεται να προγραμματίζει σωστά το ωάριο» δήλωσε μιλώντας για το θέμα στο Ρόιτερς ο δρ Ρόμπερτ Λάντσα της εταιρείας Advanced Cell Technology που έχει έδρα στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

Οπως όμως αναφέρουν τόσο ο Λάντσα όσο και οι συνεργάτες του σε άρθρο τους στο επιστημονικό περιοδικό «Κλωνοποίηση και Βλαστοκύτταρα», η χρήση ανθρώπινων κυττάρων όντως αναπρογραμματίζει το ωοκύτταρο και ενεργοποιεί τα αναγκαία γονίδια για ένα βιώσιμο κλωνοποιημένο έμβρυο. Μέχρι σήμερα πολλές ομάδες ειδικών έχουν επιχειρήσει να δημιουργήσουν υβρίδια ανθρώπων-ζώων ως πηγή για εμβρυικά βλαστοκύτταρα, αλλά τα αποτελέσματα των πειραμάτων τους δεν ήταν τα επιθυμητά, καθώς σε καμία περίπτωση δεν προέκυπτε έμβρυο.

«Απογοητευτικά» κρίνει τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών πάνω στη συγκεκριμένη διαδικασία και ο «πατέρας» της Ντόλι, του πρώτου κλωνοποιημένου προβάτου, ο διευθυντής του Κέντρου Αναγεννητικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου Ιαν Γουίλμουτ. Κύριος στόχος της επιστημονικής κοινότητας πάντως παραμένει η μέσω των βλαστοκυττάρων αναδημιουργία ανθρώπινων οργάνων, έτσι ώστε οι ασθενείς που έχουν χάσει κάποιο δικό τους ζωτικό όργανο να μπορούν να το αντικαθιστούν με κάποιο νέο, απόλυτα συμβατό.


Το μόνο σχόλιό μας: Την Ύβρι ακολουθεί πάντα η Νέμεσις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Η ΣΕΛΗΝΗ ΤΩΡΑ
Εθνικίστριες και Υπερήφανες!
Για μια Μεγάλη Ελλάδα σε μια Ελεύθερη Ευρώπη.

  © Blogger templates 'Neuronic' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP